Brunnby 301

Sigtuna
Lägenhet: 3 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Brunnby 301, Sigtuna


Antal rum:

3 RoK

Boyta:

90 m2


Beskrivning

Lantligt hus strax utanför Märsta
Huset har tidigare varit min mormors hus men nu är det dags för någon ny att få njuta av detta fantastiskt charmiga hus.

Huset utgörs av hall, vardagsrum, kök, toalett, badrum och sovrum på nedre våningen och ett extra isolerat sovrum på kallvind en trappa upp. Köket är nyligen målat och glaskeramikspis och kombinerad kyl/frys har precis satts in.

Både vardagsrum och sovrum skulle må bra av nya tapeter men är funktionella som de står idag.

Badrum har fått en ny duschkabin och toaletten har fått en ny toalett.

Huset värms med elradiatorer och av en öppen spis samt två kakelugnar (en i sovrummet och en i det övre sovrummet). Dessa sotades och besiktigades i somras med strålande omdöme.

Vatten fås genom en egen grävd brunn där vattenkvaliteten testades i somras och fick godkänt. Även ny pump installerades under sommaren. Avlopp skall under de närmaste åren byggas om till trekammarbrunn med infiltrationsbädd men är i dagsläget helt fungerande och töms genom slamtömning.

Tomten utgörs av en altan på baksidan av huset (med utgång från sovrum). Utöver altanen finns det diverse fruktträd på framsidan av huset. På tomten ligger även en lada med verkstad och redskapsförråd samt en enklare friggebod som disponeras av mig som sommarhus.

Jag letar nu efter en hyresgäst som förstår vad det innebär att bo i ett gammalt hus och som kan hjälpa mig att hålla ordning på huset och trädgården. De mest akuta sakerna att åtgärda på huset är att måla och kitta om fönstren (2-glas) samt att åtgärda det som eventuell hyresgäst tycker bör åtgärdas invändigt i form av målning/tapetsering.

Prissättningen för hyra kommer vara beroende på vem som hyr huset. Prioriteras görs hyresgäst med dokumenterat erfarenhet av att ta hand om hus och trädgård. Som riktpris kan dock 6000 kronor per månad i kallhyra användas. Detta förutsätter att vi kommer överens om en underhållsplan där hyresgästen står för arbetet och jag för materialkostnader. Hyresperioden är också beroende på hyresgästen men som riktmärke kan 5 år användas.

Målet är att försöka få till en inflytt under december eller januari.
Skicka intresseanmälan via blockets kontaktformulär så kontaktar jag löpande de intressenter som jag tycker verkar lämpliga. Inkludera följande i intresseanmälan:
1. Kort presentation av dig/er och er erfarenhet av att ta hand om hus/trädgård.
2. Kontaktuppgifter till nuvarande hyresvärd för referenstagning.

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Sigtuna