1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Örebro


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Örebro. Du kan fritt söka bland de 509 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill hyra bostad av. Vi listar främst förstahandskontrakt. Via oss hittar du lediga bostäder från flera privata hyresvärdar i Örebro.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Hyresvärdar utan kö | Lämna bostadsansökan | Privata bostadsköer | Förtur vid arbete | Studentbostäder | Seniorlägenheter

Hyresvärdar utan kö till lägenheter i Örebro

Om du snabbt vill få en hyreslägenhet i Örebro kan du inrikta ditt bostadssökande mot hyresvärdar som inte använder sig av bostadsköer. I Örebro finns flera privata hyresvärdar som hyr ut lediga lägenheter utan hänsyn till kötid och där det är din lämplighet som hyresgäst som avgör om du får lägenheten.

Om du har en fast anställning, med ordnad ekonomi och goda referenser från tidigare boende, kan du ha framgång i att hitta lägenhet hos de flertalet hyresvärdar i Örebro som själva väljer sina hyresgäster.

Via Hyrabostad.se kan du bevaka lediga lägenheter från följande hyresvärdar i Örebro, som saknar bostadskö, och där det är möjligt att vid en bra ansökan och med lite tur få ett förstahandskontrakt helt utan kötid.

Privata hyresvärden Victoriahem förvaltar hyresrätter i stadsdelarna Brickebacken och Varberga. Victoriahem tillämpar inte kötid utan väljer själva vem man tror passar som hyresgäst. Hos denna hyresvärd finns just nu ett flertal lägenhetsvakanser i Örebro. Victoriahems lägenheter i Örebro håller genomgående bra standard med helkaklade badrum utrustade med tvätt- och torkmaskin samt moderna kök.

Familjeägda hyresvärden Behrn Fastigheter har ett eftertraktat utbud av hyreslägenheter i centrala Örebro. Hyresvärden förvaltar några av de vackraste bostadsfastigheterna i innerstaden. Behrn Fastigheter har inget kösystem och det är fullt möjligt att erhålla en ledig lägenhet utan föregående kötid. Hyresvärden anger att de prioriterar sökande med goda referenser från tidigare hyresvärdar samt sökande med ordnad ekonomi.

En annan familjeägd hyresvärd i Örebro utan kösystem är Söderberg Fastigheter. Hyresvärden förvaltar 1 350 lägenheter fördelat mellan sekelskiftesfastigheter i innerstaden och nyproducerade moderna centrumnära bostadsfastigheter. För att bli aktuell som hyresgäst krävs att du har goda referenser från tidigare boende och en inkomst på minst 3 gånger månadshyran. Då Söderberg Fastigheter inte tillämpar något kösystem är det möjligt att få bostad hos hyresvärden redan vid den första ansökan.

I centrala Örebro samt i den västra stadsdelen har Abramssons Fastighetsförvaltning 300 hyresrätter. Vid uthyrning av lediga lägenheter tillämpas ingen bostadskö, istället fäster man stor vikt vid att välja den sökande som man tror passar bäst som hyresgäst. Goda referenser från tidigare hyresvärd stärker dina chanser i urvalsprocessen, likaså krävs att du har en god ekonomi med fast inkomst.

Privata hyresvärden Lundbergs Fastigheter har fina bostadsfastigheter i centrala Örebro och får regelbundet in lediga lägenheter. Hyresvärden har inget kösystem utan försöker hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Av Lundbergs uthyrningspolicy framgår att man önskar hyresgäster som är rökfria.

På attraktiva adresser på Drottninggatan, Köpmangatan och Kungsgatan i centrala Örebro har Asplunds Fastigheter ett stort utbud av lägenheter. Totalt har hyresvärden 1 200 lägenheter i Örebro och Kumla. Asplunds Fastigheter väljer nya hyresgäster med omsorg och vid lediga lägenheter letar man efter sökande med goda rekommendationer från tidigare hyresvärd.

Privata hyresvärden Esswege har 960 bostäder varav merparten ligger i centrala Örebro. Esswege äger flera av de vackraste bostadshusen i Örebro innerstad. Om hyresvärden har en ledig lägenhet kan du via e-mail skicka en ansökan där du anger personnummer, önskad lägenhet, nuvarande boende och en presentation av dig själv.

En av de större privata hyresvärdarna i Örebro är John Ekströms Bygg med bostadsfastigheter i Örebros alla stadsdelar. Hyresvärden har inte längre någon bostadskö. Sökande kan anmäla intresse för lediga lägenheter och i ansökan ange basuppgifter om sig själva såsom nuvarande yrke och inkomst. Hyresvärden kontaktar den sökande om det blir aktuellt med lägenhetsvisning.

