Johannesbäcksgatan

Uppsala
Lägenhet: 2 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Johannesbäcksgatan, Uppsala
Hyrdes ut: 2018-11-01

Hyra:

6791 kr

Antal rum:

2 RoK

Boyta:

34 m2

Hyresvärdens beskrivning

Området:

Här kan du gå på rundvandring i en typisk ByggVesta-lägenhet

Östra Sala backe är en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar och ska tillföra Uppsala något nytt vad gäller innehåll, funktion och utformning. Området ska planeras och byggas med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser och länka samman de omkringliggande områdena Årsta och Sala backe. Det leder till en mer sammanhållen, mer intim och funktionsblandad stadsbygd med karaktär av innerstad.

Läget och närområdet

Knappt två kilometer från stadskärnan växer Uppsalas nyaste område fram, med Fyrislundsgatan som huvudgata. Här kommer fokus ligga på variationen mellan bebyggelse med nytänkande arkitektur och grönskande parker. Här finns både Årstaparken och Källparken, men fler nya parker kommer att anläggas. I läget mellan Salabacke och Årsta finns närhet till  både Gränby Centrums  stora shopping-galleria med all dess service och bekvämligheter, och Årsta centrum som är områdets största mötesplats utvecklas bland annat genom ett nytt torg och fler verksamheter.

Kommunikation och kollektivtrafik

Uppsala citykärna ligger på bekvämt cykelavstånd och kollektivtrafik finns också nära till hands. I Östra Sala backe ska det kännas naturligt och enkelt att förflytta sig på ett miljövänligt sätt. Målet är att Östra Sala backe ska bli ett av Sveriges mest cykeltäta områden. Idag trafikerar fyra busslinjer Sala backe och Årsta – 4, 7, 9 och 41. Östra Sala backe ska anpassas till ett utbyggt stomlinjenät med snabba kollektivtrafikstråk och attraktiva hållplatslägen.

Skolor och förskolor

I området har man nära till både skolor och förskolor i Salabacke och Årsta. Det byggs även ett nytt omsorgsboende i området som inrymmer 6 avdelningar med förskola.

Affärer, restauranger och service

Fem minuters promenad från området kan du botanisera bland ett enormt utbud av butiker, och hitta service av alla de slag i Gränbystaden. Där finns allt du kan tänka dig , till exempel stora matvarubutiker, gym, aktivitetsarena och 25 restauranger och caféer!

Ungefär lika nära ligger Årsta centrum. Här hittar man, förutom affärer, apotek, restaurang och olika serviceföretag också en av Uppsala läns landstings största vårdcentraler och Folktandvården. Årstakyrkan finns också i Årsta Centrum med kyrklig verksamhet och barn- och ungdomsverksamhet.

Natur och fritid

Källparken är en stadsdelspark i Sala backe. Den fick sitt namn efter Trefaldighetskällan som ligger på platsen. Här samlas människor i alla åldrar och dagligen passerar fotgängare och cyklister parken. Parken är grön och frodig och kan stoltsera med en egen amfiteater.

Årstaparken är en tidstypisk stadsdelspark från 1970-talet med dungar och stora öppna gräsytor för lek och idrott. Runt hela parken går en löpslinga och schaktmassor bildar stora kullar i parken.

Både Källparken och Årstaparken kommer att rustas upp och utvecklas. Ny kvarterspark och parkstråk/områden kommer att tillgodose behovet av rekreationsområden och bättre knyta ihop befintliga parker och grönområden. Vaksala prästgårdshage framför Vaksala kyrka kan komma att utvecklas med bland annat strövstigar.Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa fler lediga lägenheter i Uppsala

Rapportera fel