Skälbynäs

Flen
Lägenhet: 8 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Skälbynäs, Flen


Antal rum:

8 RoK

Boyta:

380 m2


Beskrivning

Corps-de-logi vid Båvens strand uthyres
Wibyholms Godsförvaltning erbjuder nu ett exklusivt boende precis intill sjön Båven. Fastigheten medför en unik möjlighet till ett genuint herrgårdsliv mitt i Södermanlands hjärta, endast 10 mil från Stockholm.

En enskild grusväg leder fram till en privat och insynsskyddad halvö utan grannar. Det parkliknande näset med åldriga ädellövträd utgör ca 12000 m2 tomtmark. Den representativa huvudbyggnaden är uppförd i tegel år 1882. Fasaden är vitputsad med originaldetaljer i romantisk herrgårdsstil. Total boyta utgörs av cirka 380 m2 i två plan.

Fastigheten är smakfullt renoverad både invändigt och utvändigt. Boendemiljön är ljus och luftig med en genomgående planlösning och sällskapsrum i fil. Med stora fönster i varje rum fås ett behagligt ljusinsläpp och en hänförande utsikt över sjön och det omgivande kulturlandskapet.

Innanför huvudentréns dubbeldörrar finns en stor välkomnande hall med öppen spis. Ytorna är generöst tilltagna med bibliotek, kabinett, salong och matsal. På nedre plan finns även ett stort lantkök med separat skafferirum och groventré samt ett helkaklat badrum/WC. Övre plan utgörs av 4 sovrum, en möblerbar hall samt ett helkaklat badrum/WC.

Böljande gräsmattor leder ner till sandstranden där det finns en väl tilltagen privat brygga om 25 m med plats för båt.

Förutom huvudbyggnaden ingår även ett kallgarage för flera bilar samt en sjöbod och en mindre ekonomibyggnad. Även kräftfiske och annat fiske om ca 80 hektar vatten tillhör fastigheten.

Huset värms med bergvärmepump och vatten tas från en borrad brunn. Sotning, väghållning/plogning samt sophämtning ingår i hyran. Hushållsel och värmekostnad åligger hyresgästen.

Mer info och fler bilder: www.vibyholm.se.Den unika boendemiljö som Skälbynäs erbjuder ställer krav på ett genuint intresse för och aktsamhet om det kulturhistoriska värdet. Vänligen observera att fastigheten ej är till försäljning. Huset hyrs ut omöblerat, för permanentboende.Tillträde 1/1 2016. Visning efter överenskommelse.Vi beaktar endast svar med personligt brev innehållandes personuppgifter, referenser från arbetsgivare samt eventuell tidigare hyresvärd. Info(at)vibyholm.se

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Flen