Skolgatan 12

Alvesta
Lägenhet: 3 rum och kök. Redan uthyrd.
Hyresvärd: Allbohus
Adress: Skolgatan 12, Alvesta
Hyrdes ut: 2016-03-01


Hyra:

8258 kr

Antal rum:

3 RoK

Boyta:

77 m2

Våningsplan:

3


Hyresvärdens beskrivning

Närområdet:

Boken är en vacker sekelskiftesbyggnad som tidigare fungerat som skola och som har byggts om till lägenheter med inflyttning hösten 2007. Lägenheterna är av speciell karaktär, bl a är det högt till tak i de flesta lägenheterna. Huset har stora fönster som gör de moderniserade lägenheterna ljusa och hemtrevliga. SVT1, 2, 24, Barn/kunskapskanalen och TV4 ingår i hyran, fler kanaler kan köpas till. I trapphuset finns det hiss och breda trappor med stengolv på bottenplan. Området är anslutet till bredbandsnät och möjlighet till bredbandsuppkoppling finns. Parkering finns nära till hands utanför byggnaden.

Trappuppgången:

Konditorihusets hyresgäster har tillgång till en gemensam tvättstuga som ligger i ett separat hus ute på innergården. Trapphus A och B har det tillgång till hiss.

Lägenheten:

Det första du möts av när du öppnad dörren till denna lägenhet är ljuset från de tre stora fönsterna i det rymliga köket på grund av den öppna planlösningen. Lägenheten är modernt inredd med ljusa väggar och högt i tak. Det andra du antagligen kommer uppskatta när du tittar in i lägenheten är en stor walk in closet med ett otroligt förvaringsutrymme precis vid entrén.  Även i köket finns det mycket förvaringsutrymme i form av lådor och skåp. En stor fördel är den stora kylen och frysen som rymmer mycket. Köket är även utrustat med en diskmaskin. Sovrummen är ljusa och det större har dubbeldörrar i lite gammaldags stil. Det finns dessutom garderober i alla sovrum. I vardagsrummet finns det tre stora fönster som är vackert valvformade. från vardagsrummet kommer du även ut till balkongen i norrläge som förutom utsikten över lekplatsen dessutom har morgonsol. Du som väljer att flytta in i denna lägenhet kommer inte att behöva tänka på tvättider eftersom den stora, kaklade toaletten är utrustad med tvätt- och torktumlare.

Området:

Från centrum har du gångavstånd till Alvestas grundskolor och gymnasieskola, bibliotek, bank, systembolag samt dagligvaruhandel och allehanda butiker. Den som vill hålla sig aktiv har dessutom gångavstånd till badhus, ishall, idrottsanläggning med allvädersbanor, Alvesta har även ett brett utbud av restauranger i centrum som erbjuder lunch- och kvällsmenyer.

Som boende i Allbohus centrala bostäder i Alvesta har du gångavstånd till Alvesta tågstation som utgör knutpunkten mellan södra stambanan och kust till kustbanan. Detta medför väldigt goda pendlingsmöjligheter för den som inte jobbar i Alvesta. Under lediga dagar kan tågen bekvämt ta er till olika utflyktsmål så att ni inte behöver trängas i en bil hela vägen.

 Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Alvesta