1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Umeå


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Umeå. Du kan fritt söka bland de 230 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill hyra bostad av. Vi listar både första- och andrahandskontrakt. Via oss hittar du lediga bostäder från flera privata hyresvärdar i Umeå.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Guide till att hitta bostad i Umeå


Ett vanligt misstag som många bostadssökande gör är att endast registrera sig i bostadskön hos den kommunala hyresvärden (Bostaden Umeå). Bostadskön hos den kommunala hyresvärden kan för den genomsnittliga sökande vara flera år. Som sökande är det därför viktigt att även vända sig till de privata hyresvärdar i Umeå som inte tillämpar bostadskö och där chansen att bli erbjuden lägenhet kan vara betydligt högre.

Hos Hyrabostad.se får du som läsare en detaljerad guide för hur du steg-för-steg kan ansöka om bostad hos hyresvärdar utan kötid eller med kort kötid.

Bostäder utan kötid | Lämna intresseanmälningar | Studentbostäder

Hitta bostad utan kö i Umeå


I Umeå finns många privata hyresvärdar som kan erbjuda dig lägenhet utan kötid. Via vår sammanställning av hyresvärdar i Umeå kan du se kontaktuppgifter med telefonnummer och e-mail-adresser som du kan använda dig av för att ringa runt eller skicka e-mail till respektive hyresvärd nedan för att anmäla ditt intresse att hyra bostad hos dem.

En hyresvärd i Umeå som öppet tillämpar uthyrning enligt först-till-kvarn är BalticGruppen. Hyresvärden har lägenheter i centrum samt i stadsdelarna Hamrinsberget och Umedalen. BalticGruppen har en uttalad policy att alltid tillämpa först till kvarn vid uthyrning av lediga lägenheter. De fem sökande som först anmäler intresse för ett ledigt objekt kallas till lägenhetsvisning. Den sökande som först anmält intresse för lägenheten ges först erbjudande om att teckna hyreskontrakt. Om den första sökande tackat nej går erbjudandet vidare till den andra sökande och så vidare. Via Hyrabostad.se kan du direkt via vår hemsida se när ett ledigt hyresobjekt hos BalticGruppen kommit in. Detta är viktigt då du som sökande snabbt behöver anmäla intresse när en ledig lägenhet kommit in hos hyresvärden.

En annan hyresvärd som inte tillämpar bostadskö utan istället väljer sökande som tidigare inlämnat en bostadsansökan är privata hyresvärden Edlund Fastigheter. Hyresvärden har flera lägenheter i Umeå med närhet till grönområden med fin natur. Som sökande har du möjlighet att skicka in en intresseanmälan där du kan skriva en presentation om dig själv samt vad du söker. Edlund Fastigheter har ingen bostadskö utan går istället dagligen igenom alla inkomna intresseanmälningar för att matcha en eventuell ledig lägenhet med inkomna ansökningar. Via Hyrabostad.se får du hjälp med välskrivna ansökningsbrev som väcker intresse för dig som potentiell hyresgäst.

Inte heller hos fastighetsägaren Storstaden i Norr finns någon kölista. Hyresvärden godkänner endast sökande som inlämnat en allmän intresseanmälan för att hyra lägenhet. Utifrån i förväg inlämnade ansökningar väljer hyresvärden ut ett par sökande för lägenhetsvisning där en sökande därefter erbjuds förstahandskontrakt. Storstaden i Norr har hyreslägenheter i centrala Umeå samt i stadsdelarna väst på stan och i Haga.

Hos den privata hyresvärden Lillberget finns ett stort utbud av hyresrätter i stadsdelen Teg i Umeå. Lägenheterna ligger med vacker utsikt över staden. Hyresvärden välkomnar spontanansökningar om att få hyra lägenhet, som sökande kan du inlämna din ansökan digitalt via en intresseanmälan eller genom att ringa till hyresvärden. Kontaktuppgifter till samtliga hyresvärdar framgår på vår lista över hyresvärdar i Umeå.

I stadsdelarna Grubbe, Kronoparken, Sofiehem och Teg förvaltar Buref hyreslägenheter i storlek 1-4 rum och kök. På hyresvärdens hemsida finns möjlighet att fylla i en intresseanmälan och låta Buref kontakta dig om de får in ett ledig hyresobjekt som stämmer med dina önskemål. Buref betonar uttryckligen att din personliga presentation kan förbättra dina chanser att få komma på lägenhetsvisning.

Berätta för hyresvärdar att du söker bostad


Många små och medelstora hyresvärdar i Umeå har mycket enkla ansökningssystem: Du som sökande skickar en skriftlig intresseanmälan varvid hyresvärden kontaktar dig om de har eller får in en ledig bostad som stämmer in på dina önskemål.

Små hyresvärdar med ett par hyresfastigheter har sällan de resurser som krävs för att digitalt publicera lediga lägenheter utan gör uthyrningsprocessen enkel genom att välja bland de sökande som tidigare skickat in skriftliga ansökningar.

