1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Lund


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Lund. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Lund som du kan söka förstahandskontrakt hos.

LKF
Det kommunala bostadsbolaget LKF grundades på mitten av 1900-talet och har sedan dess varit en betydande aktör på bostadsmarknaden i Lund. Hyresvärden äger runt 40% av alla hyreslägenheter i staden. Nu söks nya hyresgäster till 23 lediga lägenheter.

Stena Fastigheter
Stor privat fastighetsägare med större bestånd av lägenheter och lokaler i Lund. Hyresgästerna hos fastighetsägaren har nära både till stadskärnan, Universitet och naturområden. Bostäderna hyrs ut via Boplats Syd på www.boplatssyd.se.

AF Bostäder
I Lund erbjuder AF Bostäder runt 6 000 bostäder för studenter. Bostäderna är fördelade mellan 17 områden i staden och det hittas allt mellan korridorrum till större lägenheter. Som antagen student i Lund är du välkommen att registrera dig på hyresvärdens hemsida.

Stadsbostäder
Stadsbostäder erbjuder ett brett utbud av hyreslägenheter i Lund. Förvaltar bostäder både i centrala Lund och området Östra Torn. Många av fastigheterna i beståndet är uppförda i början av 1900-talet. På Stadsbostäders hemsida har du möjlighet att söka vakanser.

Telefon: 040 12 64 00
E-post: info@stadsbostad.se
Hemsida: www.stadsbostader.se


Häglunds Fastighetsförvaltning
Familjeägt fastighetsbolag som hyr ut lägenheter i Lund. Förvaltar 12 bostadsfastigheter varav många är byggda under tidigt 1900-tal. Flera av dessa är ombyggda de senaste åren för att erbjuda en attraktiv standard.

Telefon: 0413-109 63
E-post: info@haeglunds.se
Hemsida: www.haeglunds.se


Hörnstenen
Ett av flera familjeägda fastighetsbolag i Lund. Hörnstenen har 110 lägenheter i sitt bestånd. Fastigheterna är belägna på Byggmästaregatan, Tullgatan, Helgeandsgatan och Karl XII gata. Intresseanmälan kan fyllas i på Hörnstenens hemsida.

Adress: Bragegatan 4, Malmö
Telefon: 040 - 670 20 08
E-post: limhamn@hornstenen.se
Hemsida: www.hornstenen.se


Kanslihuset
Bolag som erbjuder förvaltning, skötsel och uthyrning av privata hyresvärdars lägenheter. I Lund kan man erbjuda lägenheter på 25 centrala adresser i staden, många med äldre charmiga detaljer. En allmän intresseanmälan kan fyllas i på hyresvärdens hemsida.

Telefon: 040-547100
E-post: info@kanslihuset.se
Hemsida: www.kanslihuset.se


Paulssons Fastigheter
En av de större privata hyresvärdarna i staden är Paulssons Fastigheter som hyr ut cirka 250 lägenheter och 100 lokaler i Lund. Man kan erbjuda bostäder i flera av stadens områden, alla med närhet till service och kommunikationer.

Adress: Kyrkogatan 13, Lund
Telefon: 046-33 50 30
E-post: lund@paulssons.se
Hemsida: www.paulssons.se


Bästa Bostaden
Hyresvärd som valt att fokusera sitt bestånd till Lund och Viken. Totalt förvaltas 225 lägenheter varav 64 är belägna i Stora Råby utanför Lund. Här bor hyresgästerna i moderna radhus med hög standard och har från 2-5 rum och kök.

Telefon: 042-17 63 60
E-post: info@bastabostaden.se
Hemsida: www.bastabostaden.se


Tensorfastigheter
I Lund äger och förvaltar Tensorfastigheter 102 hyreslägenheter. Bostäderna har ett till fyra rum och kök. Parkering erbjuds vanligen i anslutning till fastigheterna. Genom att fylla i en intresseanmälan på hemsidan låter du hyresvärden veta att du söker bostad.

Telefon: 0768-667 700
Hemsida: www.tensorfastigheter.se


SuPer Bygg
Äger och förvaltar hyresrätter i södra delarna av landet. I Lund erbjuds mysiga och välomhändertagna lägenheter från ettor upp till femrummare. För att ansöka om en ledig bostad behöver du först registrera dig på hyresvärdens webbplats.

Adress: Höstbruksvägen 6, Lund
Telefon: 046-30 44 50
Hemsida: www.superbygg.se


Tornahem
Familjebolag som bygger och förvaltar fastigheter med hyreslägenheter. På tre adresser i Lund hyr man ut bostäder i varierande storlekar. Intresseanmälan kan laddas ner från hemsidan, fyllas i och skickas in till hyresvärden för att visa att du söker bostad i staden.