Familjeägda hyresvärden Karaffen har cirka 400 hyresrätter i centrala Örebro. Ingen kötid tillämpas vid val av nya hyresgäster utan sökande skickar en intresseanmälan och anger vilken vakant lägenhet man vill flytta in i. Ett krav för att bli hyresgäst är att du har en ordnad ekonomi.

Familjeägda hyresvärden Husherren förvaltar 1 500 hyreslägenheter och har som vision att vara Örebros bästa hyresvärd. Husherren har ett stort bestånd av hyresrätter i stadsdelen Ladugårdsängen i södra Örebro. Hyresvärden har konstant lediga lägenheter i samband med naturliga vakanser. Sökande kan lämna intresseanmälningar på de objekt som är av intresse och ange kontaktuppgifter till eventuella referenser. Husherren kontaktar dig för lägenhetsvisning om du gått vidare i urvalsprocessen.

Lämna bostadsansökningar till hyresvärdar i Örebro

Flera små- och medelstora privata hyresvärdar i Örebro arbetar med aktiva intresseanmälningar från bostadssökande. Du som söker bostad kan hos dessa hyresvärdar lämna in en intresseanmälan om att få hyra bostad så kontaktar hyresvärden dig om man får in ett ledigt objekt.

Många av dessa lägenheter publiceras aldrig online utan hyresvärden kontaktar direkt sökande som sedan tidigare inlämnat en bostadsansökan för visning. Genom att lämna in generella bostadsansökningar / intresseanmälningar till dessa hyresvärdar kan du bli kontaktad för visning av lägenheter som annars aldrig skulle kommit ut på den öppna marknaden.

Egeryds är en privat hyresvärd i Örebro som välkomnar alla som vill hyra bostad att skicka in en intresseanmälan. När hyresvärden får in en ledig lägenhet ser man över alla tidigare inkomna intresseanmälningar och kontaktar ett par sökande för lägenhetsvisning. En inlämnad bostadsansökan är giltig under 1 år och behöver därefter uppdateras om Egeryds inte tagit kontakt med dig under den tidsperioden. För att bli aktuell som hyresgäst krävs att du har en fast inkomst som överstiger månadshyran 3 gånger om, i regel tar man in referenser från tidigare hyresvärdar innan man erbjuder ett förstahandskontrakt.

På bästa läge i Örebros innerstad ligger Centralpalatset. Bostadsfastigheten ägs av Adolf Lindgrens stiftelse och består av 60 hyreslägenheter. Som bostadssökande kan du skicka in en intresseanmälan och bli kontaktad av stiftelsen om en befintlig hyresgäst flyttar ut. Lägenheterna finns i storlek från 1-7 rum varav några är verkliga paradvåningar.

Alvar Petterssons Fastighetsförvaltning har ett flertal hyresfastigheter i centrala Örebro. Som bostadssökande kan du skicka in en allmän intresseanmälan med en kort presentation av dig själv samt vilken lägenhetsstorlek du söker. En inlämnad intresseanmälan ger hyresvärden möjlighet att ta kontakt med dig om en lägenhetsvakans uppkommer.

I norra Örebro förvaltar Byggnadsfirman Lund 53 stycken lägenheter. Hyresvärden tillämpar inte något kösystem utan hänvisar alla som vill hyra bostad att skicka in en intresseanmälan där man anger önskad lägenhetsstorlek samt kontaktuppgifter till nuvarande hyresvärd för referenser. Om en ledig lägenhet kommer in kan man komma att ta kontakt med dig för lägenhetsvisning.

Carlsson & Åqvist Fastighetsförvaltning får in 3-5 lediga lägenheter varje månad i Örebro. Hyresvärden har inget kösystem men tar emot allmänna intresseanmälningar som man går igenom när en lägenhet blivit ledig för att hitta en ny passande hyresgäst. Carlsson & Åqvist Fastighetsförvaltning äger Victoriahuset i Örebro innerstad med 90 lägenheter samt ytterligare 97 lägenheter i villaområdet Gamla Hjärsta.

Familjeägda fastighetsbolaget Dealbator har attraktiva boenden i centrala Örebro. I beståndet finns allt från små till stora lägenheter. Om du söker bostad är du välkommen att skicka en intresseanmälan till hyresvärden där du vilken lägenhetsstorlek du söker, kontaktuppgifter till tidigare referenser från hyresvärdar samt en kort presentation av dig själv. Hyresvärden tar kontakt med dig om man får in en ledig lägenhet som stämmer in på dina önskemål.

