Information om Stångåstaden

Linköping kommun står som ägare till Stångåstaden vars bestånd uppgår till 18 500 lägenheter. 4 200 av bostäderna är studentbostäder vilka förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB.

Hyresvärdens bestånd är utspritt över staden. Du kan välja att bo i stadskärnan, strax utanför centrum eller i stadens ytterområden. Det stora beståndet av lägenheter är fördelat mellan de flesta lägenhetsstorlekar. Du kan hitta lägenheter som har upp till 7 rum och kök hos Stångåstaden.

Utöver vanliga hyresrätter förvaltas boenden för äldre hyresgäster. Både 55+ och 70+ boenden finns i beståndet. Dessa är anpassade efter äldres behov av tillgänglighet i bostaden samt gemenskapsmöjligheter med grannar och andra boende.

Stångåstaden renoverar och bygger om bostäder kontinuerligt för att de ska hålla god boendestandard. Kommande år planerar hyresvärden även att bygga 2 000 nya bostäder för att minska bostadsbristen i staden.

Lediga lägenheter publiceras på Stångåstadens hemsida. För att kunna göra intresseanmälningar på lediga objekt behöver du vara registrerad som bostadssökande hos hyresvärden. Genom att vara det samlar du köpoäng, vilka ligger till grund för vem av intressenterna som tilldelas kontraktet, förutsatt att grundkraven är uppfyllda.

Kontakta Stångåstaden
Adress: Tornbyvägen 1 F, Linköping
Telefon: 013-20 85 00
E-post: foretaget@stangastaden.se​
Hemsida: www.stangastaden.se

Lediga lägenheter

Du behöver själv lämna din bostadsansökan direkt till hyresvärden. Vi bevakar och visar dig lägenhetsutbudet hos Stångåstaden men du kan inte ansöka via oss. Din bostadsansökan behöver du lämna direkt till hyresvärden via www.stangastaden.se.



Visa fler lediga lägenheter i Linköping