1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Helsingborg


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Helsingborg. Du kan fritt söka bland de 626 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar främst förstahandskontrakt. Via oss hittar du lediga bostäder från flera privata hyresvärdar i Helsingborg.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Sök lägenhet i Helsingborg hos Hyrabostad.se


Via Hyrabostad.se kan du se alla lediga lägenheter hos de privata hyresvärdarna i Helsingborg. Via vår sökfunktion kan du söka fram vakanta lägenheter som stämmer in på dina önskemål om bostadsområde, lägenhetsstorlek och hyresnivå.

Du behöver inte stå i bostadskö - vi visar utbudet av lediga lägenheter från flera hyresvärdar utan kötid i Helsingborg. Via oss kan du skriva välformulerade ansökningsbrev till Helsingsborgs privata hyresvärdar och låta de kontakta dig om de får in en vakant lägenhet som passar dina behov.

Vi gör merparten av jobbet att söka bostad åt dig, vi bevakar inkommande lediga bostäder åt dig, det enda du behöver göra är att välja vilken bostad du är intresserad av och skicka in ansökan för den.

Vi får dagligen in ett stort utbud av lediga lägenheter i Helsingborg, som sökande kan du filtrera fram mellan förstahandskontrakt och andrahandskontrakt. Om det är aktuellt kan du även söka studentbostäder respektive seniorbostäder.

Vi på Hyrabostad.se strävar alltid efter att underlätta för dig att ansöka om så många lediga bostäder i Helsingborg som möjligt, även hos mindre privata hyresvärdar som det annars hade varit svårt att komma i kontakt med. Vi oss får du en aktuellt översikt över alla hyresvärdar med lediga lägenheter i Helsingborg.

Hyresvärdar utan kö i Helsingborg


Söker du bostad i Helsingborg kan du vända dig till privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter utan kö. Flera hyresvärdar i Helsingborg hittar nya hyresgäster utan att använda sig av bostadsköer utan väljer istället den sökande som de anser lämpar sig bäst för bostaden.

Med Hyrabostad.se kan du i realtid och på daglig basis se utbudet av lägenheter från hyresvärdar utan bostadsköer. Med oss missar du aldrig någon ledig lägenhet. Du kan också lämna allmänna bostadsansökningar till utvalda hyresvärdar i Helsingborg och låta dem ta kontakt med dig om de får in en ledig lägenhet som stämmer in på dina önskemål.

För att öka dina chanser att få bostad har du som inloggad medlem på Hyrabostad.se tillgång till mallar med attraktiva och välskrivna ansökningsbrev. Hyrabostad.se bevakar alla lediga bostäder i Helsingborg åt dig, det du själv behöver göra är att välja ut en eller ett par lägenheter som är av intresse för dig och lämna in en bostadsansökan. Nedan är ett axplock av hyresvärdar som vi bevakar som erbjuder lägenheter utan kötid i Helsingborg.

Snabbspår hos Helsingborgshem
Kommunala hyresvärden Helsingborgshem annonserar merparten av sina lediga lägenheter i hyresvärdens bostadskö, men det finns faktiskt undantag! Helsingborgshem har valt att hyra ut lägenheter i ett par bostadsfastigheter utan att tillämpa kötid. I Helsingborgs högsta bostadshus (Närlunda Höjdpunkten) har man valt att annonsera lediga lägenheter utan kötid. Även i stadsdelen Fredriksdal har hyresvärden lägenheter där sökande kan få förstahandskontrakt utan föregående kötid.

Hyresvärden tillämpar ibland även uthyrning enligt en snabbspårsmodell där lägenheter uthyres utan hänsyn till den sökandes kötid. Detta rör sig normalt om lägenheter där en sökande som erbjudits lägenhetskontrakt dragit sig ur uthyrningsprocessen och där hyresvärden med kort varsel behöver hitta en ny hyresgäst.

Med Hyrabostad.se får du hjälp med att bevaka och kan direkt se när vakanta lägenheter utan kötid utannonseras hos Helsingborgshem.


Brinova
I stadsdelen Mariastaden förvaltar privata hyresvärden Brinova 6 bostadsfastigheter med totalt 77 hyresrätter. Hyresgäster har möjlighet att hyra garage- och/eller parkeringsplats. Fastigheterna stod klara 2020 och håller mycket hög kvalitet. I köket finns diskmaskin och i badrummen både tvättmaskin och torktumlare.

