1 RUM 2 RUM 3 RUM 4 RUM 5+ RUM

Bostad i Stockholm


Hos oss hittar du nästan alla lediga lägenheter i Stockholm. Du kan fritt söka bland de 2145 lägenheter som ligger ute för uthyrning och efter registrering se hur du kontaktar den hyresvärd som du vill söka bostad hos. Vi listar både första- och andrahandskontrakt. Via oss kan du se lediga bostäder från flera hyresvärdar i Stockholm.

Lediga lägenheter


15+


10120+


100020000+


Lägenheter utan kötid i Stockholm


Privata hyresvärdar med lediga lägenheter utan kötid i Stockholm. Ansök enkelt till flera hyresvärdar med snabbt besked. Hitta din drömbostad utan att stå i kö.

Flera privata hyresvärdar i Stockholm annonserar regelbundet lediga lägenheter utan krav på att du stått i bostadskö. Detta rör sig om lägenheter som uthyres enligt först-till-kvarn-principen där de först sökande också är de som först kallas på lägenhetsvisning.

Privata hyresvärden Byggvesta annonserar återkommande lediga lägenheter enligt först-till-kvarn principen. De 10 sökande som snabbast anmäler intresse för den lediga lägenheten kallas till visning utan att den sökande behöver ha föregående kötid. Först-till-kvarn-annonser är en genväg för dig som är i snabbt behov av en hyreslägenhet men som saknar köpoäng. Med Hyrabostad.se kan du enkelt och snabbt bevaka när lediga lägenheter kommer ut och riskerar inte att missa lägenhetsvakanser som tillsätts till sökande som först ansöker.

En annan variant erbjuds av Wåhlin Fastigheter som ibland publicerar lediga lägenheter på sin hemsida där erbjudande om att skriva förstahandskontrakt lottas fram bland alla de som sökt bostaden. Eftersom att slumpen avgör vem som erbjuds den lediga hyreslägenheten finns även hos Wåhlin Fastigheter möjlighet att erhålla hyreskontrakt på en lägenhet utan att ha stått i en tidigare bostadskö.

Strax norr om Stockholm erbjuder hyresvärden Upplands-Brohus regelbundet lediga lägenheter där lägenhetskontraktet lottas ut bland de sökande. Bostäder som hyrs ut enligt konceptet Ledigt Direkt förmedlas via lottning mellan alla sökande utan hänsyn till föregående kötid i bostadskön.

Även hyresvärden Väsbyhem hyr ut lägenheter som är undantagna kötid. Dessa lediga lägenheter uthyres under ett koncept "Bolotto" där det är slumpen och inte kötiden som avgör vem av de sökande som skall erbjudas bostad.

En hyresvärd utan kötid i Stockholm är COLIVE som erbjuder delningslägenheter som är lämpliga för dig som är student eller social och vill bo tillsammans med andra. I bostadsfastigheter från Colive har du som hyresgäst ett eget privat rum samt egen privat WC/dusch men delar vardagsrum och kök med andra boende. I månadsavgiften ingår bredband, städning av gemensamhetsutrymmen, el och hemförsäkring. Colive har ingen kötid och inflyttning kan ofta erbjudas omgående eller med endast kort framförhållning.

Så får du förtur till bostad i Stockholm

Du som söker bostad i Stockholm kan i ett flertal fall vara berättigad förtur till lediga lägenheter:
Ungdomsförtur | Stiftelser för sökande med låga inkomster | Förtur vid sociala skäl | Kort kötid till nyproduktion | Interna bostadsköer

Ungdomsförtur
Flera hyresvärdar i Stockholm erbjuder förtur till lediga lägenheter till ungdomar och unga vuxna.

Fastighetsbolaget Heba har 2 stora nybyggda bostadsfastigheter i i Stockholm där lägenheterna enbart kan sökas av personer mellan 18-25 år. Du som är i denna ålder får förtur till Hebas ungdomsbostäder i en separat kö.

