1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Västerås


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Västerås. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Västerås som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Mimer
Mimer är den kommunala hyresvärden i Västerås. Fördelat på hela 31 områden i kommunen har man runt 11 000 hyreslägenheter. Mimer har en egen bostadskö där man just nu söker nya hyresgäster till 206 lediga lägenheter för uthyrning.

Rikshem
I sex olika stadsdelar i Västerås har Rikshem hyreslägenheter för privatpersoner. De förvaltar förutom vanliga hyresrätter även studentlägenheter. Rikshem söker nya hyresgäster till 28 lediga lägenheter i Västerås.

Aroseken
Aroseken har cirka 700 lägenheter för uthyrning till privatpersoner på flera områden i Västerås. Flera av fastigheterna är flerfamiljshus med gräsmattor och liten trädgård eller balkong utanför dörren. Dessa bostäder är omtyckta av barnfamiljer.

Adress: Badhusgatan 5, Västerås
Telefon: 021-17 91 00
E-post: hyra@aroseken.se
Hemsida: www.aroseken.se


Avorum Fastigheter
Privatägda fastighetsbolaget Avorum Fastigheter förvaltar runt 400 hyreslägenheter i Västerås. Lägenheterna ligger i eller på gångavstånd från centrala Västerås. På Avorums hemsida kan skicka in en bostadsansökan som bevakas under tre månader.

Adress: Stansargränd 6, Västerås
Telefon: 021-448 48 80
E-post: info@avorum.se
Hemsida: www.avorum.se


Bostjärnan
Nära både centrum och naturområden i stadsdelarna Aroslund, Gideonsberg och Stohagen förvaltar privata hyresvärden Bostjärnan ett bestånd av hyreslägenheter. När du registrerat dig som bostadssökande på Bostjärnans webbplats är du välkommen att ansöka om lägenhet.

Adress: Domkyrkoesplanaden 2, Västerås
Telefon: 021–10 33 50
E-post: vasteras@bostjarnan.se
Hemsida: www.bostjarnan.se


Derbo Förvaltning
I ett kvarter på Domkyrkoesplanaden och Smedjegatan i centrala Västerås har hyresvärden 103 lägenheter till uthyrning. Storleken varierar från 20-152 kvm. När du skickar in en intresseanmälan via hyresvärdens hemsida får du ange hur många rum på lägenheten du söker.

Telefon: 070-378 33 00
E-post: mica@derbo.se
Hemsida: www.derbo.se


Febo Fastigheter
Privat hyresvärd med ett stort bestånd av 1-4 rumslägenheter spritt i olika stadsdelar av Västerås. Hyresvärden ombeder dig som söker bostad att på deras hemsida fylla i en detaljerad intresseanmälan så kontaktar dem dig vid vakanser.

Telefon: 070-425 85 95
E-post: mikael@febofastigheter.se
Hemsida: www.febofastigheter.se


Harry Berglund Förvaltning
Privat hyresvärd som hyr ut lägenheter i Aroslund, Irsta, Klockartorpet, Malmaberg och Tunby. Hyreslägenheterna är på 1-5 rum och kök. Man har även 22 lägenheter i radhus med 2-4 rum och kök. Denna boendeform är särskilt omtyckt av barnfamiljer.

Adress: Retortgatan 6, Västerås
Telefon: 021-475 07 20
E-post: info@harryberglund.se
Hemsida: www.harryberglund.se


HSB
Några hundra meter från Mälaren ligger fastigheten som ingår i HSBs bestånd med hyreslägenheter. Utanför dörren finns busshållplats så att du smidigt kan ta dig in till centrum. Dina chanser att få en lägenhet hos HSB ökar om du är medlem och bosparar hos HSB.

Adress: Tallmätargatan 9, Västerås
Telefon: 010-303 27 00
Hemsida: www.hsb.se/malardalarna


Hemvist Förvaltning
Vid Öster Mälarstrand har Hemvist Förvaltning nyproducerade hyreslägenheter med utsikt över vattnet. Utöver vanliga hyresrätter finns hos hyresvärden även möjlighet att ansöka om seniorlägenheter.

