1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Uppsala


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Uppsala. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Uppsala som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Visar 20 av 24 | Logga in för att visa alla

Uppsalahem
Uppsalahem är den kommunala hyresvärden som har runt 16 000 lägenheter att erbjuda invånarna. Beståndet är fördelat mellan 30 områden i kommunen vilket ger dig gott om valmöjligheter. Uppsalahem söker nya hyresgäster till 46 lediga lägenheter.

Rikshem
I Uppsala erbjuder Rikshem ett stort utbud av bostäder. Beståndet innefattar vanliga hyresrätter, studentbostäder samt seniorboenden. I Uppsala söker Rikshem efter 32 nya hyresgäster till lediga bostäder.

Studentstaden
Erbjuder närmare 4 000 bostäder för studenter vilket gör Studentstaden till hyresvärden med störst utbud av studentbostäder. Man har både studentrum och studentlägenheter till uthyrning. Idag söks nya hyresgäster till lediga studentbostäder (främst ettor och tvåor).

Stena Fastigheter
Den privata fastighetsägaren Stena Fastigheter har ett bestånd i Uppsala som uppgår till 1 200 hyreslägenheter. Vakanta bostäder förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

Balder
I studentstaden Uppsala som även har historisk anknytning äger och förvaltar hyresvärden Balder lägenheter för privatpersoner. Vakanta lägenheter hittas direkt på Balders hemsida men de söks via marknadsplatsen HomeQ.

Victoriahem
Strax söder om centrala Uppsala erbjuder hyresvärden Victoriahem ett stort utbud av hyresrätter. Lägenheter finns i alla storlekar och du kan smidigt ta dig till centrala staden och vidare in till huvudstaden.

HSB
I Uppsala har HSB 11 fastigheter med lägenheter. Beståndet uppgår till cirka 650 hyresrätter i storlek från 1-6 rum och kök. Lediga lägenheter förmedlas i första hand till bosparande medlemmar i HSB, därefter till medlemmar och slutligen till övriga sökande.

Adress: Kungsängsgatan 37A, Uppsala
Telefon: 018-18 00 00
E-post: fastighetsavd.uppsala@hsb.se
Hemsida: www.hsb.se/uppsala


Uppsala Akademiförvaltning
Som student vid Uppsala Universitet eller SLU kan du hyra en bostad genom Uppsala Akademiförvaltning. Utöver studentbostäder har man även vanliga hyresrätter som kan sökas av alla. Det är separata köer till de olika bostadsformerna.

Adress: Drottninggatan 4, Uppsala
Telefon: 018-471 75 00
E-post: info@uaf.uu.se
Hemsida: www.uaf.se


Husman Fastigheter
I Uppsala har denna privata hyresvärd två fastigheter med hyreslägenheter. Den ena är en sekelskiftesfastighet belägen centralt vid Fyrisån och innehåller lägenheter från 1-6 rum och kök. Den andra fastigheten består av 11 bostäder och ligger i området Svartbäcken.

Adress: Östra Ågatan 37 A, Uppsala
Telefon: 018-12 57 40
E-post: info@husman.se
Hemsida: www.husman.se


Heimstaden
Heimstaden äger och hyr ut lägenheter och studentlägenheter i Uppsala. Beståndet återfinns i Fyrislund, Nyby Gård, Centrum och Flogsta Höghus. Vakanser läggs löpande ut på hyresvärdens hemsida. Registrering krävs innan du kan ansöka om en bostad hos Heimstaden.

Adress: Storgatan 28 A, Uppsala
Telefon: 0770-11 10 50
E-post: kundservice@heimstaden.com
Hemsida: www.heimstaden.com


Masmästaren
Privat fastighetsägare som har 99 lägenheter fördelade mellan sex fastigheter i Uppsala. Vakanser publiceras löpande på Masmästarens hemsida där de är sökbara under en veckan. Hyresvärden använder inget kösystem utan väljer den mest lämpade hyresgästen.

