1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Falun


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Falun. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Falun som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Kopparstaden
Kopparstaden ägs av Falu kommun och är ett allmännyttigt bostadsbolag. I beståndet finns runt 600 hyresrätter med pågående nyproduktion av ytterligare 87 hyreslägenheter med inflyttning under tidigt 2020. Utöver lägenheter hyr de även ut lokaler och förråd.

Masmästaren
Masmästaren är den största privata hyresvärden i Dalarna som bland annat förvaltar hyreslägenheter i Falun. I staden ägs och förvaltas 43 fastigheter och 1 215 hyreslägenheter. Intresseanmälningar lämnas direkt på Masmästarens hemsida.

Gruvstaden
Gruvstaden är en av flera privata hyresvärdar som erbjuder hyreslägenheter i Falun. Förutom lägenheter i centrala orten erbjuds även boenden i sju närliggande mindre orter. Gruvstaden tar emot intresseanmälningar för bostad på sin hemsida.

MeaBona
I Enviken och Hosjöstrand förvaltar MeaBona lägenheter. Bostäderna håller god standard och hyresvärden arbetar för ordning och en bra servicenivå. MeaBona använder sig inte av någon bostadskö utan väljer ut den mest lämpade av de bostadssökande.

Telefon: 070-307 14 11
E-post: jonas@meabona.se
Hemsida: www.meabona.se


AB-Bostaden
I en gammal skol- och lärarbyggnad har AB-bostaden nu lägenheter. I gamla skolan är lägenheterna 37-73 kvm, har generös takhöjd, loft och öppen planlösning. I lärarbyggnaden finns 4 lägenheter på 61-91 kvm. Att promenera till centrum tar ca 15-20 minuter.

Adress: Samuelsdalsvägen 2, Falun
E-post: info@ab-bostaden.se
Hemsida: www.ab-bostaden.se


Byggnadsföreningen Vi Förenade
Byggnadsföreningen Vi Förenade tillhandahåller lokaler och hyreslägenheter i Falun. Föreningens lägenheter är i staden belägna på Trotzgatan / Åsgatan mittemot stadens resecentrum. Bostäderna har 1-4 rum och kök, några har inglasad balkong.

Adress: Ölandsgatan 4, Falun
Telefon: 023-71 10 31
E-post: info@viforenade.se
Hemsida: www.viforenade.se


Kokillen Fastigheter
På Åsgatan i stadsdelen Östanfors i Falun hittas Kokillen Fastighets hyreslägenheter. Fastigheten byggdes på 1930-talet men har underhållits väl under åren. Lägenheter kan hyras i storlek från ettor upp till treor. Kontakta hyresvärden för att placera dig i deras kölista.

Telefon: 08-755 79 43
E-post: info@kokillen.com
Hemsida: www.kokillen.com


Trumbäcken
Med ett bestånd på 221 hyresrätter i Falun har du här möjlighet att leta efter ett framtida boende. I centrala delar av staden hittar vi Trumbäckens lägenheter. Du är välkommen att kontakta hyresvärden om du är intresserad av boende hos dem.

Adress: Bergskolegränd 8A, Falun
Telefon: 023 -76 55 80
E-post: info@trumbacken.se
Hemsida: www.trumbacken.se


GHG Bostäder
I Falun har GHG Bostäder ett bestånd av lägenheter som är centralt belägna. De har totalt 70 hyresrätter fördelade på följande områden: Lustigknopp, Britsarvet, Centrum, Nedre Norslund och Daglöstäkten. Kontakta hyresvärden om du söker bostad.

Adress: Kopparvägen 36, Falun
Telefon: 023-194 35
E-post: info@ghg.se
Hemsida: www.ghg.se


HSB Hyresrätt i Dalarna
På Tallbacken, Galgberget och Herrhagen förvaltar HSB bostadsfastigheter i Falun. De erbjuder lägenheter i storlek från 1 rum med kokvrå till 5 rum och kök. De har även Seniorboende på Herrhagen för dig som är äldre och har större behov.

Adress: Åsgatan 44, Falun
Telefon: 010-303 27 00
E-post: sofia.berggren@hsb.se
Hemsida: www.hsbdalecarlia.se


SBB
Den privata hyresvärden SBB förvärvade över 450 lägenheter år 2017. Hyresvärden satser på regionstäder där beståndet ligger nära centrum. Vakanser kan du hitta på hyresvärdens hemsida där du skickas vidare till HomeQ.se för att kunna göra intresseanmälan.

Adress: Gruvgatan 36, Falun
Telefon: 0200 – 22 72 00
E-post: info.falunborlange@sbbnorden.se
Hemsida: www.sbbnorden.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Falun utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Falun att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Falun. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Falun?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Falun. Hos oss kan du se listor med alla Faluns hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.