Castorgatan

Jönköping
Lägenhet: 3 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Castorgatan, Jönköping
Hyrdes ut: 2021-10-01
Hyra:

9203 kr

Antal rum:

3 RoK

Boyta:

71 m2

Våningsplan:

2

Hyresvärdens beskrivning

Området:

Välkommen till Kungsängen, en ny stadsdel i Vätterhems bostadsbestånd.

 De som nu flyttar in på området, där en helt ny stadsdel vuxit fram, kommer att bo på historisk mark. Byggplanerna fick Länsmuseet att göra en arkeologisk utgrävning. Man kom fram till att det på platsen med all säkerhet bott människor redan i förhistorisk tid. Att människor valde att slå sig ner här var knappast någon tillfällighet. Höjden, med utsikt över Vättern, måste ha varit idealisk. De månghundraåriga ekarna som ramar in Kungsängen minner om äldre tider.

 Samma utsikt kan dagens och morgondagens Kungsängsbor njuta av. Men bostäderna är naturligtvis helt annorlunda. Några av de nya husen på området är speciella eftersom de är byggda i trä. Att bygga flerfamiljshus på detta sätt har hittills inte varit vanligt i Jönköping.

 Kungsängen omges av tre stora bostadsområden. På höjderna i sydost ligger Öxnehaga, rakt västerut Ekhagen och direkt nedanför Österängen. Områdena har var sitt centrum, det största på Österängen fem minuter bort.Förutom affärer och caféer finns kyrkor, ungdomsgårdar, bibliotek och konsthall– den enda konsthallen för samtidskonst i hela kommunen.

 Följer man den slingrande Skrämmabäcken ner mot Vättern kommer man fram till en liten badstrand vid Sanna. Här reser sig också de mäktiga Rosenlundsbankarna, där man sommartid kan höra och se hundratals backsvalor svirra över branterna. Vid Rosenlund finns också det stora inomhusbadet, HV71 hemmaarena och Elmia, ett av Sveriges ledande mässområden. Kungsängen, liksom Österängen och den numera okända Mellanängen, var på 1600-talet en del av kungsgården Ryhov. Gården disponerades som inkomstkälla av landshövdingen i Jönköpings län. Huskvarna folkets park med brett utbud av konserter ligger på promenadavstånd. Flera skolor och förskolor finns i närområdet. Sandagymnasiet är ett exempel.

 Söderut reser sig Bondberget. Namnet bygger på en högst obekräftad skröna, att bönder från norra Småland här kämpat ner kungens soldater under ett uppror. Bondberget är liksom Rosenlundsbankarna naturreservat med långa promenadstigar. En bra utgångspunkt är Öxnegården. Åt väster ligger Jära skidbacke. Vill man ta sig längre bort är det bara att hoppa på bussen. Två stomlinjer – tvåan utanför knuten och ettan nedför Österängen – trafikerar med täta turer.
Lägenheten:När du söker denna lägenhet ber vi dig samtidigt att ladda upp intyg på Mina sidor under fliken med samma namn. Intygen ska styrka din inkomst. Vanligast är anställningsavtal och dina sex senaste lönespecifikationer eller inkomstbevis från myndighet så som försäkringskassan eller CSN. Om du inte laddat upp dina intyg när sista anmälningsdag passerat finns risken att lägenheten erbjuds andra.
Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Jönköping

Rapportera fel