Hos Hermansson Fastighetsförvaltning kan du skicka in en intresseanmälan om att få bli hyresgäst. I beståndet finns lägenheter i storlek 1-3 rum och kök fördelade mellan centrum och Norr. I din intresseanmälan har du möjlighet att skicka med en presentation av dig själv. På Hyrabostad.se kan du få hjälp med mallar om hur du utformar en intresseväckande och välformulerad presentation av dig själv för potentiella hyresvärdar.

Familjeägda hyresvärden Krafft Fastigheter har hyresbostäder i väster och öster i Örebro. Hyresvärden har ingen bostadskö, vill du hyra en lägenhet behöver du skicka in en intresseanmälan där du anger önskad lägenhetsstorlek (1-4 RoK) samt en presentation av dig själv. Krafft Fastigheter tar kontakt med dig om en ledig lägenhet kommer in för lägenhetsvisning.

En annan familjeägd hyresvärd i Örebro är OP Fastigheter. Hyresvärden har ett par hundra hyresbostäder nästan samtliga i bra lägen i fina fastigheter. Du kan fylla i och skicka in en allmän bostadsansökan där du anger önskat antal rum samt eventuella specifika önskemål såsom tillgång till balkong, utrustningsnivå i lägenheten (diskmaskin/tvättmaskin) samt eventuellt behov av p-plats. OP Fastigheter kontaktar dig när en lägenhet som överensstämmer med dina önskemål blir ledig.

En av Örebros medelstora privata hyresvärdar är Ragnarsson Fastigheter som förvaltar 600 hyresbostäder. För att ansöka om bostad fyller du i och skickar in en intresseanmälan. När hyresvärden får in lediga lägenheter går man igenom tidigare inlämnade intresseanmälningar och kontaktar ett par sökande för lägenhetsvisning. För att bli aktuell som hyresgäst krävs att du har goda referenser från tidigare hyresvärdar samt en ordnad ekonomi.

Sjöborgs Fastighetsförvaltning fokuserar på Örebro och närliggande Kumla, i beståndet finns cirka 650 hyreslägenheter. Hyresvärden väljer nya hyresgäster via sökande som tidigare inlämnat en intresseanmälan om att få hyra bostad. I intresseanmälan anger den sökande önskad lägenhetsstorlek, maxhyra samt en presentation av sig själv. Din intresseanmälan sparas i 3 månader och behöver därefter inlämnas på nytt om du inte blivit erbjuden en lägenhet.

Privata bostadsköer i Örebro

I Örebro finns några stora rikstäckande privata hyresvärdar som tillämpar egna bostadsköer. Det är gratis att registrera sig i dessa hyresvärdars bostadsköer. En fördel för dig som söker bostad är att dessa hyresvärdar i framtiden ofta kan erbjuda dig boende även på andra orter om du samlat poäng i deras bostadsköer då de finns i många städer runt om i landet.

På Södra Ladugårdsängen i Örebro förvaltar privata hyresvärden K2A över 200 hyresbostäder (1-3 RoK). K2A har en egen bostadskö som täcker hyresvärdens samtliga lägenheter runt om i landet, från Lund i söder till Kiruna i norr. När du står i bostadskö hos K2A samlar du köpoäng för hyresvärdens samtliga lägenheter vilket bara är en fördel för dig: Du samlar poäng för Örebro men om du någon gång i framtiden vill flytta till en annan stad har du då redan via K2A kötid även för den staden.

En annan stor rikstäckande hyresvärd med bostadsbestånd i Örebro är Botrygg. Totalt förvaltar Botrygg 4 000 moderna och relativt nyproducerade hyreslägenheter. Botrygg tillämpar en egen bostadskö. Utöver Örebro samlar du i denna bostadskö även poäng för hyresvärdens bestånd i Stockholm, Göteborg, Linköping och Norrköping.

Heimstaden är Sveriges största privata hyresvärd med 46 000 hyresbostäder i sitt bestånd. Heimstaden arbetar med en egen bostadskö. Hyresvärden tilldelar lägenheter utefter hur länge man har varit registrerad hos dem som sökande. De som varit registrerade i bostadskön längst får först erbjudande om hyreskontrakt. Heimstaden finns på över 30 orter runt om i Sverige vilket gör att du över tid bygger upp kötid för nästan varje svensk stad.

