1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Malmö


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Malmö. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Malmö som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Stena Fastigheter
En av stadens större privata hyresvärdar med över 5 000 hyreslägenheter i Malmö. Tack vare det stora utbudet av lägenheter erbjuds boenden i olika storlekar, prisklasser, lägen och standard. Just nu finns det 24 lediga lägenheter som behöver nya hyresgäster.

Heimstaden
Den privata fastighetsägaren Heimstaden är en av de större aktörerna på marknaden i Malmö. Förvaltar i staden både vanliga hyresrätter och studentbostäder för de som studerar på orten. I beståndet finns just nu 42 lediga lägenheter i Malmö.

MKB
Stadens största fastighetsägare med cirka 23 800 lägenheter i egna beståndet. Runt 15% av alla bostäder i Malmö äga och hyrs ut av MKB. Lediga lägenheter publiceras på egna hemsidan där det idag hittas 159 lediga bostäder.

Victoriahem
Victoriahem är en av många privata hyresvärdar som erbjuder lägenheter i Malmö. Som blivande hyresgäst hos Victoriahem har du möjlighet att göra tillval i bostaden för att öka standarden ytterligare. Hyresvärden har 26 lediga bostäder i Malmö.

Willhem
Willhem är en rikstäckande fastighetsägare som erbjuder ett omfattande bestånd av hyreslägenheter i Malmö. Lägenheterna är fördelade mellan flera av stadens områden. Willhem söker nya hyresgäster till 11 lediga lägenheter.

Stadsbostäder
Förvaltar fastigheter med hyreslägenheter i Malmö. Man kan erbjuda boenden centralt i staden eller i någon närliggande stadsdel. Vakanser publiceras direkt på Stadsbostäders hemsida där de även kan sökas efter att du registrerat dig.

HSB
HSB Malmö äger över 2 000 hyreslägenheter. Majoriteten är belägna i Malmö men man har även mindre bestånd i Trelleborg och Svedala. Inne i Malmö erbjuds lägenheter på flera attraktiva områden, man äger bland annat Turning Torso vilket är den högsta boendefastigheten i Norden.

Tornet
Äger och förvaltar hyreshus i flera svenska städer. Beståndet i Malmö omfattar fem fastigheter med över 250 hyresrätter för privatpersoner. Du är välkommen att kontakta hyresvärden om du söker en bostad i staden.

Byggvesta
I Malmö har denna privata hyresvärd strax över 320 hyreslägenheter. Beståndet är fördelat mellan Västra Hamnen och bostadsområdet Sorgenfri i centrala Malmö. Byggvesta har 9 lägenhetsannonser för uthyrning just nu.

Bellevue Park
Du som fyllt 55 år och lever ett aktivt liv har möjlighet att söka seniorlägenheter hos Bellevue Park. Området ligger nära centrala Malmö men har samtidigt fina grönområden runt knuten. Lägenheterna har inglasad balkong eller markterrass på bottenvåningen.

Adress: Park Eddagatan 3, Malmö
Telefon: 040-13 01 90
E-post: info@bellevuepark.se
Hemsida: www.bellevuepark.se


Bengt Nevsten Fastigheter
Hyresvärd som är familjeägd och har 18 fastigheter med lägenheter i Malmö. Antalet bostäder uppgår till närmare 500 stycken. Fastigheterna återfinns i Västra Hamnen, Centrum, Slottsstaden och Limhamn. På hyresvärdens hemsida kan du fylla i en blankett för att ansöka om bostad.

Adress: Sothönsvägen 2, Falsterbo
Telefon: 040 – 12 64 00
E-post: kontakt@nevstenfastigheter.se
Hemsida: www.nevstenfastigheter.se


Bertlands Fastigheter
Familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar hyresrätter i Malmö. Lägenheterna som utgör beståndet är av mindre storlek med 1-3 rum och kök. En ny fastighet, på Erikslustvägen, med 44 hyreslägenheter stod klar för inflytt december 2019.

Adress: Erikslustvägen 15, Malmö
Telefon: 070-482 28 81
E-post: simon@bertlandsfastigheter.se
Hemsida: www.bertlandsfastigheter.se


Brinova
Brinova är en hyresvärd med fokus på Skåne inklusive Malmö. I bostadsområdet Oxie förvaltar Brinova ett mindre utbud av hyreslägenheter. Under 2024/2025 kommer hyresvärden även att kunna erbjuda nyproducerade hyresrätter som du redan nu via hyresvärdens hemsida kan anmäla intresse för.

