1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Luleå


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Luleå. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Luleå som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Lulebo
Det kommunala bostadsbolaget Lulebo är med över 7 400 lägenheter den största hyresvärden i staden. Beståndet omfattar förutom vanliga lägenheter även 1 000 studentbostäder. En del av lägenheterna återfinns i Antnäs och Råneå utanför staden.

HSB
I Luleå äger och förvaltar HSB Norr ett större utbud av hyreslägenheter. Beståndet återfinns i centrala Luleå och Gammelstad, 1 mil utanför staden. Medlemmar i HSB har förtur när det kommer till fördelning av lediga lägenheter.

BD Fastigheter
I Notviken i Luleå förvaltar BD Fastigheter 88 hyreslägenheter. Bostäderna finns i storlek från 1 till 3 rok med ytan 42-76 kvm. Alla lägenheter har egen balkong. Som sökande kan du lämna en intresseanmälan. Från dagen du lämnar anmälan börjar du samla kötid. Lediga lägenheter förmedlas till sökande med längst kötid.

Telefon: 0911-23 07 00
E-post: kundservice@bdfast.se
Hemsida: www.bdfast.se


DN Fastigheter
Förvaltar 14 fastigheter i Luleås stadskärna. Merparten av fastigheterna är belägna på eller runt Kungsgatan vilket ger dig det bästa läge i staden med gångavstånd till stationen, butiker och övrig service. Intresseanmälan kan göras på hyresvärdens hemsida.

Adress: Sandviksgatan 72A, Luleå
Telefon: 0920 - 22 04 30
E-post: info@dnfast.se
Hemsida: www.dnfast.se


Heimstaden
Privat hyresvärd som erbjuder både vanliga hyreslägenheter och studentbostäder i Luleå. Beståndet återfinns i Örnäset, Hertsön och Porsön. Lediga lägenheter publiceras på hyresvärdens hemsida, för att anmäla ditt intresse behöver du ha registrerat dig först.

Adress: Gammelstadsvägen 19, Luleå
Telefon: 0770-11 10 50
E-post: kundservice@heimstaden.com
Hemsida: www.heimstaden.com


Galären
Privat hyresvärd som i Luleå förvaltar ett utbud av hyresbostäder i centrala delarna av staden. Hyresvärden tillämpar inget kösystem, Galären väljer den hyresgäst som de anser vara bäst lämpad. På Galärens hemsida kan du registrera dig och ansöka om bostäder.

Adress: Västra Varvsgatan 18, Luleå
Telefon: 0920-23 51 51
E-post: lulea@galaren.se
Hemsida: www.galaren.se


K2A
I Kronanområdet förvaltar K2A två bostadsområden med totalt 210 hyreslägenheter. Samtliga bostäder färdigställdes under 2023 och håller hög kvalitet på materialval. Varje lägenhets kök är utrustat med induktionshäll och inbyggd mikrovågsugn, badrummen är helkaklade och har golvvärme.

Telefon: 010-510 55 10
E-post: info@k2a.se
Hemsida: www.k2a.se


Lina Group
I trivsamma områden på attraktiva adresser i Luleå har Lina Group möblerade lägenheter för uthyrning. Lägenheterna är på 1-4 rum och kök. Husgeråd, sänglinnen och handdukar ingår. Du är välkommen att kontakta hyresvärden för att boka en bostad.

Adress: Magasinsgatan 16, Luleå
Telefon: 0920-23 09 90
E-post: info@lina.se
Hemsida: www.lina.se


Pionjären Fastighet
Förvaltar ett par bostadsfastigheter i Luleå. Denna hyresvärd har ett unikt kösystem. På deras hemsida kan du se bilder på varje enskild fastighet och anmäla intresse för den fastighet som tilltalar dig mest. Om en lägenhet blir ledig i den fastigheten kontaktar Pionjären dig för visning.

Telefon: 0921-15 200
E-post: info@pionjaren.nu
Hemsida: www.pionjaren.se


RAWI Fastigheter
På Malmstranden, med vacker utsikt över älven, förvaltar RAWI Luleås finaste hyresrätter. Området är nybyggt med fantastiskt läge och utsikt över älven. Bostäderna håller högsta kvalitet med installerad golvvärme, köksö i de större lägenheterna samt induktionshäll i alla lägenheter.

Telefon: 0911-150 40
E-post: malmstranden@rawi.se
Hemsida: lulea.rawi.se


Rikshem
Rikshem har ett brett utbud av hyreslägenheter i Luleås olika områden. Här kan du hitta allt från ettor upp till fyror, några i markplan. Man förvaltar även 150 studentlägenheter för stadens studerande. På Rikshems webbplats kan du anmäla dig till deras bostadskö.

Adress: Gammelstadsvägen 19D, Luleå
Telefon: 010-70 99 200
Hemsida: www.rikshem.se


SBF (Svenska Bostadsfonden)
I stadsdelen Örnäset förvaltar SBF hyresrätter i storlek 1 till 4 rum och kök. Bostadsområdet ligger nära Ormberget som är ett friluftsområde med många vandringsleder och skidspår, avståndet in till centrala Luleå är inte heller särskilt långt.

Telefon: 0480-760 785
E-post: rebecca.elfstrom@sbfboservice.se
Hemsida: www.sbfboservice.se


Sirius Fastigheter
Äger och förvaltar fem fastigheter i Luleå, belägna i centrum, Bergviken och Skurholmen. Sammanlagt omfattar fastigheterna 60 hyreslägenheter. När du fyller i en intresseanmälan elektroniskt kan du önska vilken lägenhetsstorlek du söker.

Adress: Storstigen 39, Luleå
Telefon: 0920-884 10
E-post: info@siriusfast.se
Hemsida: www.siriusfast.se


Slättö Bostad
I stadsdelen Kronandalen i östra Luleå har Slättö Bostad under 2024 uppfört nyproduktion av 276 hyresrätter i storlek från en till tre rum och kök. Samtliga lägenheter har egen balkong eller uteplats. Kötiden för nyproduktion i Luleå är kort.

E-post: uthyrning@slatto.se
Hemsida: www.slattobostad.se


StudentBostadsService
Erbjuder boenden för studenter som blivit antagna till Luleå Universitet. Man har både boende i korridorrum och större studentlägenheter. För att söka bostad behöver du registrera dig hos hyresvärden, man tillämpar ett kösystem som bygger på din kötid.

Adress: Tekniktorget 3, Luleå tekniska universitet
Telefon: 0920-94444
E-post: info@studentbostadsservice.se
Hemsida: www.studentbostadsservice.se


Studentbostäder i Sverige
För stadens studenter erbjuder SBS närmare 1 400 studentlägenheter. De är belägna när universitet, maximalt 20 minuters gångavstånd därifrån. SBS förvaltar både möblerade och omöblerade lägenheter samt lägenheter du kan dela med andra studerande. Hyra betalas 10 månader per år.

E-post: info@sbsstudent.se
Hemsida: www.sbsstudent.se


Trumbäcken
Förvaltar lägenheter i Gammelstad och Skurholmen i utkanten av Luleå. Beståndet omfattar 650 lägenheter. Trumbäcken har ingen bostadskö men uppger att sökande som klarar deras uthyrningspolicy i regel får bostad inom 1-2 månader hos dem. Sökande skall ha fast anställning med inkomst 4 gånger hyran.

Telefon: 010-172 66 20
Hemsida: www.trumbacken.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Luleå utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Luleå att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Luleå. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Luleå?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Luleå. Hos oss kan du se listor med alla Luleås hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.