Hyresvärden Byggvesta har en gratis bostadskö där sökande under 25 år kan ansöka om ungdomsbostäder. För dessa lägenheter behöver du som sökande endast ha en inkomst som överstiger hyran två gånger. Om du skriver kontrakt på en ungdomsbostad kan du bo kvar i lägenheten så länge du vill.

Kista Galleria erbjuder ungdomsbostäder som kan sökas av dig mellan 18-30 år. Du får bo i en ungdomsbostad max 4 år. I månadsavgiften ingår både bredband och el.

Bland övriga hyresvärdar som erbjuder unga vuxna förtur till bostad i Stockholmsområdet finns Signalisten (Solna), Sollentunahem samt Botkyrkabyggen.

Ungdomsbostäder är en möjlighet för dig som är ny på bostadsmarknaden att gå före i bostadsköer och under ett par år kunna bo i attraktiva bostadsområden som annars skulle kräva mycket långa kötider.

Stiftelser som erbjuder bostad till behövande i Stockholm
Flera bostadsstiftelser i Stockholm erbjuder förtur till dig som har en låg inkomst.

Stockholms största bostadsstiftelse för behövande och sökande med låga inkomster är Anna Johansson Visborgs Stiftelse. På Kungsholmen förvaltar stiftelsen 420 lägenheter i bostadsfastigheter på attraktiva lägen, man har även ett mindre lägenhetsbestånd på Södermalm. Hyresgäster med årsinkomst understigande 210.000 kr kan ansöka om hyresreduktion hos stiftelsen. Vakanta lägenheter förmedlas i första hand till behövande ensamstående personer eller barnfamiljer.

Bostadsstiftelsen Systrarna Elvings minne förvaltar 300 lägenheter i Bromma om 1-2 rum och kök. Kvinnor med månadsinkomst om högst 32 000 kr har förtur till lediga lägenheter.

På Kungsholmen och Vasatan i Stockholm förvaltar Stiftelsen Alma Detthow lägenheter som hyrs ut med företräde till lågavlönade kvinnor som är anställda i kommunen eller hos staten.

På Södermalm förvaltar Katarinagruppen lägenheter som är vikta för ensamstående kvinnor med låg inkomst och hemmaboende barn. Företräde till lediga bostäder ges till sökande som varit bosatta i Katarina församling.

På mycket eftertraktade lägen i Stockholms innerstad förvaltar Stiftelsen Fredric Een hyreslägenheter. Stiftelsens ändamål är att hyra ut lägenheter med låg hyra till obemedlade ensamstående arbetande kvinnor med barn. Det är möjligt att ansöka året om.

Är du över 65 år fyllda kan du ansöka om bostad på Kungsholmen och i Vasastan centralt i Stockholm hos Stiftelsen Isaak Hirschs Minne. Sökande som saknar resurser att köpa ett eget boende har förtur till stiftelsens vakanta bostäder.

Gå före i bostadskön vid sociala eller medicinska skäl
Du som bott i Stockholm under de senaste 2 åren och som har starka medicinska eller sociala skäl kan ansöka om att få gå före i bostadskön. Alla ansökningar är sekretesskyddade.

För att kunna ansöka om förtur skall du sakna förmåga att lösa din egna bostadssituation. Dina medicinska och/eller sociala skäl till bostad skall vara styrkta via intyg av sjukvården eller socialtjänsten. Vanliga skäl till förtur kan vara hot eller våld i nära relation. Ansökan om förtur skickas tillsammans med intyg från sjukvården eller socialtjänsten till Bostadsförmedlingen för prövning av din rätt att gå före i bostadskön.

Kort kötid till nyproducerade hyresrätter i Stockholm
För nyproducerade lägenheter har hyresvärdar möjlighet att sätta en egen hyra som ligger högre än motsvarande hyror i det äldre beståndet. Nyproducerade lägenheter med fri hyressättning kan därför ha betydligt färre sökande och därmed tillhörande kortare kötid. Hos många privata hyresvärdar kan det vara möjligt att anmäla intresse för pågående nyproduktion och erhålla erbjudande från hyresvärden att flytta in när lägenheterna är uppförda.

