Flogstavägen

Uppsala
Lägenhet: 3 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Flogstavägen, Uppsala


Hyra:

3000 kr

Antal rum:

3 RoK

Boyta:

58 m2


Beskrivning

Inneboende (gärna kulturintresserad) sökes
Hej!

Jag heter Petter och söker just nu en inneboende till höstterminen, från augusti till januari ut. Det gäller en studenttrea i området Hamberg, på Flogstavägen, delvis möblerad. Egentligen tycker jag att det är taskigt att bara hyra ut för en termin, men i det här fallet kan det inte hjälpas. Emelie, min flickvän, som jag bott tillsammans med de senaste fem åren, har fått en adjunktstjänst i Nyköping och kommer att arbeta där fram till slutet av januari. Då jag precis har kommit in på doktorandutbildningen vid Uppsala universitet kan jag inte flytta med henne och kommer därför att tillbringa hösten i Uppsala. Med tanke på bostadsbristen känns det oetiskt att bo ensam i en trerumslägenhet på 58 kvadrat, inte minst när jag förmodligen inte ens kommer att vara hemma så mycket. Sedan är det också mer ekonomiskt att dela. Hyran ligger på 5500 och därpå brukar en elkostnad på cirka 350-400 kronor tillkomma. Är man två att dela på det, landar det hela på cirka 3000 i månaden, vilket jag hoppas låter överkomligt. Sist men inte minst, kan det ju också vara ganska trevligt att ha en inneboende, förutsatt att vi trivs ihop.

Det kanske är på sin plats med några ord om mig. Jag är trettio år gammal och intresserad av allting som rör språk och humaniora. En särskild passion har jag såklart för mitt eget ämne. Jag studerar religionsvetenskap och kommer att skriva min avhandling om intertextualitet och användandet av auktoritativ text i Pistis Sophia, en gigantisk kodex från fyrahundratalet, bevarad på koptiska. Därutöver tycker jag även om att läsa skönlitteratur och älskar att lära mig nya språk. Det vore därför trevligt att ha en litteratur- eller språkintresserad inneboende, dels för att läsande människor tenderar att vara lugnare och lättare att ha att göra med, men också för att det är trevligt att ha någonting gemensamt.

Jag kan också passa på att "varna" för att Emelie, min flickvän, kommer att tillbringa en del tid i lägenheten när hon är ledig från sitt arbete i Nyköping. Eftersom hon är både trevlig och hänsynstagande borde inte detta vara något problem - det är knappast så att hon kommer att springa in på ditt rum och störa dig, utan snarare att det då och då blir en person till i vårt vardagsrum. De flesta helger kommer jag dessutom att tillbringa i hennes lägenhet i Nyköping, så man skulle kunna säga att det jämnar ut sig.

Om detta låter intressant, skicka gärna ett mail med en kort beskrivning av dig själv! Vi hörs!

Petter

PS. Jag är just nu i Nyköping och har inte några bra bilder av lägenheten att bifoga, så det blev istället en bild av mig och Emelie. DS.

Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa alla lediga lägenheter i Uppsala