Bostad hos Örebrobostäder

Örebrobostäder (ÖBO) är det kommunala bostadsbolaget i Örebro och stadens största hyresvärd. ÖBO grundades redan 1946 har har byggt upp ett imponerade bestånd om 22 610 lägenheter i Örebro. Nästan 1 av 3 invånare i Örebro bor i en lägenhet från ÖBO.

Förtur till lediga lägenheter kan ges till sökande som kan uppvisa medicinska eller social skäl till detta, samt till näringslivet vid rekrytering av nyckelpersoner som behöver bostad i Örebro. Exempel på förturssituationer är vid konfliktfylld skilsmässa där det i hushållet finns barn under 12 år eller medicinsk förtur där sökande behöver en handikappanpassad bostad.

Hos ÖBO kan du som söker lägenhet välja mellan studentlägenheter, hyresrätter och seniorboende. Som stadens största hyresvärd kan ÖBO som sig bör erbjuda bostäder för alla åldrar och livsskeden. Här finns allt från små ettor för studenter till stora 5or för barnfamiljer.

Du som redan har en befintlig hyreslägenhet i Örebro har möjlighet att ansöka om direktbyte med hyresgäster i ÖBO. Ett bostadsbyte kan vara en möjlighet för dig som vill hitta en större eller mer central lägenhet i Örebro men som inte har någon längre kötid.

Kontakta Örebrobostäder
Adress: Drottninggatan 33, 702 22 Örebro
Telefon: 019-19 42 00
E-post: obo@obo.se
Hemsida: www.obo.se

Lediga lägenheter

Visa alla lediga lägenheter i Örebro