Telefon: 010-722 38 00
E-post: info@hemvistforvaltning.se
Hemsida: www.hemvistforvaltning.se


Hermansson Fastighetsförvaltning
I Västerås har Hermansson Fastighetsförvaltning 49 hyreslägenheter i centrala staden. Storleksmässigt har man ettor, treor, fyror samt femmor. På hyresvärdens hemsida kan en intresseanmälan fyllas i, den är giltig i tre månader och efter det behöver en ny göras.

Telefon: 019-16 65 60
E-post: info@hermanssonfast.se
Hemsida: www.hermanssonfast.se


Imperia Fastigheter
Förvaltar ett bestånd av lokaler och bostäder i Västerås. Byggde 2017 klimatsmarta bostäder med fokus på miljö, teknik samtidigt som kvalitet var ett av ledorden. Bostadsfastigheterna som förvaltas ligger centralt eller någon kilometer från stadskärnan.

Adress: Stora gatan 42, Västerås
Telefon: 021-448 49 00
E-post: info@imperiafastigheter.se
Hemsida: www.imperiafastigheter.se


Kvarnvreten
Har runt 750 hyreslägenheter uppdelade mellan 25 fastigheter i Västerås. Beståndet återfinns i Centrum, Malmaberg, Pettersberg och Tillberga. På Kvarnvretens hemsida kan du som bostadssökande skicka in en allmän intresseanmälan.

Adress: Vagnbodsvägen 3, Västerås
Telefon: 021-470 87 40
E-post: info@kvarnvreten.se
Hemsida: www.kvarnvreten.se


K2A
2019 färdigställde K2A ett fastighetsbygge på Öster Mälarstrand i Västerås. De erbjuder 116 lägenheter i storlek från 1-3 rum och kök. Lägenheterna är ljusa och håller en hög boendestandard. I området finns en lokal för hyresgästerna att använda vid bjudningar.

Telefon: 010-510 55 10
E-post: info@k2a.se
Hemsida: www.k2a.se


Kungsporten
Förvaltar lokaler och lägenheter i Västerås. Alla bostäder är centralt belägna med stadens utbud precis utanför dörren. När en lägenhet blir ledig syns den på Kungsportens hemsida. Du kan även fylla i en allmän bostadsanmälan på deras webbplats.

Adress: Vasagatan 17, Västerås
Telefon: 021-18 60 76
E-post: info@kungsporten.se
Hemsida: www.kungsporten.se


LH Fastigheter
Fastighetsbolag som hyr ut ut lägenheter i Västerås. Bostäderna återfinns i centrum, stadsdelarna Västermalm, Blåsbo, Kristiansborg och Skiljebo. Man har lägenheter som har upp till sju rum och kök, perfekta för den större familjen.

Adress: Urhagsgatan 12, Västerås
Telefon: 021 – 13 08 50
E-post: info@lh-fastigheter.com
Hemsida: www.lh-fastigheter.com


Ludvigssons Fastigheter
Erbjuder lägenheter till uthyrning i områdena Blåsbo, Norrmalm och Klockatorpet i Västerås. Man förvaltar lägenheter från ett rum med kokvrå upp till femmor för hela familjen. En intresseanmälan är giltig i tre månader och fylls i direkt på hyresvärdens hemsida.

Adress: Vasagatan 65, Västerås
Telefon: 021-33 80 290
E-post: info@ludvigssons.se
Hemsida: www.ludvigssons.se


Masmästaren
I de centrala delarna av Västerås förvaltar privata hyresvärden Masmätaren hyreslägenheter. Bostäder erbjuds i två fastigheter i Centrum och i ett äldreboende med 100 lägenheter i Jakobsberg. Om du önskar har du möjlighet att bo i ett stadsradhus mitt i stan.

