Ranelidsgatan

Varberg
Lägenhet: 2 rum och kök. Redan uthyrd.
Adress: Ranelidsgatan, Varberg
Hyrdes ut: 2019-02-01


Hyra:

5682 kr

Antal rum:

2 RoK

Boyta:

62 m2

Våningsplan:

2


Hyresvärdens beskrivning

Lägenheten:Hörnlägenhet på våning två med inglasad balkong åt väster. Spisen är utrustad med glashäll. Med hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (enligt erbjudandelista) väljer du själv om renovering skall ske i lägenheten. Området:

Apelvikshöjd är ett naturskönt bostadsområde med närhet till både havet och Påskbergets vackra grönområden. Bostadsområdet ligger endast 2 km från Varbergs centrum och du kan enkelt ta dig dit genom en behaglig promenad, cykeltur, buss eller bil. Bostadsområdet på Apelvikshöjd har förmåner som tilltalar såväl det äldre paret som barnfamiljen.

Högst uppe på Apelvikshöjd har vi 430 lägenheter. Många av dessa erbjuder en magnifik utsikt över havet. Lägenheterna är ljusa och trivsamma samtidigt som de är välutrustade, vilket medför en hög komfort i boendet. Samtliga lägenheter erbjuder antingen balkong eller uteplats.

Förutom de trivsamma lägenheterna finns ytterligare bekvämligheter på området. Bland annat finns det ett servicehus kallat ”Mötesplatsen” på Rödaledstigen 4. Här erbjuds vällagad lunch, kaffe och desserter varje dag. Pensionärer har även förmånen med reducerade priser på restaurangen. Hyresgästerna på Apelvikshöjd har även tillgång till en bastu samt en samlingslokal. Mitt i området, på bekvämt gångavstånd, finns det en välsorterad livsmedelsaffär, ett daghem och en kyrka. Vårdcentralen på Västra Vallgatan är den vårdcentral som ligger närmast Apelvikshöjd, endast 2 km bort. Områdets centrala läge gör att sjukhus, apotek, folktandvård och tandläkare alltid finns nära till hands.

Fritid och motion
Hyresgästerna på Apelvikshöjd har också privilegiet att ha naturen alldeles runt hörnet. Förutom närheten till Apelvikens bad-och surfparadis finns Påskberget på nära avstånd. Påskberget är ett friluftsområde med möjlighet till både behagliga promenader och stärkande springturer på dess motionsspår. För den som är ute efter mer rörelse i vardagen finns idrottsanläggningen Påskbergsvallen, inomhushallar för tennis, pingis, innebandy, handboll, volleyboll och bowling i närheten. För den historiskt intresserade finns det ett stort antal välbevarade ”skålgropar” på området. Detta är gropar som är huggna ur berget och som tros härstamma från sten- och bronsåldern då man använde groparna till rituellt mald säd under fruktbarhets- och offerritualer.

Förskola/skolor
På Apelvikshöjd finns det en förskola och i närheten även en öppen förskola samt skolor med årskurs F-9; Mariedalsskolan samt Påskbergsskolan.Websida
Lägenheten är redan borttagen från hyresvärdens hemsida.

Visa fler lediga lägenheter i Varberg

Rapportera fel