1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Västerås


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Västerås. Du kan fritt söka bland de 703 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar främst förstahandskontrakt. Via oss kan du se lediga bostäder från flera hyresvärdar i Västerås.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Lägenhet utan kö i Västerås

Om du snabbt vill få en lägenhet i Västerås kan du söka hos privata hyresvärdar utan kö. Detta är hyresvärdar som själva väljer vem av de sökande som skall erhålla förstahandskontrakt utan hänsyn till någon kö. I Västerås finns flera hyresvärdar som förmedlar lediga lägenheter utan bostadskö.

Via Hyrabostad.se kan du direkt få information om när en lägenhet utan kö blir ledig, vidare får du som medlem hos oss mallar med välformulerade ansökningsbrev som du kan använda när du söker bostad.

K-Fastigheter är en snabbväxande hyresvärd med nyproduktion av hyresrätter i Västerås. Till K-Fastigheters lediga lägenheter fodras ingen kötid vilket innebär att alla sökande har möjlighet att få bostad. Bland pågående projekt som K-Fastigheter söker hyresgäster till finns nyproduktion av 125 hyreslägenheter i Västerås.

Privata hyresvärden Victoriahem erbjuder möjlighet till förstahandskontrakt i Västerås utan kötid. Victoriahem har 750 hyresbostäder i Västerås i stadsdelarna Skallberget och Bäckby. I Bäckby har du nära till grönområden och promenadstråk medan stadsdelen Skallberget ligger mer centrumnära. För att bli aktuell som hyresgäst fordras att din bruttoinkomst överstiger hyran 2 gånger.

Inte heller hos Mellinger Fastigheter i Västerås finns någon bostadskö. Alla är välkomna att söka lägenheter och skicka in intresseanmälningar. Hyresvärden väljer i sin tur ut den sökande som man bedömer lämpar sig bäst som hyresgäst. Via Hyrabostad.se kan du få hjälp med välformulerade ansökningsbrev.

Även hos kommunala hyresvärden Mimer är det ibland möjligt att hyra bostad utan kötid. Hyresvärden har tagit fram ett nytt koncept vid namn Poängfritt där vissa lägenheter uthyres utan kötid. Detta är en möjlighet för dig som ska flytta till Västerås, eller som är i behov av en större eller mindre lägenhet, eller som helt enkelt inte hunnit stå så länge i bostadskön att snabbt få en hyresrätt utan föregående kötid.

Bostjärnan är en familjeägd hyresvärd med 1 600 hyresbostäder med lägenheter i stadsdelarna Arosbacken, Gideonsberg samt centrala Västerås. Vid uthyrning av lediga lägenheter väljer Bostjärnan sökande som man tror skall trivas och bo länge hos dem. Den sökandes registrerade önskemål ska stämma överens med lägenhetens specifikationer.

Lämna bostadsansökan till privata hyresvärdar i Västerås

Många hyresvärdar i Västerås har gjort det möjligt för bostadssökande att skicka en allmän intresseanmälan till dem för att hyra bostad där man anmäler intresse för framtida lägenhetsvakanser. När hyresvärdarna får in en ledig lägenhet går de igenom de senaste inkomna intresseanmälningarna och kontaktar ett par sökande för lägenhetsvisning.

Genom att skicka in allmänna bostadsansökningar till nedanstående privata hyresvärdar gör du det möjligt för hyresvärdarna att ta kontakt med dig under kommande månader om de får in en ledig lägenhet som stämmer in med dina önskemål. Via Hyrabostad.se får du hjälp med välformulerade ansökningsbrev som ökar hyresvärdens intresse av dig som blivande hyresgäst.

Kvarvreten förvaltar 670 hyresbostäder i Västerås varav 200 lägenheter i innerstaden. Du som söker bostad kan skicka in en intresseanmälan så återkommer Kvarvreten till dig om man får in en lägenhet som stämmer in på dina önskemål. Din ansökan ligger kvar under 6 månader och behöver därefter upprepas om du under tidsperioden inte blivit erbjuden hyreskontrakt på en lägenhet.

I centrala Västerås har hyresvärden Kungsporten 95 lägenheter. Även till Kungsporten har man möjlighet att lämna in en intresseanmälan för lediga lägenheter i deras bestånd. Hyresvärden har relativt höga krav på sökande, för att bli aktuell som hyresgäst hos denna hyresvärd fodras att din inkomst överstiger hyran 4 gånger.