Adress: Olsgårdsgatan 14, Malmö
Telefon: 040- 223 770
E-post: malmo@brinova.se
Hemsida: www.brinova.se


Brorman Fastigheter
Fastighetsbolag som är familjeägt i fjärde generationen och erbjuder bostäder i Malmö. Fastigheterna i staden är belägna centralt och västra delen av staden. I Hyllie förvaltas nybyggda bostäder med hög standard i varierande storlek.

Adress: Generalsgatan 5, Malmö
Telefon: 040-660 64 50
E-post: info@brorman.com
Hemsida: www.brormanfastigheter.com


CA Fastigheter
Privat fastighetsägare som har bestånd på fem adresser i stadsdelarna Rosengård och Fosie i Malmö. För att bli aktuell som hyresgäst hos CA Fastigheter är du välkommen att registrera dig på hyresvärdens hemsida.

Adress: Vendelsvägen 3, Malmö
Telefon: 040-670 73 90
E-post: malmo@cafastigheter.se
Hemsida: www.cafastigheter.se


Contentus
Familjeägt bostadsbolag med säte i Ystad men man erbjuder även hyreslägenheter i Malmös centrala delar. I beståndet hittas flera äldre fastigheter med vackra detaljer och där lägenheterna har kakelugnar och hög standard.

Adress: Södra Skolgatan 31, Malmö
Telefon: 040 – 94 96 94
E-post: info.malmo@contentus.se
Hemsida: www.contentus.se


Derome Förvaltning
Förvaltar 31 hyreslägenheter i Malmö belägna i Västra Hamnen. Lägenheterna är i storlek om 1-4 rum och kök varav två tredjedelar är tvåor. Om du önskar bli hyresgäst hos Derome behöver du börja med att registrera dig som bostadssökande på deras egna hemsida.

Telefon: 0340-66 64 30
E-post: bostad@derome.se
Hemsida: www.deromebostad.se


E&G Sandberg
Liten fastighetsförvaltare som äger hyresfastigheter i centrala Malmö. Hyresvärden har enrums- till sexrumslägenheter i sitt bestånd. Lägenheterna ligger centralt på Södra Promenaden i Malmö samt på Erik Dahlbergsgatan.

Telefon: 040−685 87 40
Hemsida: www.egsandberg.se


Fastighetsförvaltare Bergman
Hyr ut lägenheter som ägs av privata aktörer på bostadsmarknaden i Malmö. På förvaltarens hemsida kan du ladda ner och skicka in en intresseanmälan. Du rekommenderas även kontakta förvaltaren i varje månadsskifte för att höra om vakanser inkommit.

Adress: Nordlinds väg 95, Malmö
Telefon: 040-630 48 01
E-post: info@forvaltarebergman.se
Hemsida: www.forvaltarebergman.se


Fastighetsgruppen
Beståndet återfinns huvudsakligen i Slottsstaden men man erbjuder även lägenheter vid Värnhemstorget, i Limhamn och Arlöv. En variation av lägenheter hyrs ut, man har allt från mark- till taklägenheter i storlek från 1-5 rum och kök.

Adress: Carl Hillsgatan 14 A, Malmö
Telefon: 040-91 20 00
E-post: e-mail@fastighetsgruppen.nu
Hemsida: www.fastighetsgruppen.nu


Franshill
Hyresvärden Franshill har 1 000 hyresrätter i Skåne inkluderande Malmö. I beståndet finns flera sekelskiftsfastigheter i centrala Malmö. Franshill tillämpar inget kösystem utan väljer slumpvis ut ett par sökande på varje ledigt objekt för lägenhetsvisning.

Adress:  Borrgatan 6, Malmö
Telefon: 010-455 20 10
E-post: info@franshill.se
Hemsida: www.franshill.se


Granit Bostad
Privat hyresvärd med lång erfarenhet av att förvalta fastigheter. Idag utgörs beståndet av äldre fastigheter vilket bevarats genom renoveringar. Lägenheter finns i storlek upp till femmor. Granit Bostad samägs av flera pensionsbolag och är en stabil och trygg hyresvärd.

E-post: info@granitbostad.se
Hemsida: www.granitbostad.se


Grunden Fastigheter
Grunden Fastigheter förvaltar hyresrätter i Malmö på fyra olika centrala adresser. Hyresvärden har även planer på att framöver inleda nyproduktion av hyreslägenheter i Limhamns Sjöstad. Ansökningar emottas via e-post.

