1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Norrköping


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Norrköping. Du kan fritt söka bland de 659 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar främst förstahandskontrakt. Via oss hittar du lediga bostäder från flera privata hyresvärdar i Norrköping.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Sök lägenhet i Norrköping via Hyrabostad.se


Via oss kan du se utbudet av lediga hyresrätter från Norrköpings hyresvärdar. Som bostadssökande kan du skicka ansökningar till hyresvärdar utan bostadskö samt anmäla intresse för att hyra bostad till privata hyresvärdar och låta dem kontakta dig om de får in ett ledigt objekt som stämmer in på dina önskemål.

I vår lista över lediga lägenheter i Norrköping kan du filtrera fram önskad lägenhetsstorlek ange maxhyra, se bilder på lägenheterna och därefter kontakta hyresvärden för att lämna din bostadsansökan.

Vi hjälper dig att varje dag se utbudet av lediga lägenheter från Norrköpings hyresvärdar, inklusive små privata hyresvärdar, så att du aldrig missar en hyreslägenhet som du har möjlighet att söka.


Hyresvärdar utan kö i Norrköping


Många hyresvärdar i Norrköping hyr ut lediga lägenheter utan att använda sig av kötid. Lägenheterna uthyres enligt först-till-kvarn-principen eller genom slumpvis dragning bland de sökande. Vid uthyrning enligt först-till-kvarn går erbjudande om lägenhetsvisning till de sökande som först anmält intresse, vid slumpmässig dragning lottas det fram vilka av de sökande som skall kallas på visning. Det förekommer även att privata hyresvärdar går igenom alla inkomna ansökningar och väljer ut den sökande som man tror kommer passa allra bäst som hyresgäst och ger denna möjlighet att teckna förstahandskontrakt.

Nedan kan du se privata hyresvärdar i Norrköping som hyr ut lägenheter utan att tillämpa kötid. Detta är lägenheter som du kan erhålla utan att ha stått en enda dag i bostadskö. Via Hyrabostad.se får du dagligen information om inkommande lediga objekt från dessa hyresvärdar utan kö i Norrköping samt många andra hyresvärdar. Vi gör merparten av jobbet åt dig och bevakar utifrån din sökprofil lägenheter som stämmer överens med dina önskemål, det du behöver göra själv är att därefter välja ut vilken eller vilka bostäder du vill söka.

Victoriahem: Förstahandskontrakt utan kö

Victoriahem förvaltar över 2 300 lägenheter i Norrköping i bostadsområdena Hageby, Marielund, Navestad samt i innerstaden. Hyresvärden strävar efter att alla lägenheter vid uthyrning skall hålla hög standard med helkaklat badrum, egen diskmaskin samt tvätt- och torktumlare i lägenheten.

Hyresvärden har ingen bostadskö utan väljer fritt vem av de sökande som skall erbjudas förstahandskontrakt. Hyresvärden välkomnar också studenter som sökande till deras lägenheter i Marielund som ligger inom gångavstånd till universitetet.

Eftersom att Victoriahem erbjuder lediga lägenheter utan bostadskö finns det hos denna hyresvärd en chans att få erbjudande om hyreskontrakt på en lägenhet utan att du som sökande behövt stå en enda dag i kö.


Lundbergs

Lundbergs är en av Norrköping större privata hyresvärdar med ett omfattande bestånd av hyresfastigheter i innerstan. Hos Lundbergs finns inget kösystem utan hyresvärden arbetar med aktiv matchning vilket innebär att man väljer den sökande som man bedömer som mest lämplig för lägenheten.

Om en ledig lägenhet överensstämmer med dina behov och önskemål avseende adress, hyra och storlek (antal rum och kvm) kan du skicka in en intresseanmälan för den. För att bli aktuell som hyresgäst fodras att du uppfyller baskraven i Lundbergs uthyrningspolicy (ha en fast inkomst som gör att du klarar att betala hyran samt att du skött tidigare boenden gärna med en god referens från tidigare hyresvärd). Lundbergs eftersträvar i uthyrningsprocessen att alla deras bostadsfastigheter skall vara rökfria.


