1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Malmö


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Malmö. Du kan fritt söka bland de 879 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar både första- och andrahandskontrakt. Via oss kan du se lediga bostäder från flera hyresvärdar i Malmö.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Så får du bostad i Malmö

Det finns flera sätt att snabba på processen att få ett förstahandskontrakt i Malmö. Som bostadsökande har du möjlighet att söka bostad hos privata hyresvärdar utan bostadskö samt hos hyresvärdar som väljer nya hyresgäster utifrån inlämnade intresseanmälningar om att få hyra bostad hos dem.

Du måste inte stå i bostadskö i flera år för att erhålla ett lägenhetskontrakt. Via Hyrabostad.se kan du hitta genvägar till att få en hyreslägenhet i Malmö.

1. Lägenheter utan bostadskö
2. Hyresvärdar med aktiv intresseanmälan
3. Privata hyresvärdar med egna bostadsköer
4. Få förtur i bostadskön
Bospara med förtur | Ungdomsbostäder | Interna hyresköer
5. Studentbostäder

Lägenheter utan bostadskö i Malmö

Flera privata hyresvärdar i Malmö har ingen bostadskö utan hyr ut lediga lägenheter till den sökande som de anser passar bäst för bostaden. Enstaka hyresvärdar tillämpar även ibland först-till-kvarn-principen där de först sökande till ett ledigt objekt är de som också kallas först till lägenhetsvisning.

När du ansöker om lägenhet hos privata hyresvärdar utan bostadskö är det kvalitén på din bostadsansökan och dig som potentiell hyresgäst som avgör om du får skriva hyreskontrakt och inte din kötid. Att söka bostad hos hyresvärdar utan kötid är därför en av de bättre genvägarna till att snabbt hitta en bostad i Malmö.

Byggvesta
Vissa lediga lägenheter från Byggvesta hyrs ut enligt först-till-kvarn-principen. De 10 sökande som först anmäler intresse för dessa lediga bostäder är också de som först kallas till lägenhetsvisning. För lägenheter som uthyres enligt först-till-kvarn behöver du ingen föregående kötid utan din möjlighet att få skriva lägenhetskontrakt avgörs av hur snabbt du anmäler intresse för bostaden. Med Hyrabostad.se kan du automatiskt bevaka inkommande lediga lägenheter och riskerar inte att missa lediga objekt.

Victoriahem
Victoriahem är en privat hyresvärd som förvaltar 2 000 hyresrätter i Malmö utan bostadskö. Hyresvärden har inget kösystem utan väljer den hyresgäst som man tror bäst passar till en ledig lägenhet. Med en välskriven bostadsansökan och ordnad ekonomi med fast anställning finns möjligheten även för dig helt utan kötid att bli kallad på lägenhetsvisning.

CA Fastigheter
Privat hyresvärd som strävar efter att hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Tillämpar ingen bostadskö utan är istället noggranna med att bland de sökande välja ut den sökande som de tror blir bäst hyresgäst. Goda referenser och en bra formulerad ansökan kan öka dina chanser till att bli erbjuden bostad hos CA Fastigheter i Malmö. På Hyrabostad.se kan du få hjälp med hur du formulerar en välskriven lägenhetsansökan till privata hyresvärdar.

Tensor Fastigheter
Familjeägd hyresvärd med bostäder centralt i Malmö. Som sökande behöver du inte ha stått i bostadskö för att bli hyresgäst hos Tensor Fastigheter. Hyresvärden väljer själv bland de sökande för att hitta en lämplig hyresgäst. Hyresrätter hos Tensor Fastigheter håller genomgående hög standard.

Stadsbostäder
Stadsbostäder förvaltar lägenheter åt flera privata hyresvärdar i Malmö. Hos Stadsbostäder finns ingen bostadskö. Bland sökande till lediga lägenheter väljs 3-5 sökande ut som får komma på lägenhetsvisning. Hyresvärden eftersträvar att hitta hyresgäster som man tror kommer att bo kvar länge i bostaden.

Malmöborg
Förvaltningsbolag i Malmö som hjälper små och medelstora hyresvärdar med bland annat uthyrning av vakanta lägenheter. Tillämpar inget kösystem utan väljer fritt vem bland de sökande vem som skall erbjudas att bli hyresgäst.