Adress: Skomakaregatan 2, Malmö
Telefon:  0708-355 488
E-post: info@grundenfastigheter.se
Hemsida: www.grundenfastigheter.se


Hanssons Fastigheter
Hyr ut lägenheter till privatpersoner i Limhamn, Fridhem och Bunkeflostrand. Majoriteten av bostäderna är belägna i den omtyckta stadsdelen Limhamn. Via hyresvärdens hemsida kan du se vakanta bostäder och göra intresseanmälningar.

Adress: Limhamnsgårdens Allé 8, Limhamn
Telefon: 040-16 47 01
E-post: info@hanssonsfastigheter.nu
Hemsida: www.hanssonsfastigheter.nu


Henning Perssons Förvaltning
I Centrum, Davidshall, Limhamn och Slottsstaden förvaltar detta fastighetsbolaget attraktiva lägenheter i Malmö. Du kan hitta bostäder med upp till fem rum och kök som inrymmer hela familjen. På hemsidan kan du fylla i en intresseanmälan om du söker bostad.

Adress: Västergatan 34, Malmö
Telefon: 040 - 98 78 50
E-post: info@hpforvaltning.se
Hemsida: www.hpforvaltning.se


Hyreshem
I stadsdelen Annestad nära havet förvaltar Hyreshem flera bostadsfastigheter. Lägenheter finns i storlek från 1 rum och kök upp till 4½ rum och kök. I anslutning till en av fastigheterna finns möjlighet att hyra små kolonilotter för odling. Hyresvärden tar hjälp av Riksbyggen vid uthyrning av vakanta lägenheter.

Adress: Hyllie allé 33, Malmö
Telefon: 077-186 08 60
E-post: hyresratter@riksbyggen.se
Hemsida: www.hyreshem.se


Hörnstenen
Fastighetsägare som är familjeägt och hyr ut bostäder i Skåne och Stockholm. I Malmö förvaltas totalt 151 hyreslägenheter i olika storlekar. Om du önskar bli hyresgäst hos Hörnstenen är du välkommen att fylla i formuläret för intresseanmälan på deras hemsida.

Adress: Bragegatan 4, Malmö
Telefon: 040 - 670 20 08
E-post: limhamn@hornstenen.se
Hemsida: www.hornstenen.se


Jyma Fastigheter
I Malmö äger och förvaltar den privata hyresvärden Jyma både bostads- och kommersiella fastigheter. Det egna beståndet omfattar cirka 150 lägenheter. Genom att fylla i ett formulär på Jymas hemsida kan du skicka in en allmän bostadsansökan.

Adress: Skomakaregatan 4, Malmö
Telefon: 040-98 12 60
E-post: info@jyma.se
Hemsida: www.jyma.se


Kanslihuset Fastighetskonsult
Ansvarar för förvaltning och uthyrning av lägenheter som tillhör mindre privata hyresvärdar i staden. I länet arbetar man för runt 200 fastighetsägare vilket ger ett bra utbud av hyreslägenheter. På Kanslihusets hemsida kan du skicka in en bostadsansökan.

Adress: Väderögatan 6, Malmö
Telefon: 040-54 71 00
E-post: info@kanslihuset.com
Hemsida: www.kanslihuset.se


Laris Fastigheter
Laris Fastigheter är en liten privat hyresvärd i Malmö med 55 lägenheter i områdena Möllan och Kirseberg. Om du är intresserad av att hyra bostad kan du hos hyresvärden prenumerera på inkommande lediga lägenheter. Du blir då informerad av hyresvärden när en vakant lägenhet kan sökas.

Adress: Carlsgatan 12 A, Malmö
Telefon: 076-686 02 30
E-post: info@laris.se
Hemsida: www.laris.se


Lifra
Den privata fastighetsägaren Lifra har ett eget bestånd av fastigheter men förvaltar även fastigheter åt andra mindre fastighetsägare i staden. Totalt förvaltas över 40 fastigheter, majoriteten beståendes av hyreslägenheter. Vakanta lägenheter förmedlas via Boplats Syd.

Adress: Föreningsgatan 22, Malmö
Telefon: 040-33 08 60
E-post: info@lifra.se
Hemsida: www.lifra.se


LimhamnsHus
Hyresvärd i Malmö med ett stort bestånd av hyresrätter nära havet i stadsdelen Limhamn. Vid uthyrning av lediga lägenheter är antalet köpoäng hos den sökande vägledande för hyresvärdens val av ny hyresgäst.

