Toltorpsdalen

Mölndal
Lägenhet: 2 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Toltorpsdalen, Mölndal

Hyra:

10500 kr

Antal rum:

2 RoK

Boyta:

55 m2


Beskrivning

2 rok i Toltorpsdalen åt pendlare/företag
I min villa i Toltorpsdalen i Mölndal, alldeles vid gränsen till Göteborg Guldheden och Sahlgrenska, hyr jag ut en möblerad lägenhet med två rum och kök på ca 55 m2. Området är idealiskt för den som jobbar på Chalmers, något av sjukhusen, i Åbro, Sisjön, centrala Göteborg eller Mölndal.
Villan är byggd 1923 i 1½ plan på hög stenfot med källare. En halvtrappa ner till källarplanet finns lägenheten som har hyrts ut som bostad och kontor i snart 30 år. De massiva furugolven och stenfoten med de djupa fönsternischerna ger lägenheten en charmig rustik och karaktär. Hela lägenheten är ordentligt uppvärmd hela året med både vattenburen värme och värmepump. I mitten av september flyttar nuvarande hyresgäst ut efter att ha bott där 3,5 år.
I entrén har man tre fullhöjdsgarderober till höger och till vänster finns dörren till toa-, dusch-och tvättrum. Rakt fram ligger vardagsrummet med tv bäddsoffa och matbord. Fönstren vetter mot trädgården i söderläge.
Via en öppning i källarmuren kommer man till köket som idag inte är möblerat med sittgrupp utan fungerar just som kök med spis, ugn, mikro och kyl/frys. Allt övrig köksutrustning finns också på plats.
Från köket når man sovrummet med en 140 cm bred säng av god kvalitet. Där finns även en garderob och en byrå för klädförvaring.
Hyresgästen har full tillgång till den inhägnade lummiga trädgården med gräsmatta utemöbler, en rejäl gasolgrill och stor wok-panna med gasolbrännare. Dessa delas med de andra hyresgästerna, men uteplatsen är stor med två bord och ett tiotal sittplatser. Kvällssolen gör denna plats riktigt skön hela sommarhalvåret. Är man intresserad av joggning eller promenader i skog och mark erbjuds fantastiska möjligheter i Änggårdsbergen/Botaniska och på Safjället alldeles intill. Det är också nära till både buss och spårvagn till stan dit det bara tar 5-10 min.
På fastigheten finns två p-platser, men det går även fint att stå på gatan utanför. I huset finns bredband via fiber och eget wi-fi.
Lägenheten hyrs ut möblerad för tidsbegränsad vistelse åt veckopendlare eller företag med behov av boende åt tillfälligt anställda. Den har hittills hyrts ut för permanent boende, men nu tänker jag mig alltså att den ska fungera som alternativ till längre hotellvistelser på samma sätt som våningen ovanför. Den lämpar sig för 1-2 personer, ev. med ett mindre barn, men kan alltså kortare tider bebos av fler då det finns en bäddsoffa.
Längst upp i samma hus kommer snart även en lägenhet på tre rum och kök bli ledig. Den kommer också hyras ut möblerad och på samma sätt. Den har ett större badrum, en stor balkong och i vardagsrummet finns en braskamin. När den läggs ut på Blocket kan ni hitta den på sökordet Safjället.

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Mölndal