Brinova har inget kösystem utan strävar efter att få rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Så länge du uppfyller hyresvärdens grundkrav (att din inkomst överstiger månadshyran 3 gånger samt att du kan uppvisa minst en positiv referens från tidigare hyresvärd) finns möjlighet för dig att få ett förstahandskontrakt hos Brinova utan föregående kötid.


BroGripen
BroGripen är en av Helsingborgs större privata hyresvärdar och söker därmed regelbundet nya hyresgäster till inflyttningsklara lägenheter. En stor del av hyresvärdens bestånd är lokaliserat till Helsingborgs centrala delar. BroGripen har ingen bostadskö utan alla som vill är välkomna att anmäla intresse för hyresvärdens lediga bostäder. Av hyresvärdens uthyrningspolicy framgår en rimlig begränsning om att antalet personer som skall bo i lägenheten inte får överstiga 2 per sovrum. Om du lämnar in en bostadsansökan på en ledig bostad från BroGripen så kommer hyresvärden ta kontakt med dig om det blir aktuellt med lägenhetsvisning efter att de läst igenom din ansökan.


Bo Larssons Fastighetsförvaltning
Bo Larssons Fastighetsförvaltning är en familjeägd hyresvärd med 430 hyresrätter i Helsingborg. Hos denna hyresvärd finns inget köregister, du skickar istället en ansökan om varje enskild ledig hyresbostad som du är intresserad av. Om hyresvärden inte återkopplat inom en vecka betyder det att erbjudande om visning sannolikt gått till annan sökande. Då hyresvärden inte har någon bostadskö kan du anmäla intresse för så många lägenheter som möjligt som du finner intressanta hos hyresvärden och invänta återkoppling om lägenhetsvisning.


Espace Fastighetsförvaltning
Privata hyresvärden Espace Fastighetsförvaltning använder inget kösystem utan förbehåller sig rätten att fritt välja bland alla sökande och välja ut den sökande som de bedömer lämpar sig bäst som hyresgäst. Via Hyrabostad kan du automatiskt hålla koll på alla lägenheter som inkommer hos denna hyresvärd liksom övriga hyresvärdar utan kö i Helsingborg. Om du ser en lägenhet som passar dig lämnar du en intresseanmälan för den, hyresvärden tar därefter i sin tur kontakt med dig om det blir aktuellt med lägenhetsvisning.


Svenska Hus
Svenska Hus förvaltar ett mindre utbud av hyresrätter i ett par bostadsfastigheter i Helsingborg. Hos Svenska Hus finns ingen bostadskö. Om du uppfyller hyresvärdens uthyrningspolicy (myndig, inga anmärkningar, fast inkomst som överstiger hyran 3 ggr, goda referenser från tidigare hyresvärd) finns möjlighet att du erbjuds förstahandskontrakt på lediga lägenheter även utan tidigare kötid. Svenska Hus eftersträvar att hitta hyresgäster som de bedömer kommer att bo kvar länge.


RL Fastighetsförvaltning
Hyresvärden RL Fastighetsförvaltning anger i sin uthyrning att de förbehåller sig rätten att välja mellan sökande som inlämnat intresseanmälningar för lediga bostäder. Hyresvärden tillämpar därmed inte kötid utan väljer fritt vem av de sökande som skall erbjudas visning och sedermera hyreskontrakt. Ett grundkrav för att bli aktuell som hyresgäst är att sökande har en fast inkomst och saknar anmärkningar. Som sökande kan du skicka en ansökan på hyresvärdens lediga lägenheter.


Lämna bostadsansökningar till hyresvärdar


Bland Helsingborgs små privata hyresvärdar kan man som sökande lämna in en intresseanmälan om att hyra bostad och låter hyresvärden ta kontakt med dig om de får in en bostad som stämmer med dina angivna önskemål. Mindre privata hyresvärdar använder sig ofta av intressebanker där de hämtar blivande hyresgäster ifrån.

