1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Hyresvärdar i Uppsala


Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar i Uppsala. Via vår lista kan du se alla hyresvärdar i Uppsala som du kan söka förstahandskontrakt hos.

Visar 20 av 25 | Logga in för att visa alla

Uppsalahem
Uppsalahem är den kommunala hyresvärden som har runt 16 000 lägenheter att erbjuda invånarna. Beståndet är fördelat mellan 30 områden i kommunen vilket ger dig gott om valmöjligheter. Uppsalahem söker nya hyresgäster till 58 lediga lägenheter.

Rikshem
I Uppsala erbjuder Rikshem ett stort utbud av bostäder. Beståndet innefattar vanliga hyresrätter, studentbostäder samt seniorboenden. I Uppsala söker Rikshem efter 59 nya hyresgäster till lediga bostäder.

Studentstaden
Erbjuder närmare 4 000 bostäder för studenter vilket gör Studentstaden till hyresvärden med störst utbud av studentbostäder. Man har både studentrum och studentlägenheter till uthyrning. Idag söks nya hyresgäster till lediga studentbostäder (främst ettor och tvåor).

Stena Fastigheter
Den privata fastighetsägaren Stena Fastigheter har ett bestånd i Uppsala som uppgår till 1 200 hyreslägenheter. Vakanta bostäder förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

Balder
I studentstaden Uppsala som även har historisk anknytning äger och förvaltar hyresvärden Balder lägenheter för privatpersoner. Vakanta lägenheter hittas direkt på Balders hemsida men de söks via marknadsplatsen HomeQ.

Victoriahem
Strax söder om centrala Uppsala erbjuder hyresvärden Victoriahem ett stort utbud av hyresrätter. Lägenheter finns i alla storlekar och du kan smidigt ta dig till centrala staden och vidare in till huvudstaden.

HSB
I Uppsala har HSB 11 fastigheter med lägenheter. Beståndet uppgår till cirka 650 hyresrätter i storlek från 1-6 rum och kök. Lediga lägenheter förmedlas i första hand till bosparande medlemmar i HSB, därefter till medlemmar och slutligen till övriga sökande.

Adress: Kungsängsgatan 37A, Uppsala
Telefon: 018-18 00 00
E-post: kontakt.uppsala@hsb.se
Hemsida: www.hsb.se/uppsala


Uppsala Akademiförvaltning
Som student vid Uppsala Universitet eller SLU kan du hyra en bostad genom Uppsala Akademiförvaltning. Utöver studentbostäder har man även vanliga hyresrätter som kan sökas av alla. Det är separata köer till de olika bostadsformerna.

Adress: Drottninggatan 4, Uppsala
Telefon: 018-471 75 00
E-post: info@uaf.uu.se
Hemsida: www.uaf.se


Husman Fastigheter
I Uppsala har denna privata hyresvärd två fastigheter med hyreslägenheter. Den ena är en sekelskiftesfastighet belägen centralt vid Fyrisån och innehåller lägenheter från 1-6 rum och kök. Den andra fastigheten består av 11 bostäder och ligger i området Svartbäcken.

Adress: Östra Ågatan 37 A, Uppsala
Telefon: 018-12 57 40
E-post: info@husman.se
Hemsida: www.husman.se


Uppsala Kommuns Fastigheter
Hyresvärd som i Uppsala äger cirka 300 hyreslägenheter. Majoriteten av bostäderna är belägna i stadsdelen Gottsunda men ett mindre bestånd återfinns även i Storvreta. Man planerar de kommande åren att producera nya lägenheter i de två stadsdelarna.

Adress: Valthornsvägen 1C, Uppsala
Telefon: 018-40 00 20
E-post: ukfab@uppsalafastighets.se
Hemsida: www.uppsalafastighets.se


Heimstaden
Heimstaden äger och hyr ut lägenheter och studentlägenheter i Uppsala. Beståndet återfinns i Fyrislund, Nyby Gård, Centrum och Flogsta Höghus. Vakanser läggs löpande ut på hyresvärdens hemsida. Registrering krävs innan du kan ansöka om en bostad hos Heimstaden.

Adress: Sernanders väg 10, Uppsala
Telefon: 0770-11 10 50
E-post: kundservice@heimstaden.com
Hemsida: www.heimstaden.com


Masmästaren
Privat fastighetsägare som har 99 lägenheter fördelade mellan sex fastigheter i Uppsala. Vakanser publiceras löpande på Masmästarens hemsida där de är sökbara under en veckan. Hyresvärden använder inget kösystem utan väljer den mest lämpade hyresgästen.