Hyresbostäder: Ungdomsbostäder, förtur till studenter samt Bolotto

Kommunala hyresvärden Hyresbostäder har 9 800 lägenheter i Norrköping. Som kommunal hyresvärd är grundregeln att lediga lägenheter uthyres enligt kötid men det finns undantag även hos denna hyresvärd.

Hyresbostäder publicerar regelbundet lägenheter som uthyres med "Bolotto". Detta är lägenheter som ligger ute i 24h som ansökningsbara och där hyresvärden sedan slumpar fram vilka som skall kallas på visning för att senare bli erbjudna att teckna förstahandskontrakt.

Om du saknar köpoäng hos Hyresbostäder gör du klokt att bara söka deras lediga lägenheter som är markerade med etiketten "Bolotto". Då dessa lägenheter uthyres utan kötid innebär detta en möjlighet för alla sökande att bli erbjuden visning. Söker du tillräckligt många lägenheter kommer du tillslut även utan kötid att bli erbjuden visning.

Under vissa omständigheter kan du som sökande även vara berättigad till förtur hos Hyresbostäder. Nyexaminerade studenter från Campus Norrköping erbjudes förtur i hyresvärdens bostadskö. Syftet med förturen är att säkerställa att högutbildade nyutexaminerade studenter stannar kvar i Norrköping.

Är du mellan 18-24 år har du förtur till Unga Hem, vilket är ungdomslägenheter som Hyresbostäder hyr ut till unga vuxna. Dessa lägenheter kan enbart ansökas av dig som är under 24 år gammal.


Slättö Bostad: Lägenheter uthyres enligt först-till-kvarn

I centrala Norrköping förvaltar Slättö Bostad 12 stycken stora bostadsfastigheter med totalt 325 lägenheter. Slättö har lägenheter i det lugna bostadsområdet Kneippen, i Nordantill nära campus, samt lägenheter även i Haga, på Söder samt Oxelbergen nära grönområden.

Slättö har inget kösystem utan tillämpar först-till-kvarn-principen. De sökande som först söker hyresvärdens lediga lägenheter får först erbjudande om lägenhetsvisning. För att bli aktuell som hyresgäst fodras dock att sökande haft en fast inkomst under de senaste tre månaderna. Din inkomst behöver överstiga månadshyran 2.5 gånger.


Westerberg Fastigheter: Lägenheter med snabb inflyttning

Privata hyresvärden Westerberg Fastigheter förvaltar lägenheter i stadsdelarna Kneippen, Nordantill, Östantill samt på Söder i Norrköping. Hyresvärden publicerar återkommande lägenheter med snabb inflyttning. Om en blivande hyresgäst av någon anledning avböjt att skriva kontrakt eller om en lägenhet efter visning fortfarande är outhyrd publiceras den på nytt med möjlighet till snabb inflyttning utan kötid. I lägenheter med snabb inflyttning kan det finnas möjlighet att omgående blir hyresgäst och flytta in, eller så ligger inflyttningsdatumet en till max två månader framåt i tiden.


GG Fastigheter: Väljer hyresgäster utifrån ansökningsdatum

Förvaltar ett stort utbud av hyreslägenheter som alla ligger inom gångavstånd till centrala Norrköping. Sökande till lediga lägenheter hos GG Fastigheter sorteras utifrån ansökningsdatum. Detta innebär att hyresvärden tittar först på ansökningar från de som sökte först och kallar dessa på visning. Som sökande ombeds du lämna en referens från din tidigare hyresvärd samt kopia av ditt anställningskontrakt och senaste lönespecifikation för att bli aktuell som hyresgäst hos GG Fastigheter.


Eklöff Fastigheter: Sökande dras slumpmässigt

Privat hyresvärd med lägenheter i åtta bostadsområden i Norrköping: Oxelbergen, Haga, Varvet, Kneippen, Nordantill, Söder, Berget samt Skarphagen. Hyresvärden har högst söktryck till sina lägenheter på Varvet (centralt belägen stadsdel med närhet till restauranger och parker) samt Kneippen (lugnt och tryggt bostadsområde med gröna promenadstråk längsmed Motala ström).

