Tallvägen

Luleå
Lägenhet: 2 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Tallvägen, Luleå
Hyrdes ut: 2018-11-01


Hyra:

5671 kr

Antal rum:

2 RoK

Boyta:

64 m2

Våningsplan:

3


Hyresvärdens beskrivning

Ritningen är en typritning och vissa avvikelser kan förekomma.

En mil utanför Luleå city ligger Gammelstad, även kallad Gammelstaden, och brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Från början var Gammelstad den naturliga handelsplatsen i Luleå men på grund av landhöjningen kunde man under 1600-talet inte komma in i hamnen. Därför flyttades stadskärnan till den plats den ligger på än idag och därav namnet Gammelstad.

I Gammelstad finns ett äldre och ett yngre bostadsområde. I det äldre i närheten av Gammelstads kyrkstad hörs historiens vingslag. Kring kyrkan i Gammelstad finns en samling av 250 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick, kyrkstaden finns med på Unescos världsarvslista.

I den nyare delen finns både villor- och hyreshusområdet Stadsön. Här finns dagligvarubutik, vårdcentral, sporthall, badhus, idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis och ishockey. Sporthall, bibliotek, badhus, elljusspår, friluftsbad och småbåtshamn.

I Gammelstad finns två L-skolor (F-3), en LM-skola (F-6) och en MH-skola (4-9). Här finns fem förskolor och ett vård- och omsorgsboende.

Gammelstad har flera livsmedelsbutiker, vårdcentral och folktandvård.

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa fler lediga lägenheter i Luleå

Rapportera fel