Via vår lista över hyresvärdar i Stockholm kan du se alla större hyresvärdar och i förekommande fall pågående nyproduktion. Att söka om nyproducerade lägenheter kan i många fall vara det enklaste och snabbaste sättet för dig med god inkomst att erhålla en hyreslägenhet i Stockholm.

Internkö hos din befintliga hyresvärd
Om du redan bor hos en hyresvärd i Stockholm men önskar byta lägenhet, kanske har familjen blivit större eller kanske söker ni bostad i en annan stadsdel närmare barnen skola eller era arbetsplatser, kan du som hyresgäst alltid kontrollera med er hyresvärd om de erbjuder en intern hyresgästkö.

Många hyresvärdar är måna om att behålla sina trogna hyresgäster. Om ert bostadsbehov har förändrats kan er befintliga hyresvärd i många fall prioritera er för andra lediga lägenheter i deras bostadsbestånd som passar er bättre för att undvika att tappa er som hyresgäst. Hör med er hyresvärd om de erbjuder interna köer för befintliga hyresgäster.

Samtliga privata bostadsköer i Stockholm

När du söker bostad i Stockholm är det viktigt att veta att många privata hyresvärdar har egna bostadsköer. Genom att registrera dig hos respektive hyresvärd samlar du köpoäng hos flera separata bostadsköer samtidigt. Lediga lägenheter från dessa hyresvärdar läggs inte ut från Bostadsförmedlingen utan direkt på hyresvärdens hemsida. Via vår söktjänst kan du direkt se när lägenheter från privata hyresvärdar med egen kö kommer in. Nedan följer de viktigaste privata hyresvärdarna med egna bostadsköer med lägenheter som vi bevakar åt dig:

Byggvesta
Gratis bostadskö med möjlighet att registrera sig från 16 års ålder. Privat hyresvärd med lägenheter i Barkarbystaden, Hammarby Sjöstad samt norra Djurgården.

Einar Mattson
En av Stockholms större privata hyresvärdar med egen bostadskö. Som sökande kan du även anmäla intresse för hyresvärdens nyproduktion av kommande hyresrätter som ofta har en kortare kötid.

Förvaltaren
Förvaltar 6.600 hyresrätter i Sundbyberg och har egen bostadskö för sökande. Via oss kan du liksom alla hyresvärdar i denna lista se när lediga lägenheter kommer in utan att själv behöva kontrollera med varje enskild hyresvärd.

Heba
Förmedlar nyproduktion (hyresrätter) samt ungdomsbostäder via egen bostadskö. Då nyproducerade hyreslägenheter har högre hyra än det äldre lägenhetsbeståndet kan kötiden till dessa nyproducerade lägenheter vara kortare.

Heimstaden
En av Sveriges största hyresvärdar med separat egen bostadskö för Stockholm. Via oss bevakar du och ser utbudet av lediga lägenheter hos Heimstaden och andra privata hyresvärdar i Stockholm som står utanför den vanliga bostadskön.

HSB Stockholm
Förvaltar 4 000 hyreslägenheter i Stockholm fördelat mellan attraktiva bostadsområden i Vasastan samt Södermalm och Kungsholmen.

Sollentunahem
Största hyresvärden i Sollentuna. Kostnadsfritt att ställa sig i bostadskö. Stor portfölj av pågående nyproduktion av hyreslägenheter. Kötiden till nyproduktion kan vara kortare än i det äldre beståndet.

Wallenstam
Wallenstam hyr ut nyproducerade lägenheter samt vissa äldre lägenheter i en egen kostnadsfri bostadskö i Stockholm. För nyproduktion har bostadssökande möjlighet att anmäla intresse innan hyresfastigheten är klar med möjlighet att få besked om tidpunkt för ungefärlig inflyt med god framförhållning.

Studentbostad i Stockholm

Varje år flyttar tiotusentals studenter till Stockholm för studier. För många är inte det svåraste att komma in på universitetet utan istället ligger ofta svårigheten i att hitta en bostad. Via oss på Hyrabostad.se kan du hitta lediga lägenheter från ett stort antal hyresvärdar med studentbostäder i Stockholm.

