Solskensvägen

Botkyrka
Lägenhet: 1 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Solskensvägen, Botkyrka


Antal rum:

1 RoK


Hyresvärdens beskrivning

I Tullinge, Botkyrka kommun bygger HEBA fastighets AB nya ungdomslägenheter.
Fastigheten heter Capella 2 med adress Solskensvägen 21-23.
Nyproduktionen omfattar två huskroppar med totalt 155 stycken yteffektiva lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök., på 27-48 kvm.
Husen är s.k. loftgångshus och i anslutning till varje huskropp finns både bilplatser i carport och markplatser.
Här annonseras 22 bostäder om 1 rum och kök. Lägenheterna är 27 kvm med en hyra från 5 601 till 5 790 kronor i månaden.
Planritning, preliminärhyra och beräknat inflyttningsdatum för varje enskild lägenhet hittar du i listan nedan.
Typ av bostad
Detta är nybyggda bostäder som kommer att förmedlas som ungdomsbostäder till ungdomar mellan 18-25 år. Merparten av bostäderna kommer att förmedlas av Bostadsförmedlingen.
Inflyttning
Inflyttning sker preliminärt under november och december 2018.
Om bostäderna
Lägenheterna har genomgående hög standard med vitmålade väggar och ekparkettgolv. Garderober är från HTH och lägenheten har en säkerhetsdörr av klass 3.
Badrummet, som är helkaklat med klinker på golvet och golvvärme, har dusch (ej möjligt med badkar) och tvättmaskin, s k kombimaskin.
Köket är vitt med snickerier från HTH och laminatbänkskiva i färg grå marmor. Köket är utrustat med kyl/frys samt spis med keramikhäll och varmluftsugn. Det finns plats för inbyggnadsmikrovågsugn i överskåp. Förberett för diskmaskin.
Persienner finns endast monterade i de sex lägenheter som har sin entré från korridoren i port nr 23 (objektnr 87, -11012, -11013, -11014, -11015 samt -11016).
Dessa lägenheter har även balkongdörr ut mot loftgång.
I övriga lägenheter är det fransk balkong och förberett för att hyresgästen själv ska kunna montera persienner i lägenhetens fönster.
Om fastigheten
Fastigheten kommer att miljöcertifieras som en Miljöbyggnad silver.
Mellan de båda huskropparna så kommer det bl. a. finnas ett utegym och sittbänkar.
Hyra
Utöver annonserad hyresnivå tillkommer individuell mätning och debitering av varmvatten (kostnad 60 kr/m³), individuell mätning och debitering av el (2,15 kr/kWh) samt kostnad för bredband 150 kr/mån.
TV/bredband via Com-Hem, hastighet 100/100. Om snabbare uppkoppling önskas, så kan hyresgästen själv teckna abonnemang med Com-Hem.
Allmänna utrymmen
Postboxar finns i entréplan. Barnvagns-och cykel/rullstolsparkering finns i varje huskropp. Totalt tillskapas 210 cykelplatser. Det finns inga externa lägenhetsförråd.
Förmedlingsinformation
Viktig information om visning eller förmedling kan skickas ut via sms. Vänligen säkerställ att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är aktuella.
Det finns ingen möjlighet att se lägenheterna före inflyttning. Se exempelritningen och exempelbilderna innan du anmäler intresse.
Parkering
Det kommer finnas garage- och parkeringsplatser att hyra.
Förmedlingen av bilplatser sker nära inflyttning för att så många som möjligt ska kunna anmäla intresse. Förmedlingen sker senare via HEBAs hemsida.
Parkering utomhus (rutor) 500 kr/mån
Carport (under tak) 800 kr/mån
Plats med motorvärmaruttag för rörelsehindrade 650 kr/mån
Om området/kommunikationer
Tullinge ligger i Botkyrka kommuns östra del och ca 2 mil söder om Stockholm city. Med pendeltåget tar det ca 22 minuter in till Stockholm city.
HEBA:s nya fastighet på Solskensvägen ligger på knappt 7 minuters promenadavstånd från Tullinge station och ca 6 minuter med cykel till Södertörns högskola.

Hyresvärdens krav för bostaden

Hyresvärden tillämpar en inkomstregel som innebär att din totala inkomst brutto skall uppgå till lägst 3 gånger årshyran.
Högsta tillåtna ålder: 25
Max antal hushållsmedlemmar: 1
Minsta årsinkomst: 210000
Lägsta tillåtna ålder: 18
Hyresvärden accepterar inga betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.
För godkännande krävs någon form av stadigvarande inkomst, såsom inkomst av tjänst, egen näringsverksamhet, frilansuppdrag, pension, sjukpenning, sjukbidrag, studiemedel eller A-kassa. Dock ej försörjningsstöd (kallades tidigare för socialbidrag).
Hyresvärden kommer att inhämta boendereferenser
Hyresvärden har regler mot trångboddhet för att förhindra osunda boendeförhållanden i fastigheten. Antalet personer som skall bo i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.
Huvudsökande ska uppfylla inkomstkravet själv. Undantag kan göras för sammanboende par som varit folkbokförda på samma
adress minst ett år eller stått som sökande tillsammans i minst ett år.
Om bostad innehas kräver hyresvärden att uppsagt hyreskontrakt alternativt uppdragsavtal från mäklare, försäljningsdokument för villa eller bostadsrätt kan uppvisas före nytt kontrakt tecknas.
Vid skilsmässa behöver ansökan om äktenskapsskillnad vara inlämnad till Tingsrätten med kvitto innan du har anmält intresse för den här lägenheten
Vid ägande av bostadsrätt/villa kommer du att behöva uppvisa försäljningsdokument 6 månader efter inflyttningsdatum
Huvudsökande ska uppfylla inkomstkravet själv. Undantag kan göras för sammanboende par som varit folkbokförda på samma adress minst ett år eller stått som sökande tillsammans i minst ett år, förutsatt att huvudsökanden innehar minst 50% av inkomstkravet.

Denna annons innehåller 22 st bostäder

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa fler lediga lägenheter i Botkyrka

Rapportera fel