Telefon: 046 - 13 11 55
E-post: info@tornahem.se
Hemsida: www.tornahem.se


Laurentiistiftelsen
Stiftelse som erbjuder boende för studenter, både i korridorrum och lägenheter. Man har totalt 144 bostäder för uthyrning. Som boende i korridorrum delas kök och gemensamma utrymmen med övriga boende. Hyran varierar mellan 3100-3700 kr och betalas tio månader/år.

Adress: Kastanjegatan 19, Lund
Telefon: 046-211 55 90
E-post: expeditionen@laurentiistiftelsen.se
Hemsida: www.laurentiistiftelsen.se/boende


Lundabostäder
Lundabostäder hyr ut lägenheter för studenter i Lund belägna nära LTH. Studentlägenheterna är på 25-38 kvm och hyrs ut omöblerade. Som bostadssökande student i staden välkomnas du att skicka in din intresseanmälan direkt på hyresvärdens hemsida.

Adress: Onsjögatan 10, Lund
Telefon: 046-211 11 80
E-post: info@lundabostader.se
Hemsida: www.lundabostader.se


Micklagård
Erbjuder olika boendealternativ, i varierande storlekar för stadens studenter. Centrum och universitetet kan nås smidigt med cykel. Bostäderna är korridorrum med egen WC och dusch, samtliga boenden är enkelt möblerade med det mest nödvändiga.

Adress: Byggmästaregatan 21 B, Lund
E-post: micklagard@gmail.com
Hemsida: www.micklagard.se


Michael Hansens Kollegium
I Lund äger denna stiftelse 244 korridorrum för studenter vid Lunds universitet. Man förvaltar även ett mindre antal lägenheter som kan sökas när du bott i ett korridorrum tre månader. För att söka ett rum behöver du registrera dig i hyresvärdens elektroniska kösystem.

Adress: Dag Hammarskjölds väg 4A, Lund
E-post: reception@mhklund.se
Hemsida: www.mhklund.se


Lunds Studentskegård
Förvaltar 38 korridorrum som endast hyrs ut till kvinnliga studenter vid Lunds Universitet. Rummen är cirka 20 kvm stora, kök och badrum delas med övriga boende på samma våning. Ansökningar tas emot 15/10-15/11 för vårterminen samt 15/4-15/5 för höstterminen.

Adress: Sankt Laurentiigatan 3, Lund
Hemsida: www.lsg.nu


Thomanders Studenhthem
För manliga studenter vid Lunds Universitet erbjuds boende hos Thomanders Studenthem. Fastigheten omfattar 12 studentrum. Gemenskap varvas med studenternas plikter och sysslor. För information om ansökningsproceduren är du välkommen att kontakta hyresvärden.

Adress: Sandgatan 16, Lund
Telefon: 046- 211 78 80
E-post: forman@thomanders.se
Hemsida: www.thomanders.se


Heimstaden
År 2018 förvärvade Heimstaden närmare 300 hyreslägenheter i Lund vilket innebär att de idag förvaltar över 700 bostäder i staden. Lediga lägenheter publiceras på hyresvärdens hemsida där du har möjlighet att visa ditt intresse när du registrerat dig.

Adress: Ällingavägen 9 C, Lund
Telefon: 0770-111 050
E-post: kundservice@heimstaden.com
Hemsida: www.heimstaden.com


Salana Group
Privata fastighetsbolaget äger runt 40 fastigheter på Österlen och södra Sverige, av dem är tre byggnader belägna i Lund. Lägenheterna ligger på centrala adresser i staden med närhet till kommunikationer, butiker och serviceutbud.

Telefon: 046-211 73 55
E-post: info@salana.se
Hemsida: www.salana.se


Studentbostäder i Sverige
Förvaltar 86 studentlägenheter på Fiolvägen i Lund. Lägenheterna har 1 rum och kök fördelat på 34 kvm. Samtliga är utrustade med egen tvättmaskin och torkrumlare i lägenheten. Bostäderna är belägna i fyra fastigheter som alla byggdes klart 2004.

E-post: info@sbsstudent.se
Hemsida: www.sbsstudent.se/fiolvagen-lund


Svenska Studenthus
I Lund erbjuder Svenska Studenthus studentbostäder på Brunnshögsgatan, Onsjögatan och Albogatan. Majoriteten av bostäderna är byggda de senaste åren vilket ger dig hög standard. Samtliga lägenheter har eget badrum och eget kök.

Telefon: 010 - 510 55 00
Hemsida: www.svenskastudenthus.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Lund utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Lund att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Lund. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Lund?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Lund. Hos oss kan du se listor med alla Lunds hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.