Privata fastighetsbolaget Umehem förvaltar 272 hyreslägenheter i centrala Umeå. I beståndet finns nyproducerade hyreslägenheter som håller absolut högsta kvalitet. Umehem annonserar inte ut lediga lägenheter via digitala kanaler utan väljer nästa hyresgäst utifrån sökande som lämnat in intresseanmälan för att hyra bostad. Via Umehems hemsida kan du fylla i en intresseanmälan och låta hyresvärden ta kontakt med dig om du blir aktuell för lägenhetsvisning på nästa tillgängliga hyresrätt.
Hemsida: www.umehem.se

Sedan 40 år tillbaka är Scherdin Fastigheter en etablerad hyresvärd med bostadsfastigheter i Umeå. Lägenheterna har genomgående renoverats till att motsvara vad hyresvärden kallar för "villastandard" med vattenburen golvvärme i badrummen och nya vitvaror i både kök och badrum. Hyresvärden publicerar inte vakanta bostadsobjekt digitalt utan låter sökande skicka in en allmän intresseanmälan. Scherdins tar kontakt med ett par sökande om lämnat in intresseanmälningar om det blir aktuell för dem att ta in nya hyresgäster.
Hemsida: www.scherdins.se

Du som är över 55 år har möjlighet att ansöka om seniorlägenheter hos Seniorhusen i Umeå. Hyresvärden har lägenheter som är vikta för seniorer över 55 år. Sökande förväntas ha en aktiv livsstil (ej beroende av hemtjänst), självständigt klara sitt boende och ha utflugna barn. Hyresvärden erbjuder bostäder med något alldeles extra: Fastigheterna har bemannad lobby och som hyresgäst har du tillgång till både spa och gym. Under vardagar serveras det lunch i en boenderestaurang. Om du tar emot långvariga besök av anhöriga eller vänner finns möjlighet att separat hyra ett gästrum med hotellstandard till självkostnadspris. Intresseanmälan för att bli hyresgäst inlämnas på hyresvärdens hemsida.
Hemsida: www.seniorhusen.se/intresseanmalan

På attraktiva bostadsadresser i centrala Umeå förvaltar MOFAB ett stort utbud av hyreslägenheter. Samtliga MOFABs lägenheter ligger inom stadskärnan. Till denna hyresvärd kan du inlämna en bostadsansökan som är giltig under 6 månader. Under denna tidsperiod ges hyresvärden möjlighet att kontakta dig med erbjudande om förstahandskontrakt om en vakant lägenhet kommer in som stämmer in med din intresseanmälan.
Hemsida: www.mofab.se

I stadsdelarna Haga, Sandåkern, Teg samt Väst och Öst på stan har Standardgruppen ett stort utbud av hyresrätter i storlek 1-4 rum och kök. Hyresvärden publicerar inte vakanta lägenheter digitalt utan tar istället emot skriftliga intresseanmälningar där sökande kan registrera önskemål om att få hyra bostad. När en lägenhet blir ledig går Standardgruppen igenom alla intresseanmälningar och kallar ett par sökande för visning.
Ansök här: www.standardgruppen.se/sok-bostad

Studentbostäder i Umeå


Nedan går vi igenom alla privata hyresvärdar som erbjuder studentbostäder i Umeå. Anmäl dig till samtliga hyresvärdar med studentbostäder för att maximera dina chanser att snabbt få lägenhet i Umeå.

Inom gångavstånd till Umeå Universitet ligger bostadsområdet Campus Living som erbjuder lägenheter i storlek om 25 kvm med egen balkong eller uteplats. För att vara studentboende håller köket i lägenheterna hög standard med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll. I samtliga lägenheter finns egen kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Lägenheterna uthyres fullt möblerade vilket underlättar för dig som flyttar till Umeå från annan ort då du inte själv behöver ordna med inköp av möblemang. Självklart är samtliga lägenheter uppkopplade till fiber.
Ansök här: www.campusliving.se/umea

I nybyggda stadsdelen Liljansberget förvaltar privata hyresvärden K2A hela 277 studentlägenheter i generösa storlekar från 21-43 kvm. Från bostadsområdet är det promenadavstånd till universitetet. Studentlägenheterna håller modern kvalitet med egen tvätt- och torkmaskin samt moderna vitvaror i köket. Studenter med bil har möjlighet att hyra parkeringsplats i anslutning till boendet. För att skapa en gemensam mötespunkt för områdets studenter har hyresvärden ordnat med ett kafé i en av fastigheterna.
Läs mer: www.k2a.se/bo-hos-oss/vara-fastigheter/umea/

Största privata hyresvärden för studenter i Umeå är Riksbyggen med 1 400 studentbostäder fördelade mellan 1-2 rum och storlek 16-35 kvm. Lägenheterna har perfekt läge på Tvistevägen bara ett par hundra meter från Umeå universitet. Du ansöker digitalt genom att skicka en ansökan till hyresratter@riksbyggen.se

Den näst största privata hyresvärden för studenter i Umeå är Heimstaden med 970 studentbostäder. Som sökande kan du välja mellan både möblerade och omöblerade lägenheter. I beståndet finns såväl lägenheter och korridorsrum. Är ni ett sambopar finns utöver ett stort ubud av ettor även 2-4 rumslägenheter. Bostäderna ligger i stadsdelarna Mariehem och Carlshem, från området är det 10 minuter på cykel till såväl stadskärnan som universitetet.
Läs mer: www.heimstaden.com/se/studentlagenhet-umea/

Hos kommunala hyresvärden Bostaden Umeå räcker det med att vara antagen till studier på halvtid för att kvalificera sig till att söka studentbostad. Bostaden Umeå erbjuder exceptionellt låga hyror understigande 3 000 kr i månaden för korridorsrum med därtill hyresfria månader under juli och augusti. Billigare boende går inte att hitta i hela Umeå! Rummen uthyres möblerade med säng samt skrivbord vilket ytterligare underlättar för dig som student med begränsad budget. Utöver många korridorsrum finns hos Bostaden Umeå även möjlighet att hyra omöblerade studentlägenheter i storlek om 1-4 rum och kök med 12-månaders hyra.
Läs mer och ansök här: www.bostaden.umea.se/artikel/studentboende

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Umeå?

Just nu finns det 230 lediga lägenheter för uthyrning i Umeå fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Umeå?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Umeå utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Umeå?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Umeås alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Umeå under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Umeå?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Umeå. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Umeås hyresvärdar.