Vita Örn
Privat hyresvärd med fantastiska lägenheter vid Västra Hamnen, Möllevångstorget samt Limhamns Sjöstad i Malmö. Erbjuder hyreslägenheter i moderna och nyproducerade bostadsfastigheter med vacker utsikt. Hyresvärden har inget kösystem utan väljer ut 1-3 sökande för lägenhetsvisning och erbjudande om att skriva förstahandskontrakt.

Anmäl intresse för bostad till hyresvärdar

Många små och medelstora hyresvärdar i Malmö arbetar med aktiva intresseanmälningar där du som bostadssökande kan anmäla ditt intresse för kommande lediga lägenheter och bli kontaktad inom 3-6 månader om hyresvärden får in en egen lägenhet.

Det här är lägenheter som ibland aldrig publicerar på nätet utan där den hyresvärden väljer och direkt kontaktar de som inlämnat en generell intresseanmälan för bostad i Malmö.

Nedan ser du en sammanställning över hyresvärdar i Malmö där du som bostadssökande kan inlämna en allmän bostadsansökan och inom 3-6 månader bli kontaktad om en vakans kommer in.

Nevstens Fastigheter
Förvaltar hyresrätter vid Västra hamnen, Slottsstaden samt i centrala Malmö. För att ansöka om bostad lämnar du en allmän bostadsansökan som möjliggör för Nevstens Fastigheter att kontakta dig inom 6 månader om befintliga hyresgäster flyttar ut och en lägenhet lediggörs.

Brorman Fastigheter
Familjeägd hyresvärd som fokuserar på centrala och västra Malmö. I beståendet finns allt från mindre lägenheter väl lämpade för ensamstående och studenter upp till stora våningar för den större barnfamiljen. En välskriven bostadsansökan kan lämnas via e-mail till Brorman Fastigheter. På Hyrabostad.se kan du få hjälp med mallar om hur du upprättar en intresseväckande och välformulerad bostadsansökan.

Contensus
Privat hyresvärd med stort utbud av hyreslägenheter i centrala Malmö. För att ansöka om bostad hos Contensus lämnar du in en intresseanmälan som är giltig under 3 månaders tid. Under denna tidsperiod ges Contensus möjlighet att kontakta dig för lägenhetsvisning i Malmö vid eventuella vakanser i lägenhetsbeståndet.

Fastighetsförvaltare Bergman
Fastighetsförvaltaren ombeder hyressökande att höra av sig vid varje månadsskifte då uppsägningar från befintliga hyresgäster normalt kommer in. Det går bra att skicka e-mail eller att ringa för att anmäla intresse. Om det finns en ledig lägenhet erhåller ni av förvaltaren en lägenhetsansökan att fylla i.

Fastighetsgruppen i Malmö
Lägenhetsbestånd huvudsakligen i Slottstaden men även ett mindre utbud av hyreslägenheter i Limhamn samt Värnhemstorget. Du och eventuell medsökande kan inlämna en intresseanmälan för bostad till Fastighetsgruppen där ni har möjlighet att skriva ett kortare personligt brev. Din ansökan sparas i 6 månader och behöver därefter förnyas. Om du bedöms som en lämplig kandidat för att bli hyresgäst kontaktar Fastighetsgruppen dig vid inkommande lägenhetsvakanser.

Kanslihuset
Förvaltar vackra fastigheter i centrala Malmö uppförda innan mångmiljonprogrammen. Du kan anmäla intresse för bostad i centrum, Slottstaden eller Limhamn. Har du inte blivit kontaktad av hyresvärden inom 3 månader från att du lämnade din bostadsansökan behöver du skicka in en ny på nytt.

LM Bygg
Om du inlämnar en intresseanmälan för bostad och anger önskad stadsdel i Malmö samt basuppgifter om din anställning och inkomst så tar hyresvärden kontakt med dig om man får in en ledig lägenhet och bedömer dig som en lämplig kandidat för att bli hyresgäst. Förvaltar lägenheter i Södervärn och Slottstaden.

