Toltorpsdalen

Mölndal
Lägenhet: 3 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Toltorpsdalen, Mölndal

Hyra:

13000 kr

Antal rum:

3 RoK

Boyta:

75 m2


Beskrivning

3 rok i Toltorpsdalen 2 bedrooms and kitchen
For English, please contact me and I'll send you a description.
I min villa i Toltorpsdalen i Mölndal, alldeles vid gränsen till Göteborg Guldheden och Sahlgrenska, hyr jag ut en möblerad lägenhet med tre rum och kök på ca 75 m2. Området är idealiskt för den som jobbar på Chalmers, något av sjukhusen, i Åbro, Sisjön, centrala Göteborg eller Mölndal.
Villan är byggd 1923 i 1½ plan på hög stenfot med källare. En trappa upp från entréplanet finns lägenheten som har hyrts ut som bostad i snart 10 år. Tidigare använde jag och min familj detta våningsplan för sov- och badrum, men sedan ändrades planlösningen så att det nu finns ett kök även där. Nuvarande hyresgäst flyttar snart hem till Österrike då hans uppdrag här är slutfört.
Som framgår av bilderna är möbleringen ännu inte klar. Det ska även målas om en del.
Från entrén som är gemensam med hyresgästen på första våningen når man trappan upp till andra våningen. Omedelbart till höger ligger ett sovrum med fönster åt trädgården i sydost. Rummet har garderober och två 90 cm breda sängar. Rakt fram från trappan kommer man in i köket som ligger mitt i lägenheten varifrån man når de andra rummen. Det finns spis, mikro och en kyl/frys samt all annan normal köksutrustning. Det finns dock inget matbord därdet finns istället i vardagsrummet rakt fram. Där finns även en bekväm sittgrupp med bäddsoffa (2x90 cm) fåtölj, braskamin och tv. Fönstren vetter åt nordväst med utsikt över köksträdgården och lokalgatan.
På vänster sida i köket finns dörren till ett sovrum med stor balkong i söderläge mot trädgården. Där finns en 180cm dubbelsäng och tre garderober.
På höger sida i köket finns dörren till badrummet som nyligen är renoverat och utrustat med toa, dusch tvättmaskin och torktumlare.
Hyresgästen har full tillgång till den inhägnade lummiga trädgården med gräsmatta utemöbler, en rejäl gasolgrill och en stor wok-panna med gasolbrännare. Dessa delas med de andra hyresgästerna, men uteplatsen är stor med två bord och ett tiotal sittplatser. Kvällssolen gör denna plats riktigt skön hela sommarhalvåret. Är man intresserad av joggning eller promenader i skog och mark erbjuds fantastiska möjligheter i Änggårdsbergen/Botaniska och på Safjället alldeles intill. Det är också nära till både buss och spårvagn till stan dit det bara tar 5-10 min.
På fastigheten finns två p-platser, men det går även fint att stå på gatan utanför. I huset finns bredband via fiber och eget wi-fi.
Lägenheten hyrs ut möblerad för tidsbegränsad vistelse eller tillsvidare åt veckopendlare eller företag med behov av boende åt tillfälligt anställda. Den har hittills hyrts ut för permanent boende, men nu tänker jag mig alltså att den ska fungera som alternativ till längre hotellvistelser på samma sätt som våningen ovanför. Den lämpar sig för 1-2 personer, ev. med ett mindre barn, men kan alltså kortare tider bebos av fler då det finns en bäddsoffa.

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Mölndal