Stenhuggerivägen

Sturkö
Lägenhet: 1 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Stenhuggerivägen, Sturkö
Hyrdes ut: 2022-08-01
HyraHyra:

4846 kr

RumAntal rum:

1 RoK

BoytaBoyta:

46 m2

VåningsplanVåningsplan:

1

Hyresvärdens beskrivning

Sturkö är den största ön i Karlskrona skärgård och har cirka 1 500 bofasta. Fiske och stenhuggeri har en lång historia på ön, som man tror varit bebodd sedan vikingatiden. Numera är stenhuggeriet nedlagt, men fisket är fortfarande betydande. Pittoreska fiskehamnar finns både vid Ekenabben och Sanda, där skärgårdsbåten angör under sommartid.
Turismen är viktig för ön, som fick mycket uppmärksamhet 1981, då den ryska ubåten U 137 gick på grund öster om Sturkö. Ön har en camping, hantverks- och hemslöjdsbutiker samt ett populärt rökeri och ett mycket uppskattat bageri.
Med buss når man Sturkö på drygt 45 minuter och med bil på ca 30 min. På Sturkö finns idrottsplats, bibliotek, mataffär med post och systembolag, distriktssköterska med läkare vissa dagar samt förskola och grundskola.
Avstånd till centrum: 26 km.
Karlskronhems bostadsområde Stora Kullen ligger mitt i byn och från lägenheterna är det bara några minuters promenad till affär, kiosk och busshållplats. De rödmålade husen, med vita knutar, är charmiga och väldigt populära. En av många anledningar är den mysiga uteplatsen eller balkongen, som tillhör lägenheten och finns på baksidan av husen.
Husen rymmer 38 välplanerade ettor, tvåor och treor. Samtliga boenden är anpassade för äldre och varje lägenhet har egen tvättmaskin och torkskåp.
P-plats finns.
Ej hiss.

Information

  • Dusch
  • Fransk balkong


Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Sturkö

Rapportera fel