Adress: Grimsbygatan 24, Malmö
Telefon: 040-36 90 30
E-post: info@limhamn.com
Hemsida: www.limhamn.com


Lindström Property
Förvaltar ett större antal fastigheter i Malmö. Flera är av äldre karaktär med vackra tidstypiska fasader som skapar en trivsam känsla. När en lägenhet sägs upp publiceras den på Lindströms hemsida, för att visa ditt intresse skickar du ett mail till hyresvärden.

Adress: Gustav Adolfs Torg 43, Malmö
Telefon: 040 55 27 77
E-post: info@lindstromproperty.se
Hemsida: www.lindstromproperty.se


LM Bygg
På Väster, Öster, Södervärn och Slottstaden förvaltar LM Bygg hyreslägenheter i Malmö. Du kan informera hyresvärden vad du söker för boende genom att fylla i en allmän intresseanmälan direkt på LM Byggs hemsida.

Adress: Västergatan 32, Malmö
Telefon: 040-30 00 80
E-post: info@lmbygg.se
Hemsida: www.lmbygg.se


Lomma Tegelfabrik
Lomma Tegelfabrik är en privat hyresvärd med bostäder i västra Skåne inkluderande Malmö. Som sökande kan du fylla i en intresseanmälan på hyresvärdens hemsida och ange önskad lgh-storlek (ett till sex rum och kök). Din ansökan behöver uppdateras var tredje månad.

Adress: Östra Rönneholmsvägen 5, Malmö
Telefon: 040-740 30
E-post: info@lommategelfabrik.se
Hemsida: www.lommategelfabrik.se


Malmsjö & Persson Byggnads
Malmsjö & Persson Byggnads hyr ut lägenheter i alla storlekar i Malmö. Beståndet återfinns i följande stadsdelar: Slottsstaden, Centrum, Gamla Väster, Södervärn, Nydala/Hermodsdal och Rosengård. Bostadsansökningar tas emot på egna hemsidan.

Telefon: 040-780 71
E-post: info@byggmp.se
Hemsida: www.byggmp.se


Malmöborg
Förvaltar fastigheter åt mindre hyresvärdar i Malmö. Bostäderna är utspridda i staden på mer och mindre centrala adresser. När en lägenhet blir ledig listas den på Malmöborgs hemsida där den även kan ansökas. Inget kösystem tillämpas av hyresvärden.

Adress: Skrittgatan 6, Malmö
Telefon: 040-23 88 90
Hemsida: www.malmoborg.se


Malmö Cityfastigheter
I innerstaden förvaltar hyresvärden Malmö Cityfastigheter ett stort bestånd av hyresrätter. Vakanta lägenheter publiceras på hyresvärdens hemsida. Hyresvärden kallar ett par sökande till visning. För att bli aktuell som hyresgäst krävs att du har tidigare goda boendereferenser.

Adress: Norra Vallgatan 90, Malmö
Telefon: 040-611 09 00
E-post: info@mcfab.se
Hemsida: www.malmocityfastigheter.se


Neckings Fastigheter
Familjeägt bostadsbolag som äger fastigheter med huvudsakligen hyreslägenheter i Slottsstaden i Malmö. Här kan du hitta upp till femrummare att hyra. Hyresvärden har låg omsättning på hyresrätterna vilket innebär att de sällan har lediga lägenheter men när det händer hittas de på hemsidan.

Adress: Västra Rönneholmsvägen 50 B , Malmö
Telefon: 040-98 10 01
E-post: info@neckingsfastigheter.se
Hemsida: www.neckingsfastigheter.se


R2 Fastigheter
R2 Fastigheter är ett litet privatägt fastighetsbolag med tre hyresfastigheter i Malmö. Om du söker bostad är du välkommen att kontakta hyresvärden via e-mail för att efterhöra eventuella lediga lägenheter i deras bestånd i Malmö.

Telefon: 010-106 06 10
E-post: info@r2fastigheter.se
Hemsida: www.r2fastigheter.se


Rikshem
En av många privata hyresvärdar i staden är Rikshem som förvaltar bostäder på sju adresser. Lägenheterna uppgår till 381 stycken och kan hyras i storlek från 2-5 rum och kök. Rikshem förmedlar sina lägenheter uteslutande via Boplats Syd (www.boplatssyd.se).