Telefon: 023-70 46 40
E-post: info@masmastaren.se
Hemsida: www.masmastaren.se


Riksbyggen
Under 2019 färdigställdes nyproducerade lägenheter på Kungsgatan i stadskärnaan. Lägenheterna har 1-3 RoK samt helkaklade badrum. Uthyrning sker via Uppsala Bostadsförmedling. Förvaltar även lägenheter åt mindre hyresvärd, vilka söks via Riksbyggens hemsida.

Adress: Väderkvarnsgatan 18, Uppsala
Telefon: 0771-860 860
E-post: info@riksbyggen.se
Hemsida: riksbyggen.se/bostad/hyresratter/planerade-hyresprojekt


Svea Fastigheter
2019 stod 71 nya hyreslägenheter klara i stadsdelen Norby. Hyreslägenheterna är i storlek från 1 till 4 rum och kök. De kommande åren planerar hyresvärden att uppföra ytterligare bostadsfastigheter. Vakanser publiceras och ansöks på Sveas hemsida.

Telefon: 010-722 38 00
E-post: info@sveafastigheter.se
Hemsida: www.sveafastigheterbostad.se


Uppsalas Studentbostadsstiftelser
Studentnationerna i staden äger runt 3 500 bostäder i Uppsala. Alla är belägna i närheten av universitetet och stadens övriga utbud. En rad varianter av boenden erbjuds, allt från privata rum till lägenheter. Du behöver vara medlem i nationen som har bostaden du önskar hyra.

Hemsida: www.uppsalastudent.com/bostader


Vasakronan
Vasakronans huvudsakliga bestånd utgörs av lokaler men har i Uppsala ett mindre utbud av hyreslägenheter. Bostäderna är belägna i centrum med stadens utbud av restauranger och service utanför dörren. På Uppsala Bostadsförmedling kan du söka Vasakronans vakanser.

Adress: Dragarbrunnsgatan 38, Uppsala
Telefon: 018-489 20 00
E-post: kundservice@vasakronan.se
Hemsida: www.vasakronan.se


MIAB Förvaltning
I Uppsala förvaltar MIAB äldre tidstypiska och charmiga fastigheter. De inrymmer lokaler och hyreslägenheter. Både in- och utvändigt har stilen bevarats från när fastigheterna byggdes på 1800-talet. Lediga lägenheter publiceras och kan sökas på hyresvärdens hemsida.

Adress: Kålsängsgränd 10B, Uppsala
Telefon: 018-65 67 80
E-post: info@miabforvaltning.se
Hemsida: www.miabforvaltning.se


Wallenstam
Förvaltar nära 550 hyreslägenheter i Uppsala, fördelade mellan fyra adresser i staden. Fastigheterna är byggda de senaste tre åren och Wallenstam planerar nu ännu ett nybygge. Befintliga lägenheter förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

Telefon: 020-400 100
E-post: kundservice@wallenstam.se
Hemsida: www.wallenstam.se


Atrium Ljungberg
Privat fastighetsägare som är delaktig i att utveckla ett nytt område i Gränbystaden. Beståndet består idag av 200 moderna hyreslägenheter och fler byggs. 2021 beräknas 44 nya lägenheter stå redo för nya hyresgäster. Uppsala Bostadsförmedling hanterar uthyrning av vakanser.

Telefon: 08-615 89 00
E-post: info@al.se
Hemsida: www.al.se


Slättö Förvaltning
Bygger fastigheter med hyresrätter på två områden i Uppsala. Totalt handlar det om 455 lägenheter som beräknas vara redo för inflytt i slutet av 2020. Du är redan nu välkommen att göra en intresseanmälan på Slättös hemsida.

Telefon: 0771-650 200
E-post: uthyrning@slatto.se
Hemsida: www.slatto.seHur hittar jag privata hyresvärdar i Uppsala utan kö?

Det snabbaste sättet för dig som nyinflyttad i Uppsala att hitta ett förstahandskontrakt är att ansöka om bostad hos privata hyresvärdar utan kö. I vår hyresvärdslista kan du se alla privata bostadsbolag i Uppsala. Många av dessa hyresvärdar tillämpar inte bostadskö utan väljer fritt bland de bostadssökande vem som skall kallas till lägenhetsvisning.

Vilka hyresvärdar har lediga lägenheter i Uppsala?

Vi uppdaterarar flera gånger om dagen utbudet av lediga lägenheter hos de privata och kommunala hyresvärdarna i Uppsala. Hos oss kan du se listor med alla Uppsalas hyresvärdar samt i realtid se utbudet av lediga lägenheter hos dem.