HSB är en kooperativ hyresförening med 26 000 lägenheter runt om i Sverige, bland annat Örebro. Om du bosparar hos HSB får du automatiskt förtur till HSBs samtliga hyresrätter i Örebro. Kötiden till lediga lägenheter hos HSB för bosparare kan i enskilda fall vara så kort som ett par månader.

Arbonova Fastigheter är en privat hyresvärd med fokus på Örebro som regelbundet har lediga lägenheter. Arbonovas vakanta lägenheter tilldelas utifrån den sökandes köpoäng. För varje dag som du varit registrerad hos Arbonova samlar du en köpoäng. Om du tecknar hyreskontrakt på en lägenhet hos Arbonova nollställs dina köpoäng hos hyresvärden.

En annan privat hyresvärd med fokus på Örebro är Länsgården som i sitt bostadsbestånd har hyresrätter, studentbostäder och 55+ boende. Länsgården har en egen bostadskö där lediga lägenheter förmedlas utifrån de sökandes kötid.

Förtur till bostad i Örebro

Om du blivit erbjuden en heltidsanställning i Örebro men bor mer än 10 mil från Örebro med mer än två timmars enkel resväg är du berättigad att ansöka om förtur till lediga lägenheter hos kommunala hyresvärden Örebrobostäder.

Örebrobostäder (ÖBO) är ett av de bostadsbolag som beviljar flest ansökningar om näringslivsförtur i Sverige. Sökande vars anställning kan ha stor betydelse för Örebro prioriteras. Du behöver bifoga ett intyg om anställning från din arbetsgivare för att ansökan skall beviljas.

Om en förtursansökan godkänts tar ÖBO fram en lämplig lägenhet som passar den sökandes familjestorlek.

Studentbostäder i Örebro

Som student i Örebro har du möjlighet att söka studentbostad från ett brett utbud av privata och kommunala hyresvärdar. En av hyresvärdarna nedan erbjuder även bostadsgaranti för nyantagna studenter under första terminen för att säkerställa att alla som vill även skall ha möjlighet att studera i Örebro.

Studentbostäder i Norden är en rikstäckande hyresvärd med studentbostäder i alla Sveriges universitetsorter. I Örebro har man studentbostäder nära universitetet i stadsdelen Sörbyängen. Du kan registrera dig som bostadssökande redan från 13 års ålder vilket innebär att du har 5 - 7 års köpoäng när det blir dags att ansöka om studentbostad i Örebro.

I stadsdelen Tybble förvaltar K2A hela 350 studentlägenheter i omedelbar anslutning till Örebro universitet. K2A har även 300 studentlägenheter i bostadsområdet Oreganon på kort gångavstånd till universitetet. Lägenheterna har eget kök och badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. K2A har en egen bostadskö.

På Campus har privata hyresvärden Behrn Fastigheter ettor för studenter. Om du föredrar en större lägenhet kan hyresvärden erbjuda 2-3 rumslägenheter Tärnvägen nära universitet. Är ni ett par räcker det med att en av er studerar för att ni skall få hyra bostad hos Behrn Fastigheter.

På Sörbyängen nära universitet förvaltar Botrygg 66 studentlägenheter i storlek mellan 23-30 kvm. Alla studentlägenheter har egen kokvrå samt ett stort badrum med dusch.

På kort gångavstånd till Örebro universitet förvaltar Husherren Fastigheter 100 studentlägenheter med eget kök och badrum. Du kan fylla i och skicka in en intresseanmälan så tar hyresvärden kontakt med dig om man får in några lediga studentbostäder.

Söderberg Fastigheter har bostadsfastigheter som bokstavligen ligger granne med universitetet och som uthyres enbart till studenter. I månadsavgiften ingår både el och bredband. På samma gata (Universitetsgatan) förvaltar privata hyresvärden Asplunds Fastigheter över 100 studentlägenheter i storlek 1-2 RoK med utsikt mot universitet.

Hos hyresvärden OP Fastigheter i Örebro kan du lämna in en intresseanmälan om att du önskar hyra studentbostad. Om en befintlig hyresgäst flyttar ut kontaktar hyresvärden dig för visning och eventuellt hyreskontrakt. Du behöver upprepa din intresseanmälan varannan månad för att hyresvärden skall veta att du fortfarande är aktivt sökande.