Adress: Idrottsgatan 47 A, Limhamn
Telefon: 010-70 99 200
E-post: info.malmo@rikshem.se
Hemsida: www.rikshem.se


Rosengård Fastigheter
I stadsdelen med samma namn förvaltar Rosengård Fastigheter 1.681 hyreslägenheter. För att bli aktuell som hyresgäst skall du efter skatt ha en inkomst om 1.5 ggr månadshyran. Ni som skall bo i lägenheten får inte vara fler än vad som är rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.

Adress: Kopparbergsgatan 2c, Malmö
Telefon: 040-685 43 50
E-post:  info@rosengardfastighet.se
Hemsida: www.rosengardfastigheter.se


Roth Fastigheter
Privat fastighetsägare som valt att fokusera på fastigheter i Malmö. Antalet hyreslägenheter uppgår till närmare 450 stycken. Du som söker boende till din större familj kan här hitta lägenheter med upp till sju rum och kök.

Adress: Sergels väg 10a, Malmö
Telefon: 070-691 0383
E-post: info@rothfastigheter.se
Hemsida: www.rothfastigheter.se


Skärskog Fastigheter
Familjen Skärskog äger fyra hyresfastigheter i Malmö med totalt 226 hyresrätter. Samtliga fastigheter har eget garage. I beståndet finns tvårums- till tretrumlägenheter. Du kan skicka en bostadsansökan via e-post till info@skarskog.se

Telefon: 0708-46 11 15
E-post: info@skarskog.se
Hemsida: www.skarskog.se


Studentbostäder i Norden
Studentbostäder i Norden erbjuder bostäder för studenter och ungdomar i Oxie, strax söder om Malmö. Fastigheterna har två våningar och håller hög standard. Det går från området smidigt att ta sig in till högskola och universitet i Malmö och Lund.

E-post: info@sbsstudent.se
Hemsida: www.sbsstudent.se


Svenska Hus
Familjeägt fastighetsbolag med hyreslägenheter i Malmö. Två fastigheter ligger nära Möllevångstorget och den tredje bostadsfastigheten ligger på Gamla Väster i närheten av Lilla Torg. På deras hemsida kan du fylla i en intresseanmälan för att hyra bostad.

Adress: Kungsgatan 6, Malmö
Telefon: 040-605 94 00
E-post: skane@svenskahus.se
Hemsida: www.svenskahus.se


SuperBygg
I Skåne äger och förvaltar det privata fastighetsbolaget lägenheter i nio städer/orter. I Malmö kan man erbjuda hyresrätter från ettor till femmor. För att kunna ansöka om en av SuperByggs lediga lägenheter i staden behöver du börja med att registrera dig på deras webbplats.

Telefon: 046 30 44 50
Hemsida: www.superbygg.se


Tensorfastigheter
Tensorfastigheter har i Malmö ett bestånd av 144 hyresrätter som hyrs ut till privatpersoner. Storleksmässigt kan du hyra en lägenhet med 1-6 rum och kök hos hyresvärden. Fastigheterna är belägna på Kronborgsvägen, Disponentgatan, Amiralsgatan och Tärningholmsgatan.

Telefon: 0768 - 667700
E-post:  info@tensorfastigheter.se
Hemsida: www.tensorfastigheter.se


Trianon
I Malmö erbjuder hyresvärden Trianon lägenheter i följande områden: City, Limhamn, Slottsstaden, Oxie, Hermodsdal och Lindängen. Fastigheterna är allt från sekelskifteshus till nyproducerade fastigheter. Lediga lägenheter söks hos Boplats Syd.

Adress: Fredsgatan 21, Malmö
Telefon: 040-611 34 00
E-post: info@trianon.se
Hemsida: www.trianon.se


Vasakronan
I Malmö har Vasakronan flertalet fastigheter, huvudsakligen med kontorslokaler men även ett mindre utbud av hyresrätter erbjuds. Förmedling av bostäderna sker via Boplats Syd.

Telefon: 020-80 81 82
E-post: kundservice@vasakronan.se
Hemsida: www.vasakronan.se/kundservice/bostader


Vita Örn Fastigheter
Som hyresgäst hos privata hyresvärden Vita Örn kan du bo i en miljösmart fastighet på tilltalande områden i Malmö. Man förvaltar äldre sekelskifteshus till nybyggda fastigheter i modern stil. Lägenheterna har upp till fyra rum och kök, majoriteten med balkong.

Adress: Raby plan 1, Limhamn
Telefon: 040-98 42 43
E-post: info@vitaorn.se
Hemsida: www.vitaorn.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Malmö utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Malmö att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Malmö. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Malmö?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Malmö. Hos oss kan du se listor med alla Malmös hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.