Lomma Tegelfabrik
Mindre hyresvärd i Malmö som tillämpar aktiva intresseanmälningar. Som sökande kan du skicka in en allmän intresseanmälan som är giltig under 3 månaders tid, i din ansökan anger du önskat antal rum på lägenheten samt eventuellt specifika önskemål. Om du inte erbjudits bostad inom 3 månader behöver du upprepa ansökan.

Hörnstenen
Förvaltar cirka 150 hyreslägenheter i Malmö. Du kan fylla i en intresseanmälan och ange er familjs storlek inklusive barn, önskad lägenhetsstorlek samt er maxhyra. Er bostadsansökan är giltig under 6 månader och behöver därefter inlämnas på nytt för att låta hyresvärden ta kontakt med er om ett vakant objekt som stämmer överens med er sökprofil kommer in.

Lindström Property
Förvaltar ett stort utbud av bostadsfastigheter från sekelskiftet i centrala Malmö. Många av hyreslägenheterna är utrustade med kakelugn. Du kan till hyresvärden inlämna en detaljerad intresseanmälan där du på detaljnivå kan tala om för hyresvärden just vilken bostadsfastighet i Malmö du är intresserad av. En inlämnad ansökan möjliggör för hyresvärden att kontakta dig om en befintlig hyresgäst flyttar ut.

Privata hyresvärdar med egna bostadsköer

I Malmö finns ett par stora privata hyresvärdar med egna bostadsköer skiljt från Boplats Syd. Dessa lägenheter annonseras inte via Boplats Syd utan endast hos hyresvärden själv och kan endast ansökas av dig som stått i bostadskö hos respektive hyresvärd. Med Hyrabostad.se kan du enkelt bevaka och se inkommande lediga lägenheter även från dessa privata hyresvärdar med egen bostadskö.

Heimstaden
En av Malmös största privata hyresvärdar med 8 200 hyresrätter i det egna beståndet. Heimstaden har en helt egen bostadskö som det är gratis att ställa sig i. Dessa lägenheter syns inte på Boplats Syd. De som varit registrerade längst i Heimstadens bostadskö är också de som först kallas på visning för de lediga objekt man anmält intresse för.

Byggvesta
Byggvesta förvaltar ett stort antal hyreslägenheter i centrala Malmö, Sege park samt Västra hamnen. Hyresvärden har en egen bostadskö som det är gratis att ställa sig i. Utöver lägenheter som förmedlas utefter de sökandes kötid förmedlas enstaka utvalda lägenheter enligt först-till-kvarn principen där de sökande ej behöver ha föregående kötid.

Så får du förtur i bostadsköer

Under vissa förutsättningar finns möjlighet för dig som söker bostad att erhålla förtur till bostadsköer i Malmö. Nedan kan du läsa mer om de möjligheter som finns att gå före i bostadskön.

Bospara med förtur | Ungdomsbostäder | Interna hyresköer

Förtur vid bosparande
Bostadssökande som bosparar hos HSB ges förtur till hyresvärdens samtliga lägenheter i Malmö. HSB förvaltar cirka 2 000 hyresrätter i Malmö och äger landmärket Turning Torso som är Sveriges största hyresfastighet. Kötiden för en ledig lägenhet hos HSB för sökande som bosparar understiger ofta 1 år, i enskilda fall kan kötiden vara så kort som ett par månader.

Ungdomsbostäder
Ett par hyresvärdar i Malmö har vikt delar av sitt bostadsbestånd till ungdomar och unga vuxna i åldern 18 - 25 år. Detta är lägenheter som enbart kan ansökas av dig under 25 år och som ger ungdomar en chans att komma in på bostadsmarknaden i Malmö utan att ha haft föregående kötid.

Hyresvärden Byggvesta har satt av en mindre del av sitt bostadsbestånd i Malmö till ungdomsbostäder. Kraven på dig som sökande är lite lägre än för vanliga hyresrätter. För ungdomsbostäder fodras endast en inkomst som överstiger hyran 2 gånger. Hyr du en ungdomsbostad tappar du inte heller din kötid hos Byggvesta utan fortsätter att stå kvar i bostadskön så att du, när det är dags att flytta ut, istället kan ha möjlighet att skriva kontrakt på en vanlig hyreslägenhet.