Nedan hittar du ett urval av hyresvärdar där vi omgående kan meddela dig om det kommer in en studentbostad som passar just dig. Med Hyrabostad.se slipper du själv varje dag logga in på respektive hyresvärd och får istället via oss få en sammanställning över dagens inkomna lediga studentbostäder.

Studentbostäder i Norden
Förvaltar över 1 000 studentbostäder i Spånga på ett eget campus. Du kan ställa dig i bostadskö redan från det att du fyllt 13 år och därmed ha 5-7 års kötid när det börjar bli dags att ansöka om högre studier i Stockholm.

Kista Studentbostäder
I anslutning till Kista Galleri förvaltar Kista Studentbostäder hela 570 lägenheter för studenter om 1-2 rum och kök

SSSB
Stockholms största hyresvärd för studenter. Du kan ställa dig i bostadskö från det år du fyller 17 år. Förtur till lediga studentbostäder kan ges vid medicinska eller starka sociala skäl.

ByggVesta
Förvaltar ett stort bestånd av studentlägenheter i Stockholm. En stor fördel med Byggvesta är att om du bor i en studentbostad från dem behåller du dina köpoäng även efter att dina studier är avslutade och det är dags att byta din studentbostad till en vanlig hyresrätt. Byggvesta kan i många fall erbjuda dig en hyreslägenhet efter avslutade universitetsstudier för att inte tappa dig som hyresgäst.

Proventum
Studerande vid KTH, Södertörn och Stockholms universitet kan ansöka om studentlägenheter hos privata hyresvärden Proventum.

Robutz Fastigheter
Privat hyresvärd med cirka 100 studentbostäder på Hägersten i Stockholm.

Heimstaden
Förvaltar 250 studentbostäder i Huddinge nära Södertörns Högskola. Du skall vara antagen till minst 15 högskolepoäng per termin för att kunna ansöka om studentbostad hos Heimstaden.

K2A
Via K2A hittar du 250 moderna och nybyggda studentbostäder i Stockholm av högsta kvalitet. Samtliga bostadsfastigheter har färdigställts under de senaste åren. K2A har en egen bostadskö och liksom hyresvärdarna ovan kan du via oss bevaka och direkt se när lediga studentbostäder kommer in i Stockholm.

Hur många lediga lägenheter finns det att hyra i Stockholm?

Just nu finns det 2145 lediga lägenheter för uthyrning i Stockholm fördelat mellan vanliga hyresrätter och lägenheter med andrahandskontrakt.

Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Stockholm?

Som bostadssökande kan du välja mellan hyresrätter med förstahandskontrakt, studentbostäder samt lägenheter och rum som hyrs ut i andrahand. I dina sökkriterier kan du ange om du söker första- eller andrahand samt naturligtvis filtera mellan önskad storlek och hyresnivå.

Kan jag hyra lägenhet i Stockholm utan att behöva stå i kö?

Enstaka privata hyresvärdar hyr ut sina bostäder utan kö och väljer då själva vem av de hyressökande som skall kallas till visning. För andrahandslägenheter finns ingen bostadskö och där väljer uthyraren själv vem som kallas på visning. Som regel hyrs lägenheter hos kommunala bostadsbolag alltid ut med kötid.

Hur hittar jag snabbt en ledig bostad i Stockholm?

Vi uppdaterar i realtid utbudet av lediga lägenheter hos Stockholms alla privata och kommunala hyresvärdar. Som registrerad medlem kan du få bevakningsmail med lediga lägenheter som inkommit i Stockholm under det senaste dygnet. Du kan söka fram och sortera lägenheter efter storlek, hyra och bostadsområde.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Stockholm?

Hos oss kan du hitta lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Stockholm. Vi visar förstahandskontrakt både från privata och kommunala hyresvärdar. Vi uppdaterar flera gånger per dag utbudet av lägenheter från Stockholms hyresvärdar.