Hos Eklöff Fastigheter tas inte köpoäng i beaktan vid uthyrning av lediga lägenheter. Inkommande ansökningar på vakanta lägenheter sorteras slumpmässigt varefter hyresvärden väljer ut ett par sökande för lägenhetsvisning. Hos Eklöff Fastigheter är det därmed möjlighet att erhålla ett förstahandskontrakt i Norrköping helt utan kötid.


FF Fastighetsservice

FF Fastighetsservice bistår flera privata hyresvärdar i Norrköping med förvaltning av deras fastigheter. I uppdraget ingår också att hitta nya hyresgäster till vakanta hyreslägenheter. När en ledig lägenhet publiceras kan alla söka den, någon bostadskö existerar ej. När hyresvärden mottagit tillräckligt med ansökningar dras ett par ansökningar slumpvis varefter dessa sökande kallas på lägenhetsvisning.


Berg Fastighetsförvaltning

Familjeägd hyresvärd med några riktigt vackra hyresfastigheter i Norrköping. Lägenheterna är väl omhändertagna och ligger i bra bostadsområden, centralt men ändå nära grönområden. Hyresvärden har ingen kötid. Bland ansökningar till lediga lägenheter väljer hyresvärden ut ett par sökande slumpmässigt ut för att gå vidare i uthyrningsprocessen.


Berätta för hyresvärdar att du söker bostad


Flera hyresvärdar i Norrköping väljer nya hyresgäster utifrån sökande som tidigare inlämnat bostadsansökningar. Som sökande har du möjlighet att kontakta flera hyresvärdar i Norrköping och anmäla ditt intresse för att hyra bostad hos dem. Utifrån dina angivna önsemål (stadsdel, antal rum, maxhyra) kontaktar hyresvärdarna dig om de får in en lägenhet som passar din sökprofil med erbjudande om visning och eventuellt lägenhetskontrakt.

3N Fastigheter

Privat hyresvärd med lägenheter i Klingsberg, Nordantill samt innerstaden. I hyresbeståndet finns vackra bostäder vid Gamla Torget samt vid Vasaparken. Söker du bostad har du möjlighet att lämna in en intresseanmälan. I din anmälan anger du önskemål om ert nya boende avseende inflyttningsdatum, önskat antal rum, önskad stadsdel att bo i samt en kort presentation. I inloggat läge på Hyrabostad.se kan du få förslag på ansökningsbrev med välskrivna presentationer av dig som blivande hyresgäst. Efter att du inlämnat din intresseanmälan till 3N Fastigheter bevakar hyresvärden din ansökan och matchar den med inkommande lediga lägenheter. Om hyresvärden får in en lägenhet som stämmer in med dina angivna önskemål kontaktar hyresvärden dig för ställningstagande till lägenhetsvisning.

Hemsida: www.3nab.se


Harmén Fastigheter

Förvaltar lägenheter i innerstaden, Kneippen, Nordantill, Norr, Söder samt Öster. Totalt omfattar beståndet 203 lägenheter. Fastigheten på Söder ligger med ett fantastiskt läge invid Vasaparken. Grundkrav för att kunna bli hyresgäst är att du kan uppvisa en positiv referens från tidigare hyresvärd samt att du har en fast inkomst. Harmén Fastigheter arbetar med aktiva intresseanmälningar vid uthyrning av vakanta lägenheter. Du har möjlighet att lämna in en bostadsansökan där du meddelar hyresvärden dina önskemål på din nästa lägenhet så återkommer hyresvärden till dig om de får in en vakans som stämmer in på dina önskemål.

Hemsida: www.harmen.se


Lundströms

Lundströms har i sitt bestånd några av Norrköpings mest centrala bostadsfastigheter, hos denna hyresvärd kan du hitta vackra paradvåningar i sekelskiftshus innerstan. De största lägenheterna är 7 RoK stora men i beståndet finns även mindre lägenheten ned mot 1 RoK. Hyresvärden välkomnar intresseanmälningar där du som sökande kan ange vilken typ av objekt du söker.

