1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Linköping


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Linköping. Du kan fritt söka bland de 428 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar främst förstahandskontrakt. Via oss hittar du lediga bostäder från flera privata hyresvärdar i Linköping.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Sök lägenhet i Linköping på Hyrabostad.se

Via oss kan du se hela utbudet av hyreslägenheter med förstahandskontrakt i Linköping. Du kan filtrera fram lediga lägenheter från privata hyresvärdar samt andrahandsannonser. Som medlem på Hyrabostad.se får du dagligen uppdaterad information om vakanta lägenheter som stämmer in på dina önskemål.

Lägenheter utan kö i Linköping

Via oss kan du hitta privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter utan kö i Linköping. Du kan enkelt ansöka till dessa hyresvärdar med snabbt besked om eventuell lägenhetsvisning. Du kan även lämna in intresseanmälningar för att hyra bostad och låta hyresvärdar i Linköping kontakta dig med förslag på lediga lägenheter som passar dina önskemål.

Vi på Hyrabostad.se bevakar i realtid alla lediga lägenheter från hyresvärdar utan kö och meddelar dig varje dag om vilka lägenheter du kan söka. Vi gör jobbet åt dig, det enda du behöver göra själv är att välja ut den lägenhet du tycker om och skicka in din bostadsansökan. För att öka dina chanser att bli utvald som hyresgäst får du via oss hjälp med mallar med välskrivna ansökningsbrev som du kan använda när du söker bostad hos hyresvärdar.

Följande hyresvärdar i Linköping hyr ut lägenheter utan kö, vi hjälper dig med att bevaka utbudet från hyresvärdarna så att du inte missar en ansökningsbar lägenhet.

Victoriahem
Privat hyresvärd med över 1.600 lägenheter i Linköping. Victoriahem erbjuder möjlighet till förstahandskontrakt utan att du som sökande behöver stå i en bostadskö. Victoriahems lägenheter i Linköping håller hög standard och i lägenhetsutbudet finns allt från mindre lägenheter väl lämpade för singelhushåll och studenter till stora lägenheter för barnfamiljer. Med Hyrabostad.se får du direkt information om när vakanta lägenheter från Victoriahem inkommer och kan då ansöka om bostäder utan kötid.

Lundbergs Fastigheter
Lundbergs är en större privat hyresvärd i Linköping som regelbundet söker efter nya hyresgäster till lediga lägenheter. Lundbergs har inget kösystem utan arbetar med matchning där hyresvärden vill hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Med Hyrabostad.se får du information om lediga hyresrätter hos Lundberg samt hjälp med mallar att skriva välformulerade ansökningsbrev som ökar dina chanser att gå vidare i uthyrningsprocessen.

RE Fastigheter
RE Fastigheter är den största hyresvärden i stadsdelen Tannefors i Linköping. I området förvaltar man ett stort antal hyresrätter i väl omhändertagna bostadsfastigheter. Hyresvärdens alla lägenheter i Tannefors hyrs ut utan köpoäng. Hyresvärden har även radhus i Sturefors en bit utanför Linköping som passar barnfamiljer som vill hyra sitt boende.

Willhem
Willhem är en stor hyresvärd i Linköping med ett återkommande stort utbud av lediga lägenheter. I normalfallet hyr Willhem ut vakanser till den sökande med längst kötid men det förekommer även slumpvis dragning av vilka av de sökande som skall erbjudas visning samt ibland även uthyrning enligt först-till-kvarn där ansökningsdatumet avgör vem som får erbjudande om visning.


Som bostadssökande i Linköping har du även möjlighet att presentera dig för privata hyresvärdar och låta dem kontakta dig om de får in en ledig lägenhet i sitt bestånd som stämmer överens med dina önskemål och behov. Om du lämnar en intresseanmälan till nedanstående hyresvärdar tillsammans med ett personligt brev och en beskrivning av vad du söker (maxhyra, lägenhetsstorlek och er familjestorlek) så ger du hyresvärden möjlighet att kontakta dig med erbjudande vid vakanser.

LBB Fastighet
Förvaltar flera vackra bostadsfastigheter i centrala Linköping. Hyresvärden tillämpar inget kösystem, om du vill hyra en lägenhet kan du skicka in en intresseanmälan där du anger önskat antal rum samt maxhyra så återkommer hyresvärden till dig inom 6 månader om man får in en lägenhet som överensstämmer med din ansökan.