Största hyresvärden för studenter i Örebro är kommunala hyresvärden ÖBO med 1 100 bostäder för studenter fördelat mellan korridorsrum och egna lägenheter. ÖBO erbjuder nyblivna studenter en bostadsgaranti. För att kunna nyttja denna garanti krävs att du studerar minst på halvtid (15 p), att du bor utom pendlingsavstånd från Örebro, att du själv aktivt sökt studentbostäder men inte fått något erbjudande. Garantin är tidsbegränsad och gäller i en termin varefter du måste hitta en egen studentbostad (tex via de privata hyresvärdarna i denna lista). Bostadsgarantin används främst av studenter från andra orter under första terminen vid Örebro universitet innan man hittat en egen bostad.

I Örebro är Svenska Kyrkan en stor hyresvärd för studenter. Sankta Katarina studentboende, vid Sörbyängen nära universitetet, har 137 studentlägenheter med eget kök samt badrum med egen dusch. Lägenheter förmedlas utifrån de sökandes kötid.

Seniorbostad Örebro

Seniorbostäder kan sökas av dig som är över 65 år (enskilda hyresvärdar nedan accepterar sökande äldre än 55 år) som inte har hemmaboende barn. I seniorlägenheter kan ni känna trygghet i att övriga hyresgäster i fastigheten också är seniorer. Nedan kan du välja mellan hyresvärdar som erbjuder boende för seniorer i Örebro.

SHG Seniorboende har 3 bostadsfastigheter för seniorer i Örebro. Som hyresgäst har du en egen hyreslägenhet som du sköter helt själv men i fastigheten finns även gemensamhetsutrymmen med tillgång till matsal, sällskapsrum och träningsrum. I matsalen serveras lunch alla vardagar. Samtliga bostadsfastigheter från hyresvärden har fina innergårdar eller trädgårdar. Lägenheterna finns i storlek från 1 - 4 rum och kök så par som blivit seniorer är välkomna att söka bostad. Till SHG Seniorboende kan du söka från 65 års ålder.

Cederbergska stiftelsen förvaltar Örebros finaste seniorlägenheter med utsikt över Svartån i Wadköping men har även seniorboenden centralt på Järnvägsgatan samt på Söder. Du kan ställa dig i kö från det att du fyllt 50 år men flytta in tidigast vid 55 års ålder. I fastigheterna finns hobbyrum, bibliotek, gymnastiksal på Söder, bastu samt matsal. Mot en kostnad serveras middag i matsalen varje söndag till fredag bestående av salladsbuffé, varmrätt och efterrätt. Cederbergska stiftelsen erbjuder en aktiv livstil för den nyblivne senioren med möjlighet att flytta in redan från 55 års ålder.

Svenska kyrkan förvaltar via Laurentiusgården 100 hyreslägenheter för seniorer, beläget nära Olaus Petri kyrka. Lägenheterna är välplanerade med stora krav på kvalité och funktion. På Laurentiusgården erbjuds stora möjligheter till gemenskap och aktiviteter. Varje vardag finns möjlighet att äta lunch i den gemensamma matsalen.

Utöver ovanstående tre seniorboenden finns även privata hyresvärdar i Örebro som har bostadsfastigheter som endast kan sökas av seniorer. Privata hyresvärden Asplunds Fastigheter förvaltar ett hyreshus med 28 seniorlägenheter i västra Örebro. På Ladugårdsängen har hyresvärden FinFast 20 hyreslägenheter som endast kan sökas av dig som är över 55 år. I fastigheten finns ett gemensamhetsrum där möjlighet finns till sociala aktiviteter och gemensamma måltider. I samma stadsdel har även hyresvärden Länsgården ett 55+ boende. I fastigheten finns gemensamhetsutrymmen inkluderande samlingssal, hobbyrum och gästlägenheter när barnen eller vänner hälsar på.

Störst på vanliga hyresrätter som endast kan sökas av seniorer / pensionärer är kommunala hyresvärden ÖrebroBostäder. ÖBO har 1 200 seniorbostäder i Örebro. Det här är inga traditionella seniorlägenheter då fastigheterna saknar gemensam matsal, däremot är fastigheterna och lägenheterna anpassade för seniorer i det att samtliga har hiss, automatiska dörröppnare i entrén och låga trösklar. För er som är par räcker det med att en av er är över 65 år för att kvalificera sig för att söka seniorlägenhet hos ÖBO.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Örebro?

Just nu finns det 509 lediga lägenheter för uthyrning i Örebro fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Örebro?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Örebro utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Örebro?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Örebros alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Örebro under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Örebro?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Örebro. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Örebros hyresvärdar.