Telefon: 023-70 46 40
E-post:  bo.service@masmastaren.se
Hemsida: www.masmastaren.se


Eklundshof fastigheter
Familjebolag verksamt inom fastighetsbranschen i Uppsala. Kärnan i verksamheten är studentbostäder vilka alla är belägna på Eklundshovsvägen. För studenter erbjuds korridorsrum, ettor och tvåor. Förvaltar även möblerade företagslägenheter.

Adress: Eklundshovsvägen 7D, Uppsala
Telefon: 018-50 81 20
E-post: info@eklundshoffastigheter.se
Hemsida: www.eklundshoffastigheter.se


Riksbyggen
Under 2019 färdigställdes nyproducerade lägenheter på Kungsgatan i stadskärnan. Lägenheterna har 1-3 RoK samt helkaklade badrum. Uthyrning sker via Uppsala Bostadsförmedling. Förvaltar även lägenheter åt mindre hyresvärd, vilka söks via Riksbyggens hemsida.

Adress: Svartbäcksgatan 8, Uppsala
Telefon: 0771-860 860
E-post: info@riksbyggen.se
Hemsida: www.riksbyggen.se/hyresratter


Svea Fastigheter
2019 stod 71 nya hyreslägenheter klara i stadsdelen Norby. Hyreslägenheterna är i storlek från 1 till 4 rum och kök. De kommande åren planerar hyresvärden att uppföra ytterligare bostadsfastigheter. Vakanser publiceras och ansöks på Sveas hemsida.

Telefon: 0200-22 72 00
E-post: info@sveafastigheter.se
Hemsida: www.sveafastigheter.se


Uppsalas Studentbostadsstiftelser
Studentnationerna i staden äger runt 3 500 bostäder i Uppsala. Alla är belägna i närheten av universitetet och stadens övriga utbud. En rad varianter av boenden erbjuds, allt från privata rum till lägenheter. Du behöver vara medlem i nationen som har bostaden du önskar hyra.

Hemsida: www.uppsalastudent.com/bostader


Vasakronan
Vasakronans huvudsakliga bestånd utgörs av lokaler men har i Uppsala ett mindre utbud av hyreslägenheter. Bostäderna är belägna i centrum med stadens utbud av restauranger och service utanför dörren. På Uppsala Bostadsförmedling kan du söka Vasakronans vakanser.

Adress: Sidenvävargatan 17, Uppsala
Telefon: 018-489 20 00
E-post: kundservice@vasakronan.se
Hemsida: www.vasakronan.se


MIAB Förvaltning
I Uppsala förvaltar MIAB äldre tidstypiska och charmiga fastigheter. De inrymmer lokaler och hyreslägenheter. Både in- och utvändigt har stilen bevarats från när fastigheterna byggdes på 1800-talet. Lediga lägenheter publiceras och kan sökas på hyresvärdens hemsida.

Adress: Kålsängsgränd 10B, Uppsala
Telefon: 018-65 67 80
E-post: info@miabforvaltning.se
Hemsida: www.miabforvaltning.se


Wallenstam
Förvaltar nära 550 hyreslägenheter i Uppsala, fördelade mellan fyra adresser i staden. Fastigheterna är byggda de senaste tre åren och Wallenstam planerar nu ännu ett nybygge. Befintliga lägenheter förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

Telefon: 020-400 100
E-post: kundservice@wallenstam.se
Hemsida: www.wallenstam.se


Atrium Ljungberg
Privat fastighetsägare som är delaktig i att utveckla ett nytt område i Gränbystaden. Så sent som 2021 färdigställde Atrium Ljungberg hyresrätter i området med utsikt över Gränbyparken. Beståndet består idag av 200 moderna hyreslägenheter.

Telefon: 08-615 89 00
E-post: info@al.se
Hemsida: www.al.se


Slättö Förvaltning
Slättö Förvaltning har hyresrätter i Fullerö, ett bostadsområde strax utanför Uppsala. Slättö har inte något kösystem därmed finns hos denna hyresvärd möjlighet att erhålla förstahandskontrakt utan föregående kötid.

Telefon: 0771-650 200
E-post: uthyrning@slatto.se
Hemsida: www.slattobostad.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Uppsala utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Uppsala att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Uppsala. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Uppsala?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Uppsala. Hos oss kan du se listor med alla Uppsalas hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.