Även Rikshem erbjuder ungdomslägenheter i Malmö. För att kunna bli aktuell som hyresgäst krävs att du är mellan 18-25 år gammal. Om du väl fått en ungdomslägenhet från Rikshem finns ingen yttre gräns för hur länge du kan bo kvar i lägenheten.

Interna bostadsköer med förtur
Många hyresvärdar är måna om att behålla sina befintliga hyresgäster och har god förståelse för att sina hyresgästers behov kan ändras med tiden. Kanske har familjen blivit större med behov av ett extra rum? Eller så vill ni kanske bo närmare ert nya jobb eller barnens skola? Anledningen till varför ert bostadsbehov över tid ändrats kan vara otaliga.

Innan ni söker en ny bostad kan det därför vara värt att kontrollera med er befintliga hyresvärd om de erbjuder interna hyresgästköer till nya lägenheter, där förtur till lediga lägenheter ges till befintliga hyresgäster.

Om du är helt ny i Malmö kan det också vara värt att prioritera att söka bostad hos hyresvärdar med generösa interna hyresköer, just med hänsyn till enkelheten att byta boende efter ett par år om ert lägenhetsbehov ändrats.

Hyresvärden Willhem ger alltid befintliga hyresgäster rätt till förtur till bolagets lediga lägenheter. Enda kravet är att man bott i sin lägenhet i 2 år. Efter denna karenstid ges hyresgästen förtur till hyresvärdens hela lägenhetsbestånd i Malmö framför utomstående sökande.

I Malmö förmedlar Stena Fastigheter cirka 30 % av alla lediga lägenheter i en intern bostadskö för befintliga hyresgäster. Lägenheter förmedlas till den sökande som bott längst hos Stena Fastigheter.

Studentbostäder i Malmö

Om du är eller avser bli student i Malmö finns ett flertal hyresvärdar som du kan söka studentbostad hos. Tänk på att många av dessa hyresvärdar tillåter dig som blivande student att ställa dig i bostadskö hos dem ibland upp till 5 år innan du påbörjar dina studier. Om du söker studentlägenhet i Malmö kan du vända dig till följande fastighetsägare:

SBS studentbostäder
Du kan registrera dig i SBS studentbostäders bostadskö redan när du fyllt 13 år. För att kunna skriva hyreskontrakt krävs att du är antagen till en eftergymnasial utbildning på heltid, under studietiden har du dock rätt att ansöka om två terminers studieuppehåll utan att det påverkar ditt hyreskontrakt. SBS förvaltar 548 studentlägenheter om 1-2 rum och kök i stadsdelen Oxie i Malmö.

Basecamp Studentboende
Förvaltar en modern och stor fastighet i centrala Malmö med studentbostäder. Alla rum är möblerade och har tillgång till ett liten liten kokvrå samt privat dusch/wc. I hyran ingår bredband och el. I fastigheten finns fri tillgång till gym 24/7 samt bio och gemensamhetsutrymmen. Basecamp är ett perfekt val för dig som vill ha känsla av att bo nära inpå andra studenter.

Heimstaden
Heimstaden förvaltar Malmö Studenthus med 665 lägenheter. Som hyresgäst betalar du endast hyra 10 månader per år medan sommarmånaderna är hyresfria. Lägenheterna uthyres omöblerade men önskar du hyra möblerat samarbetar Heimstaden med företag som bistår med uthyrning av möbler. För att få bo på Malmö Studenthus krävs att du studerar minst på halvtid.

Rikshem
Förvaltar studentbostäder i Malmö i bostadsområdena Katrinelund samt Västra Hamnen. Lägenhetsbeståndet omfattar strax över 200 korridorsrum och smålägenheter om 1-2 rum och kök.

MKB
Kommunala hyresvärden MKB har cirka 1 300 studentlägenheter i Malmö. Som student kan du välja mellan korridorsrum, små ettor med eget kök och badrum eller kollektivlägenheter där ni bor flera tillsammans. MKB har bland studenter rankat mycket högt i enkäter som mäter hur nöjda hyresgästerna är med sitt boende.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Malmö?

Just nu finns det 879 lediga lägenheter för uthyrning i Malmö fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Malmö?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Malmö utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Malmö?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Malmös alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Malmö under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Malmö?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Malmö. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Malmös hyresvärdar.