Hemsida: www.lundstroms.se


Magnentus

Magnentus är en av få privata hyresvärdar som har skrivit på kommunens initiativ om bostadslöfte för nyutexaminerade studenter. Hos denna hyresvärd har studenter som tagit examen från Campus Norrköping under de senaste 12 månaderna förtur till hyresvärdens lediga lägenheter. Bostadslöftet syftar till att säkerställa att högskolestudenter stannar kvar i Norrköping efter avslutade studier och att boendet då inte utgör någon svårighet att lösa.

Magnentus har vackra sekelskiftsfastigheter längsmed Drottninggatan i de mest centrala delarna av Norrköping. Söker du bostad lämnar du in en intresseanmälan så kontaktar hyresvärden dig inom 3 månader vid eventuella vakanser.

Hemsida: www.magnentus.se


Magnusson Fastigheter

Privat hyresvärd som inte har någon bostadskö, liksom övriga hyresvärdar i denna lista arbetar man istället med intressebanker där man väljer nya hyresgäster ifrån. En inlämnad intresseanmälan för att hyra bostad är giltig under 2 månader. Hyresvärden kontaktar dig per e-mail om de får in en lägenhet som stämmer på dina önskemål med erbjudande om lägenhetsvisning. Du behöver upprepa din ansökan efter 2 månader om du inte erbjudits bostad för att hyresvärden skall veta att du fortfarande är aktivt sökande.

Hemsida: www.magnussonsfast.se


Nova Fastighetsförvaltning

Fastighetsförvaltare med bostäder i Haga, Oxelbergen, Skarphagen samt på Söder i Norrköping. Om det inte ligger ute några lediga lägenheter från hyresvärden just nu kan du lämna in en allmän bostadsansökan så hör Nova av sig till dig om det kommer in något som passar dig.

Hemsida: www.novafastighet.se


Wibrant Fastigheter

Hyresrätter i stadsdelarna Haga, Oxelbergen, Skarphagen samt Vidablick i Norrköping. Beståndet omfattar totalt 224 lägenheter i Norrköpings utkanter. Som bostadssökande kan du lämna in en intresseanmälan och ange önskad lägenhetsstorlek (1-4 rum och kök).

Hemsida: www.wibrantfastigheter.se


Andersson Bostäder

Hyresvärden Andersson Bostäder har lagt allt fokus på Norrköpings innerstad och förvaltar här flera attraktiva hyresfastigheter. Om du har önskemål om att bo mitt i city kan du skicka en bostadsansökan Andersson Bostäder så återkommer de till dig vid vakanser.

Hemsida: www.anderssonbostader.se


Lida Kullar: Seniorlägenheter för dig över 50 år

I stadsdelen Smedby i Norrköping förvaltar bostadsstiftelsen Lida Kullar 220 hyresrätter som endast kan ansökas av personer i åldern 50 - 70 år. Hyresfastigherna är vackert belägna med stora grönområden i närhet till bostäderna. Lägenheter finns i storlek från 1 till 4 rum och kök. Har du fyllt 50 år kan du ställa dig i kö till Lida Kullar genom att skicka in en bostadsansökan.

Hemsida: www.lidakullar.se


Bostadsgaranti för studenter


I Norrköping har fyra av de största hyresvärdarna gått samman för att erbjuda nyutexaminerade studenter från LiU och Campus Norrköping en bostadsgaranti. Om du under de senaste 12 månaderna tagit examen från eller slutfört studier om minst 120 högskolepoäng erbjuder dig dessa fyra hyresvärdar en bostadsgaranti för att du skall kunna bo kvar i Norrköping.

Bostadsgarantin för nyutexaminerade studenter syftar till att behålla högutbildade i Norrköping genom att garantera dem en bostad efter avslutade studier. Hyresvärdar som du kan vända dig till för att nyttja bostadsgarantin är Hyresbostäder, Lundbergs, Rikshem samt Magnentus.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Norrköping?

Just nu finns det 659 lediga lägenheter för uthyrning i Norrköping fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Norrköping?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Norrköping utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Norrköping?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Norrköpings alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Norrköping under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Norrköping?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Norrköping. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Norrköpings hyresvärdar.