Adress: Mileniigatan 1, Västerås
Telefon: 021-12 28 36
E-post: bo.service@masmastaren.se
Hemsida: www.masmastaren.se


Sofienäs Fastighet
Erbjuder hyresrätter i stadsdelarna Viksäng, Stallhagen och Lustigkulla i Västerås. Man förvaltar flera större lägenheter upp till 250 kvm. Flest lägenheter återfinns på Viksäng, de är 54 stycken till antalet och på 3-4 rum och kök.

Adress: Backgatan 7, Västerås
Telefon: 073-633 36 00
E-post: info@sofienas.se
Hemsida: www.sofienas.se


Svea Fastigheter
Privat hyresvärd som förvaltar cirka 200 hyreslägenheter i Västerås samt planerar för nybyggnation av ytterligare 120 moderna hyreslägenheter med inflytt från 2025. Nyproduktionen avses uppföras invid torget i centrala Västerås.

Telefon: 0200-22 72 00
E-post: info.vasteras@sveafastigheter.se
Hemsida: www.sveafastigheter.se


Sybro Fastigheter
Äger bostadsfastigheter i Västerås med lägenheter för privatpersoner. Man har i staden 176 hyreslägenheter som är fördelade mellan åtta fastigheter. När man har en vakans att erbjuda bostadssökande kan den ansökas direkt på Sybros webbplats.

Adress: Elektrodgatan 2A, Västerås
Hemsida: www.sybro.se


Tornet Fastigheter
Fördelat på sex adresser i Västerås erbjuder Tornet moderna hyresrätter som man själv producerat. Lägenheterna håller hög kvalitet och ligger på Öster Mälarstrand, Gideonsberg, Lillhamra och Malmaberg. Alla områden ligger nära stadens centrum och naturområden.

Telefon: 021-17 19 50
E-post: hyra@tornet.se
Hemsida: www.tornet.se


VS-Hus
Familjeägda bostadsbolaget VS-Hus förvaltar cirka 1 300 hyreslägenheter, varav 750 hittas i Västerås. Bostäderna hittas i Centrum, Väst och Öst. Lägenheterna i Västerås har upp till sex rum och kök vilka passar den större familjen.

Adress: Hamngränd 10, Västerås
Telefon: 021-38 14 50
E-post: info@vs-hus.se
Hemsida: www.vs-hus.se


Willhem
Hyresvärden Willhem har lägenheter till uthyrning i flera av Sveriges växande kommuner. I Västerås äger man bostäder i följande stadsdelar: Hammarby, Skallberget, Tunby stadsgärde, Gideonsberg, Sandgärdet och Karlsdal. Vakanser publiceras direkt på Willhems hemsida.

Adress: Liegatan 7, Västerås
Telefon: 021-83 82 50
E-post: info@willhem.se
Hemsida: www.willhem.se


Wallin Bygg
Mindre privat fastighetsägare som erbjuder ett fåtal hyreslägenheter i Västerås. Lägenheterna i beståndet är belägna i centrala staden vilket ger ett bra utgångsläge till stadens utbud av service och butiker. Bostäderna har god boendestandard.

Adress: Slalomgatan 16, Västerås
Telefon: 021-81 71 00
E-post: info@wallinbygg.se
Hemsida: www.wallinbygg.se


Wilson Fastigheter
I Mälardalen förvaltar den familjeägda bostadskoncernen Wilson Fastigheter bostäder och lokaler. Både traditionella hyresrätter och bostäder i markplan erbjuds i Västerås. Du kan på hyresvärdens hemsida fylla i en intresseanmälan som är giltig i tre månader.

Adress: Ånghammargatan 16, Västerås
Telefon: 021-18 62 18
E-post: info@wilsonfastigheter.se
Hemsida: www.wilsonfastigheter.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Västerås utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Västerås att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Västerås. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Västerås?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Västerås. Hos oss kan du se listor med alla Västeråss hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.