Innanför citryringen har Avrum Fastigheter 2 hyresfastigheter med centralt läge, därutöver har man flera bostadsfastigheter i Norrmalm och på Oxbacken som båda ligger centrumnära. Avrum Fastigheter väljer nya hyresgäster från en intressebank, som sökande har du möjlighet att lämna in en intresseanmälan för att hyra bostad och bli kontaktad av hyresvärden inom 3 månader om en passande lägenhet blivit vakant.

Ludvigssons Fastigheter är en familjeägd hyresvärd som förvaltar bostadsfastigheter på flera adresser i Västerås. Söker du lägenhet kan du fylla i en intresseanmälan. Hyresvärden kontaktar dig ifall de får in en vakant lägenhet som passar era behov. Din intresseanmälan sparas i tre månader därefter behöver du förnya den.

I attraktiva bostadsområdet Viksäng förvaltar hyresvärden Sofienäs flera bostadsfastigheter. Hyresvärden har även ett mindre bestånd i centrala Västerås. Om du vill hyra lägenhet kan du fylla i ett intresseformulär. Även om hyresvärden inte idag har någon ledig lägenhet kan du göra en intresseanmälan för framtiden och bli kontaktad vid lägenhetsvakanser.

En annan medelstor hyresvärd i Västerås är Sybro Fastigheter med 8 bostadsfastigheter med totalt 176 hyresrätter. Är du intresserad av att hyra lägenhet i Västerås kan du skicka in en bostadsansökan. Glöm inte att du i inloggat läge på Hyrabostad.se får hjälp med välformulerade mallar med ansökningsbrev som ökar dina chanser att väcka uppmärksamhet hos hyresvärdar.

En av Västerås minsta hyresvärdar är Hermansson Fastighetsförvaltning med endast 49 hyresbostäder. Fastigheten ligger på Åsgatan med 1-5 RoK i huset. Om du vill hyra kan du skicka en intresseanmälan med ett personligt brev där du berättar mer om dig själv som sökande.

Wilson Fastigheter är en av Västerås större privata familjeägda hyresvärdar. I beståndet finns lägenheter i stadsdelarna Oxbacken, Aroslund samt Gideonsberg. Som sökande kan du lämna en intresseanmälan som är giltig under 90 dagar. När en lägenhet blir ledig så matchas den med intresseanmälningarna varefter hyresvärden kontaktar de sökande som gått vidare i uthyrningsprocessen.

Alla privata bostadsköer i Västerås

Även om vi på Hyrabostad.se i första hand rekommenderar dig som bostadssökande att ansöka om lägenhet hos hyresvärdar utan kö respektive hyresvärdar som väljer hyresgäster via bostadsansökningar så är det naturligtvis klokt att även ställa sig i bostadsköer.

I bostadsköer förmedlas lediga lägenheter till den sökande med längst kötid. Du behöver då ha god framförhållning. Tänk på att registrera dig hos alla privata hyresvärdars köer nedan för att bygga upp kötid hos så många hyresvärdar som möjligt.

Imperia Fastigheter har vackra hyreslägenheter i centrala Västerås. Hyresvärden har bostäder i storlek från 1 till 5 rum och kök. Som bostadssökande kan du ställa dig i Imperia Fastigheters bostadskö.

I stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås har Hemvist Förvaltning fantastiska hyreslägenheter invid Mälarens strand. Du kan kostnadsfritt ställa dig i bostadskö hos Hemvist Förvaltning och ansöka om lägenheter. Eftersom att hyresvärden har mycket nyproduktion är kötiden till dessa lägenheter kortare med relativt goda möjligheter även för nya sökande att bli erbjuden bostad.

Familjeägda hyresvärden VS-Hus förvaltar 750 hyresrätter i Västerås varav 340 lägenheter i centrum. Som sökande kan du kostnadsfritt registrera dig i bostadskön för VS-Hus.

Harry Berglund Förvaltning är en privat hyresvärd som tillämpar kötid vid uthyrning av lediga lägenheter. Du behöver logga in var tredje månad för att behålla din köplats. Hyresvärden har lägenheter i bostadsområdena Klockartorpet, Malmaberg och Tunby.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Västerås?

Just nu finns det 703 lediga lägenheter för uthyrning i Västerås fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Västerås?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Västerås utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Västerås?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Västeråss alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Västerås under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Västerås?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Västerås. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Västeråss hyresvärdar.