Som sökande kan du skicka in en öppen bostadsansökan till följande hyresvärdar i Helsingborg och invänta återkoppling med erbjudande av visning och hyreskontrakt om hyresvärden får in lediga objekt:

JLM Fastigheter
Hyresvärd som lägger allt fokus på Helsingborg. I beståndet finns 125 hyreslägenheter. Samtliga lägenheter ligger centralt och i anslutning till fastigheterna finns garage och parkeringsplatser att hyra. Om du vill hyra bostad skickar du in en intresseanmälan till JLM Fastigheter och anger önskad lägenhetsstorlek (1-4 RoK) så kontaktar hyresvärden dig om man får en ett lämpligt ledigt objekt. Anmälan behöver förnyas var 6e månad.


Punktum Gruppen
Punktum Gruppen förvaltar några av Helsingborgs vackraste bostadsfastigheter. I beståndet finns moderna och nybyggda hyreslägenheter från 2022. På hyresvärdens hemsida kan du fylla i en intresseanmälan om att få hyra bostad. I anmälan kan du på detaljnivå ange på vilken adress du vill hyra bostad, önskat antal rum samt eventuell maxhyra. Din intresseanmälan är giltig under ett års tid och möjliggör för hyresvärden att ta direktkontakt med dig om man får in en lägenhetsvakans.


Stenbocken
Familjeägd hyresvärd i andra generation med fokus på Helsingborg. I beståndet finns strax över 200 hyresrätter. Om du du gör en allmän intresseanmälan till hyresvärden där du anger önskad stadsdel, lägenhetsstorlek samt hyresnivå så jämför Stenbocken sina framtida lediga objekt med din inlämnade ansökan. Om din ansökan överensstämmer med uppsagda lägenheter kan du komma att erhålla erbjudande om lägenhetsvisning och hyreskontrakt.


Bostadsköer hos privata hyresvärdar i Helsingborg


Via Hyrabostad.se kan du se lediga lägenheter även från privata hyresvärdar med egna bostadsköer. Det enda du som sökande behöver göra är att registrera dig i respektive hyresvärds bostadskö så håller vi därefter reda på alla inkommande lediga bostäder från varje hyresvärd. Du kan därefter välja att söka de lägenheter som stämmer in på dina boendepreferenser.

Ju tidigare du registrerar dig som bostadssökande desto fler köpoäng samlar du och desto större chans har du att erbjudas boende hos varje enskild hyresvärd. Om du registrerar dig hos hyresvärdar med privata bostadsköer i Helsingborg så håller vi dig därefter uppdaterad om inkommande sökbara lägenheter hos respektive hyresvärd.

Rikshem
Rikshem är en av Helsingborgs största hyresvärdar och förmedlar inkommande lägenheter via deras egna kostnadsfria bostadskö. Du kan ställa dig i bostadskö från det att du fyllt 16 år. Rikshem har hyresrätter i alla stadsdelar av staden inkluderande attraktiva bostadsområden som Olympia, Tågaborg och Slottshöjden. Rikshem har tidigare gett studenter förtur till sina lägenheter i Helsingborg inför höstterminen. Via HyraBostad kan du direkt se när vakanta lägenheter inkommer hos Rikshem.


Derome Fastighet
I Helsingborg förvaltar Derome hyresrätter i Rydebäck, Vasatorps trädgård och Maria park. Bostadsfastigheterna i Vasatorps trädgård gränsar mot kolonistugor, en konstgjord sjö och friluftsområden. Även fastigheterna vid Maria park ligger invid grönområden med goda motionsmöjligheter. Även hos Derome kan man ställa sig i bostadskö från det att man fyllt 16 år. Lediga lägenheter förmedlas till de sökande utefter kötid. Via HyraBostad får du information om när ansökningsbara lägenheter som stämmer in med dina behov och önskemål blivit lediga.


Jefast
Privat hyresvärd som lagt allt fokus på centrala Helsingborg. I stadskärnan har man ett stort bestånd av äldre hyresfastigheter. Bland nyproducerade fastigheter i Jefasts bestånd kan särskilt nämnas Söders Höjder, ett 20-våningshus vid Söders Galleria med utsikt över Öresund. Söders Höjder är ett prestigeprojekt för Jefast med lägenheter med högsta standard samt där alla lägenheter har egen balkong med mycket vacker utsikt. För att söka bostad hos Jefast registrerar du dig i hyresvärdens bostadskö.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Helsingborg?

Just nu finns det 626 lediga lägenheter för uthyrning i Helsingborg fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Helsingborg?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Helsingborg utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Helsingborg?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Helsingborgs alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Helsingborg under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Helsingborg?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Helsingborg. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Helsingborgs hyresvärdar.