Lindstens Fastigheter
Privata hyresvärden Lindsten förvaltar bostadsfastigheter i Linköpings stadskärna, man har även moderna hyresrätter med utsikt över Johannesborgsparken. Är du intresserad av att hyra bostad skickar du en intresseanmälan med en presentation av dig själv samt anger önskat antal rum och maxhyra. Hyresvärden kontaktar dig vid lägenhetsvakanser.

Lindstrands Bygg
Förvaltar 300 hyresrätter i attraktiva stadsdelen Vasastan i Linköping, samtliga lägenheter är anslutna till fibernätet. Bostadssökande kan skicka in en intresseanmälan med en presentation av de som avser bo i lägenheten samt eventuella specifika önskemål på tillgång till hiss i fastigheten, egen balkong, bostadsadress, maxhyra och önskat antal rum. Lindstrands Bygg ringer upp dig om du är intressant som hyresgäst och om de får in en lägenhet som stämmer in på dina önskemål.

Linköpingsgårdar
Om du är student eller bor ensam är det klokt att skicka in en intresseanmälan om bostad till Linköpingsgårdar. Hyresvärden förvaltar enrumslägenheter i storlek om 23-30 kvm. Hyresvärden välkomnar såväl studenter som sökande med fast arbete. Utifrån din inlämnade intresseanmälan tar hyresvärden kontakt med dig vid lägenhetsvakanser.

Linghem Bostad
För den mindre barnfamiljen kan det vara intressant att ansöka om bostad hos Linghem Bostad. I Linghem strax utanför Linköping har man byggt 80 toppmoderna radhus med fina tomter. Det här är moderna lägenheter med fin gräsmatta utanför bostadshusen som väl lämpar sig för den mindre barnfamiljen. Hyresvärden tar emot öppna intresseanmälningar.

Privata bostadsköer i Linköping

Via oss kan du i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos alla hyresvärdar i Linköping, även de som tillämpar bostadskö. Det enda du som sökande behöver göra är att registrera dig i respektive hyresvärds bostadskö (gratis), därefter kan du via oss automatiskt på daglig basis hålla koll på tillgängliga bostäder hos varje hyresvärd och inlämna ansökningar på de lägenheter som du finner intressanta. Ju fler hyresvärdar du ställer dig i kö hos, desto fler fler köpoäng samlar du och desto större chans har du att bli erbjuden bostad.

Botrygg
Med utgångspunkt i Linköping har privata hyresvärden Botrygg byggt upp ett imponerande bestånd om 3 500 hyresrätter. Merparten är lokaliserade till Linköping men hyresvärden har även lägenheter i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Uppsala och Örebro. Om du söker lägenhet gör du klokt i att registrera dig i Botryggs bostadskö, du samlar då poäng inte bara för Linköping utan även för Göteborg, Norrköping och Örebro.

Heimstaden
Heimstaden är Sveriges största privata hyresvärd med ett stort utbud av hyresrätter i Linköping. Lägenheter kan fås i Vallastaden, Ryd, Berga och i stadskärnan. Om du registrerar dig som bostadssökande hos Heimstaden börjar du samla köpoäng för Linköping men även hyresvärdens andra städer. Heimstaden förvaltar hyreslägenheter i de flesta större städer.

Länsförsäkringar Östgöta
I centrala Linköping samt stadsdelen Vasastaden har Länsförsäkringar Östgöta Fastighetsförvaltning över 500 hyresrätter. Lediga lägenheter publiceras varje vardag. Det räcker att du bevakar utbudet två gånger per vecka för att inte missa någon vakans. Erbjudande om lägenhetsvisning går till de fem sökande med längst kötid.

HSB
HSB förvaltar hyresrätter i stadsdelarna Berga, Hagaberg, Södra Ekkällan och Tannefors i Linköping. Bosparare hos HSB har förtur till hyresvärdens samtliga lägenheter i Linköping. För bosparare i HSB kan kötiden för lediga lägenheter ibland vara så kort som ett par månader i Linköping.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Linköping?

Just nu finns det 428 lediga lägenheter för uthyrning i Linköping fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Linköping?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Linköping utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Linköping?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Linköpings alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Linköping under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Linköping?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Linköping. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Linköpings hyresvärdar.